Inlägg från: Anonym (Flerbarnsmamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Flerbarnsmamma)

    Hur vet man om man blev bortbytt på BB?

    Anonym (Enmor) skrev 2022-08-14 09:59:01 följande:
    Om du är född på ett BB här i Sverige så är risken otroligt liten att du skulle vara bortbytt. Direkt när du föddes så fick du ett band på armen med samma nummer som din mammas band. Det bandet går endast att ta av genom att klippa bort. Och om inget anmärkningsvärt akut skedde så var du kvar hos din mamma som nyfödd. Och ingen hade kunnat ge mig något annat barn än mina egna tillbaka om någon försökt. Jag vet inte hur det var för 18 år sedan men numera så är ju bebisen med mamman dygnet runt till de åker hem. Och även om du någon gång skulle sovit i en barnsal så är det helt otroligt att två mammor var för sig inte skulle känna igen sitt eget barn och åka hem med fel. Den sista kollen görs vid utskrivning och då kollas banden på mor och barn så det stämmer. 
    Förr ( långt innan 18 år ) så togs barnet av barnmorskan direkt vid födseln för tvätt, vägning och påklädning innan mamman fick barnet till sig och papporna inte fick närvara. Då fanns det möjligen en chans till förväxling om än fortfarande liten. Mamman hade ju inte sett sitt barn förrän barnmorskan kom tillbaka. I över 40 år har ju även papporna närvarat och barnet stannar hos föräldrarna direkt. 
    Jag har tre barn som är helt olika varandra både utseendemässigt och som personer. I den ena sonen så ser jag många likheter med min farfar som han aldrig träffat både i utseende och som person. Intressen som vare sig jag eller hans pappa har men väldigt nära min farfars intressen. För övrigt formas man ju även som människa av sin omgivning som umgänge, skola, samhälle mm. 
    Jag var heller inte lik någon av mina föräldrar som liten/ung vare sig utseende eller i övrigt. Och precis som du en känsla av att inte höra till familjen. 
    Nu många år senare och inte längre ung så ser jag fler likheter med min mamma i mitt utseende för varje år som går.
    Mitt äldsta är född för 20 år sedan o då var hen med mig hela tiden ..lämnade inte rummet en enda gång utan mig  från dess att hen föddes tills dess att vi åkte hem ( något som gjordes inom 1-3 dygn för 95%av alla barn ) 
    Några barnsalar existerade inte övh..tro inte de funnits sedan 60-70-talet senast 
    Den enda  tillfälle ett barn inte är med sin förälder hela tiden är de barn som ligger på neonatalavdelningen..( åtminstone var det så när mina barn föddes ) men iom att du har de där bandet går det inte blanda ihop barnen där heller…
Svar på tråden Hur vet man om man blev bortbytt på BB?