Inlägg från: Anonym (korven) |Visa alla inlägg
  • Anonym (korven)

    Ska jag avsluta vänskapen?

    Anonym (KullaGulla) skrev 2022-08-13 04:07:53 följande:
    Ska jag avsluta vänskapen?

    vad hade du gjort?

    Min barndomskompis blev kompis med min andra kompis och avslutade sin relation till mig (det var ett par turer emellan för hen gjorde det inte på ett schysst sätt, det slutade iaf med att hon valde bort mig). 


    Jag och den andra kompisen har däremot fortsatt att vara kompisar med varandra. Samtidigt som jag uppskattar det, vet jag inte om det uppväger på något sätt hur det blev som det blev. Jag får nu väldigt mycket ångest varje gång min kompis berättar att de andra två ska ses etc.

    Jag funderar nu på att avsluta den här relationen med Min andra kompis helt Eftersom den tar så mycket energi. Jag har för många frågetecken kring hur Det blev som det blev O smärtan i att bli bortvald. Samtidigt får jag ju energi av min kompis och hen har verkligen ansträngt sig för att vi ska ha kvar vår relation (även om den inte är så djup, kanske mer lång). Jag hade bestämt mig för att vi skulle ha kvar vår relation, även om den var en smärtsam påminnelse om de andra två, men nu vet jag inte längre om det är värt det.

    Har ni hållt fast vid något som kan vara bra för er i längden men är för smärtsamt att hantera på kortare sikt? Vad blev resultatet?

    ursäkta ev Rörigt och onyanserat inlägg, jag är medelålders även om det hela låter väldigt tonårsaktigt.


    Om du har glädje av denna vän som du har kvar ska du inte avsluta relationen.

    Jag förstår att du önskar någon form av validering från denna vän om att det din fd vän gjorde var fel. Men det har du ju inte fått när du försökte, så då kan du inte räkna med det. Det kan bero på att vännen du har nu är konflikträdd, inte vill välja sida osv. Men du kan inte kräva hennes sympati eller bekräftelse. 

    Det du kan begära däremot, är att berätta att du tycker det ät jobbigt att höra när hon berättar om umgänget med din fd vän. Det måste du inte höra. Var ärlig. Säg: "Jag blev så ledsen när vänskapen med X tog slut, så jag önskar att du inte pratar mer om henne när vi umgås." Sen kan du ju lägga till att du tycker det är kul att vara vän med henne eller liknande.

    Den förtrolighet du önskar kanske du inte kan få av nån vän. Tyvärr. Har själv letat efter den hos vänner, men det har slutat med att dem undvikit mig då de tyckt jag varit för krävande.

    Viss förtrolighet kan man få om den man är vän med är emotionellt mogen dock. Men man kan aldrig kräva det.
  • Anonym (korven)
    Anonym (Me) skrev 2022-08-20 09:20:23 följande:

    Börjar du reda i det riskerar du kanske att förlora henne också. Får intrycket att relationen inte är jättestark från hennes sida, det kanske är lite obalans mellan er där? Alla relationer man har är inte så djupa, men en relation som inte är det tål heller inte så mycket.
    Att bli ifrågasatt för att man inte ursäktat hur en annan vän betett sig eller att det hänger i luften att den andra vill prata om vad ens vän har gjort är nog ett beteende som får många att backa från en ytligare relation.
    Det är mycket ditt perspektiv i detta. Det du kallar elefanten i rummet kan exempelvis från hennes perspektiv vara återkommande försök till skitsnack om hennes vän.


    Ja detta var bra sagt, lite det jag var ute efter.
  • Anonym (korven)

    En sak till TS.

    Fokusera på att hitta fler, nya vänner! Då kommer det inte vara så laddat med just denna vän och involveringen med den fd vän. 

    Allt blir så koncentrerat om du har färre att umgås med. Satsa på att vara med folk som gillar dig.

Svar på tråden Ska jag avsluta vänskapen?