Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Hur ska man nånsin komma överens med Ryssland?

    AndreaBD skrev 2022-09-05 13:33:04 följande:
    Vietnam var på 60-talet. Mycket har ändrats sen dess. Och Bush hade överhuvudtaget ingen moral. Inte Trump heller förstås.

    Men jag tänkte i första hand på europeiska länder. Såna som har köpt rysk gas och olja och som har nackdelar av detta nu. Alla förutom Ungern förstås.
    Så t ex alla sanktioner Bush satte in räknas inte till hans fördel, bara de sanktioner väst sätter in räknas till europas fördel som en moralisk sak?
  • Tow2Mater
    AndreaBD skrev 2022-09-05 15:06:10 följande:
    Jag kommer inte ihåg vilka sanktioner Bush hade mot vilka länder. Irak antagligen. Och det var ju inte lika bra syfte som kriget mot Ukraina. Men som jag sa - jag tänker på dem enskilda människorna, inte på presidenter. De har alltid en annan position, iom att de har makt.
    Enskilda människor kan inte infora sanktioner, de kan bara leva med resultaten av dem.

    Mr. Bush called on members of the United Nations to do more to support nascent democracies and to oppose autocratic and tyrannical governments.

    “Every civilized nation also has a responsibility to stand up for the people suffering under dictatorship,” Mr. Bush said.


    Mr. Bush’s sharp comments were typical of his attacks on countries that the United States groups among the least democratic in the world.

    www.nytimes.com/2007/09/25/world/25cnd-bush.html
  • Tow2Mater
    AndreaBD skrev 2022-09-05 17:00:30 följande:
    Det där måste vi nog reda ut. Självklart kan enskilda människor inte införa sanktioner; MEN en president/ledare kan inte heller införa sanktioner om hela folket är emot. DET är min poäng! Om inte folket står bakom så skulle de olika ländernas ledare fega ur sanktionerna. Ungern har redan gjort det.

    Dessutom började den delen av diskussionen med vad VI tycker, vi som diskuterar här alltså. Och vi är inte president eller liknande.

    Och när det gäller Bush - visst, han har säkert gjort massor med saker som låter jättefina. Dock är jag inte så övertygad om att han brukade säga sanning där. Han hade nog även andra, "viktigare" anledningar. 
    Så vitsen av dig med att dra in Bush och Trump var mest att smutskasta USAs republikanska ledare. Medan de europeiska ledarnas orsaker till sanktioner, när de får tummer ur pga energikriser och annat, är så hedervärda och fina. Ok.
  • Tow2Mater
    AndreaBD skrev 2022-09-05 17:56:15 följande:
    Tråden är i alla fall inte till för att diskutera amerikansk inrikespolitik.
    Vem har gjort det?
  • Tow2Mater
    AndreaBD skrev 2022-09-05 18:09:31 följande:
    DU! 

    Glöm då konservativa mot demokrater - det detaljer som inte hör hemma här.
    Nej det har jag inte alls. Det var du som borjade smutskasta Bush. Inget jag sagt har med USAs inrikespolitik att gora, bara sanktioner inom utrikespolitiken. Dvs det du vill prata om. Om du inte mest ville smutskasta de republikanska styrande då.

    USA bistår ju europa med en massa gas nu. Bra va.

  • Tow2Mater
    AndreaBD skrev 2022-09-05 22:12:42 följande:
    Borde du inte vara i ett amerikanskt forum? Du vill ju uppenbarligen bara diskutera USA. Och du kan inte ta det heller att knappt någon i Sverige gillar republikanerna för att de för svenska förhållanden är alldeles för långt till höger. Men många lär inte ens veta vilka som är republikaner av tidigare presidenter.

    Grejen är dock att det är just republikanerna som har gjort såna saker. Clinton hade visserligen en sex-skandal, men det går ju inte att jämföra med att starta ett krig av påhittade skäl (dvs. Irakkriget). Det drabbar ju ingen annan än hans fru. Det är ingen smutskastning utan det är sanningen.
    DU är den som vill diskutera USA som det verkar. Jag diskuterar i enlighet med trådstarten västs sanktioner, där t ex Bush - i motsats till vad du påstår - har bidragit mycket positivt.
Svar på tråden Hur ska man nånsin komma överens med Ryssland?