• Lör 3 sep 2022 19:38
  2159 visningar
  6 svar
  6
  2159

  Hur blev det efter ni fick barn?

  Hej!
  Jag och min partner fick barn ganska nyligen och hon har blivit en sån som inte lämnar en någonstans som att jag inte ens får gå till min bror för en timme då fattar hon det som att jag lämnar både barnet och henne och hon inte ens kan fatta att hon kan jag tänka tanken ens vara ifrån mitt barn? 

  Jag sitter och förklarar att det är inget fel med att man fortfarande vill träffa familj och vänner även man har fått barn att man kan fortfarande göra enskilda saker ifrån varandra du får göra något själv och jag får göra något själv det är inget konstigt med det?

  Men istället att få gå iväg i en timme till min bror då väljer hon att bråka med mig i 5 timmar jag fattar inte det.

  Har någon annan upplevt sånt med sin partner?

  ge mig råd please!

 • Svar på tråden Hur blev det efter ni fick barn?
 • Lör 3 sep 2022 19:39
  #1

  Har du frågat henne innan om det är ok? 

 • Lör 3 sep 2022 19:41
  #2
  +1
  Jemp skrev 2022-09-03 19:39:32 följande:

  Har du frågat henne innan om det är ok? 


  Dvs, klart man fortfarande kan besöka nån en timme. Men man kan inte komma och gå som man vill längre utan stämma av. Dessutom är det lätt att hamna i klassiska könsroller med små barn, där kvinnan blir låst och mannen lever som vanligt, vilket är viktigt att ha i bakhuvudet. 
 • Lör 3 sep 2022 19:48
  #3

  Jag skulle ju till frisören det visste hon redan då tänkte jag sticka iväg lite innan så att jag kunde gå till min bror också då sa jag att jag tänkte gå till min bror innan då eskalerade det hela.

  Det är inget sånt jag är villig och ge henne det hon behöver gällande sånt hjälper till tar hand om barnet osv. Men jag får inte samma tillbaka känns det som.

 • Lör 3 sep 2022 19:57
  #4

  Jag tror att det är väldigt vanligt.
  Och svaret eller lösningen, är att man har olika behov och olika tankar kring vad man vill och behöver. 
  Din partner har mest troligt inget behov av att vara ifrån ert barn just nu. Barnet är det viktigaste och det är både biologiskt och hormonellt betingat. Även om hon skulle känna att det vore kul att träffa en kompis på ett cafe en stund så skulle hon välja bort det till förmån för att vara hemma med barnet.
  Du resonerar inte så. Du tänker förmodligen att hon är ju hemma med barnet, och de klarar sig fint utan dig en timme så varför ska du inte passa på? Då kan du träffa en vän och sen komma hem och känna dig fylld med lite ny energi, redo för fler blöjbyten och ännu en natt med halvkass sömn....

  Jag förstår inte varför din partner ska bråka om saken i 5 timmar, det gör att du mår dåligt, du kanske inte ens ser någon glädje i att träffa din vän och du blir negativt inställd till din sambo. Medan hon slösar 5h av den energi som kan vara snål som det är när man är nybliven förälder. Så där skulle ni behöva jobba på kommunikationen, för att tjafsa i 5h gagnar ingen.
  Men du behöver kanske vara tydligare med när du är närvarande och när du har behov av att göra annat. Så att hon är trygg med att du backar henne, att du kan ta hand om barnet en stund medan hon tar en dusch eller sover ikapp?
  Och sen, om du märker att hon hela tiden sätter sig själv i andra rummet, peppar henne att också ta korta stunder för sig själv där hon får tanka energi tillsammans med andra. Eller att du föreslår att ni tillsammans tar en promenad och fikar med gemensamma vänner om ni har sådana, så att ni kommer ut och får lite socialt input?

  Det är inte lätt att vara nybliven förälder, man ska lära sig leva med och ta hand om en bebis samtidigt som man ska hitta sina nya roller gentemot varandra. Familjerådgivning är inte lika med nederlag, det kan vara en stor hjälp att nå varandra och inte hamna i konflikt. 

 • Lör 3 sep 2022 20:05
  #5
  Undrarmycket skrev 2022-09-03 19:48:25 följande:

  Jag skulle ju till frisören det visste hon redan då tänkte jag sticka iväg lite innan så att jag kunde gå till min bror också då sa jag att jag tänkte gå till min bror innan då eskalerade det hela.

  Det är inget sånt jag är villig och ge henne det hon behöver gällande sånt hjälper till tar hand om barnet osv. Men jag får inte samma tillbaka känns det som.


  Du "hjälper till" med ditt barn?
  Hur gammal är bebisen? 
 • Lör 3 sep 2022 20:10
  #6
  +3

  Spontant låter det fel med att du hjälper till ..... det är erat barn alltså bådas lika ansvar  sen ammar hon så blir hon ju mer"låst" och det kanske är det hon känner, du kan gå och komma som du vill men hon är "fast" hemma. 

  Hur gammal är barnet, hon kanske kände att ok frisör men sen ville du hälsa på brodern och kände då måste hon klara dig själv längre än hon tänkt. 

  Förstår dig absolut, men få bebis är en stor omställning och tar ett tag att komma in i det.  Du kanske jobbar och hon är hemma  och då känner hon kanske att när du väl är ledig så ska du ut igen medan hon har bebis det mesta av dygnet. 

Svar på tråden Hur blev det efter ni fick barn?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.