Inlägg från: Anonym (Freja) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Freja)

    Funkar det på jobbet att ha barn?

    Har man flextid så kan det vara ok. Men det beror på kulturen på arbetsplatsen samt hur man vill att det registreras, om det ska registreras. 
    Antingen kan man ha en känsla av "frihet under ansvar" där var och en gör det den ska och ingen sitter och räknar minuter.
    Eller så har man som hos oss, ett program där jag skriver in dagligen när jag kommer och när jag går. Om jag då kommer 0815 så ligger jag "minus" en kvart vilket jag kan hämta in på kortare lunch, genom att stanna lite längre eller genom att komma tidigare imorgon. Det stäms av på 3 mån  intervall. 

    Antingen så tycker dina kollegor att du verkar arbeta mindre än dem. Eller så har de inte förstått att de också har den här flexibiliteten "om de skulle vilja"?

    Men att komma och gå lite som man vill utan att ha förankrat det med chefen skulle jag inte säga är ok. Det är inte respektfullt, utan det bör man prata om i så fall att jag behöver den här flexibiliteten för att kunna hantera min vardag som småbarnsmamma. Går det inte så får man kanske ansöka om att gå ner i tid 10% eller så för att få ihop det, vilket ju är en rätt som man har.

    Sen finns det verksamheter där man inte kan flexa alls, utan där startar verksamheten en viss tid och då behöver man helt enkelt vara på plats. Eller så är någon annan beroende av att jag kommer och löser av så att hen kan gå hem. Då funkar det inte heller om jag är 15-30 min sen varje dag "pga jag måste lämna barn på dagis".

  • Anonym (Freja)
    BuoBä skrev 2022-09-05 15:57:57 följande:

    Jag har valt att gå ner i tid till 80% för att ha flexibilitet och slippa stressa ihjäl mig. Oftast jobbar jag lite mer, och vi har flextid så det ger mig inarbetad tid och ännu större flexibilitet. 

    Ibland har vi möten på morgonen som jag måste vara i tid till, men i övrigt är det ingen som bryr sig om exakt när på dygnet jag arbetar. 


    Ungefär samma som jag. Jag jobbar ca 80% nu och det är skönt att komma lite senare och gå lite tidigare och kunna göra det med gott samvete. Chefen har till och med sagt det vid något tillfälle när det knorrades att "xx har faktiskt avdrag på sin lön för att kunna gå tidigare så det är inte relevant". Vi har också flex vilket underlättar ännu mer. 
Svar på tråden Funkar det på jobbet att ha barn?