• Anonym (Hmm)

    Åka 100 mil, förkyld, för att träffa döende släkting?

    Anonym (Köra 100 mil?) skrev 2022-09-10 11:01:36 följande:

    Jag sa till honom idag att han borde ta reda på vad läkarna säger om de kan gissa ungefär vilket tidspann hon har kvar.
    Så att han vet lite hur han ska planera.

    Han vill egentligen inte veta, tror att det blir för verkligt då?

    Han säger också att hans mormor levde flera år med cancer så hon KAN ha massa tid kvar... 


    Hon har galopperande cancer, hon har möjligen veckor kvar, om inte dagar. Vill han köra huvudet i sanden så kommer han att gå miste om den här sista tiden. Läkarna kommer inte kunna lova något alls, även om de säger att det kan vara veckor så kan hon dö inom några timmar.
  • Anonym (Hmm)
    Anonym (Köra 100 mil?) skrev 2022-09-10 11:31:43 följande:
    Återkommer när han pratat med läkaren och ser vad de säger...

    Han ringer just nu sin pappa och ser hur det ser ut om de kan sova hos honom när de hälsar på hans mamma (skilda) oavsett när det blir...

    Tyvärr har sjukhuset bara besökstid 15-18 på helger och pappan bor så långt ifrån att de kommer inte åka fram och tillbaks, så de kommer bara vara med henne i 3 timmar.... Men värdefulla timmar...
    Bra plan. Ang. besökstider så spelar de ingen roll om en person är döende, då brukar man få sitta den tid man vill.
  • Anonym (Hmm)
    Anonym (Köra 100 mil?) skrev 2022-09-10 11:47:38 följande:
    Anledningen att åka på ett lov var att då kan de vara uppe längre, det är ändå en lång resa, och sonen slipper missa skolan, han behöver vara där. 

    Sportlovet var redan planerat att vara där.

    Men finns det risk för att det inte finns tid att vänta åker de upp.

    Rättelse från tidigare: han lät bli att fråga sin pappa om han får bo där och han berättade aldrig att hans mamma fått cancer, men han gissar att det inte är några problem. Så ett steg tillbaks i planeringen där.

    Han vill inte ringa sjukhuset och fråga hur hennes prognos ser ut eftersom det är helg och "då jobbar säkert inga läkare"... typ som att alla sjukdomar tar ledigt på helgen??!!

    Nu känner jag att jag försökt driva detta framåt, medan han bromsar. Så jag vill inte tjata mer.
    Pojken ska så klart åka med oavsett om det är lov eller inte, det är två månader bort och ledsen, men sannolikheten för att hon lever då är väldigt liten. Skolan kommer att ha full förståelse för situationen.

    Det är klart man kan ringa sjukhuset på helgen, läkare har inte 8-17-jobb direkt....
  • Anonym (Hmm)
    Anonym (Köra 100 mil?) skrev 2022-09-10 15:29:29 följande:
    Han ringde och frågade efter läkaren, han jobbar bara på förmiddagen men ska ringa upp imorron.
    Det finns fler än en läkare på sjukhuset, jag lovar. Och EpicF kan säkert ge närmare besked men nog sjutton ska det finnas ansvariga läkare på avdelningen som är insatta i de olika patienternas situationer även om ordinarie inte är där!
  • Anonym (Hmm)
    Anonym (Köra 100 mil?) skrev 2022-09-10 15:41:41 följande:
    Nej tydligen inte, det var det svaret han fick, att de går sin rond på morgonen och sedan går de hem...
    Ja det gör de säkert, men det ska som sagt finnas ansvariga läkare till hands. Nu är det åtminstone inte så lång tid att vänta till imorgon men han skulle kunna prata med ansvarit sköterska också, de brukar veta en hel del.
  • Anonym (Hmm)
    EpicF skrev 2022-09-10 17:38:48 följande:

    Anonym (Hmm) Nja, på helgen och kvällar/nätter är det inte alls säkert det finns någon som är ansvarig för patienten och som är ordentligt insatt. Visst de vet om situationen och kan läsa sig till i journalen. Men det är inte säkert se kan svara på specifika saker. Och dessutom är det oftast AT-läkare som är under utbildning. Har man tur så får man prata med en erfaren ST-läkare. 


    Inte som måste vara "ordentligt insatt" men det ska alltid finnas en ansvarig läkare, och som du säger kan de ju läsa på i journalen hur läget ser ut.
  • Anonym (Hmm)
    EpicF skrev 2022-09-10 18:51:23 följande:
    I teorin är det samma bara det man inte brukar skriva "galopperande cancer" i journal, utan "pågående cancer" istället vilket innebär att det är här och nu och fortsätter spridas. Cellgift, strålning etc brukar tyvärr inte ha någon effekt i det skedet. 
    Nej precis, i nuläget är det ju inte frågan om att ge behandling, snarare palliativ vård. De har redan också beslutat om att inte ge återupplivningsförsök om något skulle hända.
  • Anonym (Hmm)
    Anonym (Köra 100 mil?) skrev 2022-09-10 18:25:51 följande:
    Vi väljer att vänta tills han pratat med läkarna imorron.

    Det är ändå de som vet mest av hennes situation. Hade det varit superbrottom hade läkarna sagt det till bröderna när de haft kontakt med dem.

    Ni här i tråden har ju bara min information, som jag fått från sambon, som han fått från brorsan som han fått från läkaren... ganska många led... Så därför ville jag att sambon ringde och pratade direkt till ansvariga läkaren...

    De som jobbar just nu kan bara ge oss information om vad som står i journalen. Och det var "pågående cancer", sedan stod det inget mer enligt sköterskan..

    Så det blir förhoppningsvis mer info imorron..
    Jaha, lever tanten än eller?
  • Anonym (Hmm)
    Anonym (Köra 100 mil?) skrev 2022-09-16 14:30:31 följande:

    Läkaren hade ringt, sambon hade bara glömt att berätta det, lite oviktigt sådär...

    Men läkaren hade sagt att " hon har cancer i lungorna"  sambon: -ja men ungefär hur allvarligt är det? -Hon har cancer. Sambon: -Hur lång tid tror ni hon har kvar? -Vi har röntagat henne och sett att hon har cancer...

    Så han fick inte mer svar än så, läkaren var utländsk så han är inte säker på att han förstod vad han ville ha fram.

    Farmor kommer få bo på ett korttidsboende en månad nu och sedan ska de försöka hitta ett vårdhem(tror jag det heter) till henne. Problemet nu är att hon har inga kläder där.

    Någon som vill hjälpa mig tänka lite hur man kan få kläder till henne?

    Hon ligger just nu så att det är 50 mil för brorsorna att åka tur och retur med kläderna. Det är inte speciellt sugna på det.

    Personalen där hon bodde tidigare går inte in hos någon om de inte är hemma, så de kan inte packa kläder till henne och skicka iväg med en taxi som bröderna betalar.

    Vi skulle kunna köpa nya kläder på tex hm, men fortfarande, vem hämtar upp dem och lämnar över dem?

    Gav också som förslag att sambon åker upp och träffar henne och köper kläder nu på torsdag, men dels så var han inte så sugen på det och hon behöver kläder nu, inte om en vecka.

    Någon som har tips?


    Med tanke på att varken du eller din sambo bryr er nämnvärt så får väl någon annan lösa problemet. Superjobbigt att inte vara "så sugen" på att hjälpa en person som ligger dödssjuk i cancer.
  • Anonym (Hmm)
    Anonym (Köra 100 mil?) skrev 2022-09-16 16:11:44 följande:
    Ja hans engagemang hade jag hoppats skulle öka nu när han faktiskt "fått lite extra tid" när det inte var jätteakut att åka upp. All tid framöver är ju bara bonus.

    Bröderna har i flera år sagt till henne att flytta närmare släktingarna för det är för långt för dem att åka och hälsa på och hon klagar på att hon är så ensam, men hon har inte velat utan letat boende ännu längre bort, så kanske känner de att hon får skylla sig själv och klara sig själv för de har sina liv. En känsla jag har, behöver inte stämma.
    Ja just det. Ja självklart får hon skylla sig själv nu när hon ligger döende ensam, hon har ju själv valt att bo så långt bort från alla som kan hjälpa. Men ni kan nog vara lugna allihop, det finns säkert någon som kan vara snäll och hämta kläder åt tanten.

    För nyfikenhetens skull, hur långt skulle bröderna ha att åka till henne?
Svar på tråden Åka 100 mil, förkyld, för att träffa döende släkting?