Inlägg från: mammatill6 |Visa alla inlägg
  • mammatill6

    Hur ofta är era tonåringar sjuka?

    Sonja123 skrev 2022-08-24 09:26:00 följande:

    ifall det kommer frågor om varför jag undrar eller så, så skriver jag ner bakgrunden här.
    Anledningen till att jag frågar är att jag har en son som är allvarligt sjuk i en form av autoimmun encefalit (hjärninflammation => får svårt att gå, tappar förmågor som att läsa och räkna, får medvetslösa kramper, blir suicid, tvång och mycket mer och går 20% i skolan sedan 3 år) Vi i familjen och läkare kämpar med att förstå sjukdomen. Vi har förstått att inflammationen triggas av en del ganska vanliga förkylningsvirus, och undviker därför smittorisker så gott det går. 

    Nu är det så att jag sedan 1,5 år träffat en underbar man med 2 barn. Denna ena är 18 och bor hos honom varannan vecka. Denna härliga goa tjej som vi trivs så bra med har under denna tiden varit sjuk väldigt ofta i förkylningar som avlöser varandra och några gånger har hon varit dålig i magen. Hennes lärare har också reagerar på att hon varit sjuk så ofta och fått hög frånvaro i skolan. Eftersom jag själv inte har/haft tonåringar än, så har jag ingen aning om hur ofta en tonåring vanligtvis är sjuk. Inget jag lyckats googla fram heller. Tyvärr är det stor risk att min son smittats av henne några gånger och blivit dålig i sin sjukdom. Hennes föräldrar menar att hon är sjuk lika ofta som hennes vänner. Tyvärr kan jag inte ta den risken ???? och fortsätta så. Hon själv har sagt att hennes immunförsvar verkar vara lite kasst eftersom hon blir sjuk så lätt, och hon var ett s k öronbarn som liten. Men hon vill inte gå och kolla upp det, och hennes mamma (gillar även henne, men här tycker vi olika) håller med henne om att hon inte behöver det. 


    Jag skulle därför vilja få lite inblick i om det är normalt med så täta förkylningar och så. Jag vill ju så gärna fortsätta att träffa denna härliga man och hans goa döttrar. Men kan ju inte riskera sonens hälsa med smittrisken i hemmet/hos dem = vi kan inte träffas. 


    Så olika. Två av mina döttrar är förkylda jätteofta. en gång i månaden kanske på vinterhalvåret. Ena dottern aldrig.
Svar på tråden Hur ofta är era tonåringar sjuka?