• Anonym (Muck)

    Varför har mannen ingen talan i om barnet ska behållas eller ej?

    Tycker det är så bisarrt att ämnet ens är uppe för diskussion. tydligen så tycker vissa män att de ska kunna ha sex konsekvenslöst (men inte kvinnan) förutom det så tycker även vissa män att de ska kunna kontrollera en kvinnokropp som ett slags objekt. En behållare för ett foster. 


    Var är världen på väg? Hur kan någon lyfta en sån fråga ens?

  • Anonym (Muck)
    Överste Senap skrev 2022-09-19 16:54:41 följande:

    Har inte sett någon man som är emot  föreslå hur det skulle se ut och fungera istället. Ser fram emot att se vilka alternativ ni föreslår.


    Vad menar du med -hur det ska fungera i stället-?
  • Anonym (Muck)
    Gullvivor skrev 2022-09-19 17:16:46 följande:

    Det enda rimliga är ju att den som vill behålla (oavsett kön) ska få sista ordet, medan den andra som inte vill det (oavsett kön) får skylla sig själv och stå för konsekvenserna. Enkelt.


    Skojar du? En kvinnokropp är inget objekt. 
  • Anonym (Muck)
    Gullvivor skrev 2022-09-19 18:40:37 följande:
    Inte ett barn heller.
    I Sverige så är aborter fortfarande lagliga. du pratar om att potentiellt tvinga en kvinna att genomgå en graviditet, oavsett vad hon anser om saken. en gravid och förlossning är ingen lek. I mindre bemedlade länder exv sierra leone dör var tionde kvinna under förlossningen. Ditt sätt att resonera omyndigförklarar kvinnor och deras självbestämmande över sin egen kropp.
  • Anonym (Muck)

    Ointresse hävdar att han inte vill ligga utan kondom. Tydligen så vill han ligga i alla fall. Jag skulle dra slutsatsen att han vill ha barn i så fall. Samma sak gäller för kvinnor. Om någon inte vill ha barn så kan man inte skylla på att den andra parten inte tagit ansvar för skyddet.

  • Anonym (Muck)
    Anonym (Ointresse) skrev 2022-11-04 15:07:14 följande:
    Vill kvinnan bli mamma ljuger hon om p-piller och så är mannen snärjd.
    Tja, varför inte? Har inte du tagit ditt eget ansvar så finns risken. Ingen tvingar dig att ligga med kondom, och eftersom du inte vill det så borde det vara preventivmedel nog för dig. (inte ligga alls, alltså)
  • Anonym (Muck)
    Anonym (Ointresse) skrev 2022-11-04 15:44:09 följande:
    Alla män borde avstå sex.
    Varför anser du det? På grund av att de måste skydda sig om de inte vill bli fäder?
  • Anonym (Muck)
    Anonym (Ointresse) skrev 2022-11-04 15:59:24 följande:
    Det vore intressant att se vad som hände? Jag är väldigt tveksam till att det skulle ha någon större effekt. Sexstrejk är ju ett välkänt kvinnligt påtryckningsmedel.  
    Du vill att män ska sluta ha sex på grund av att det ska användas som ett påtryckningsmedel för kvinnor. I vilket syfte?
  • Anonym (Muck)
    Anonym (Ointresse) skrev 2022-11-04 16:02:07 följande:
    Ett intressant experiment :)
    Läste någonstans en undersökning angående sex i matriarkala samhällen hade även ett omvänt förhållande, kvinnorna hade ett större behov av sex, männen ett mindre. 
  • Anonym (Muck)
    Anonym (Ointresse) skrev 2022-11-07 15:42:02 följande:
    Kondom gör det ointressant. Då avstår jag hellre.
    Du har nämnt det några gånger. Det låter väl bra att du undviker sex om du inte kan skydda dig? Eller är det något som någon borde ha åsikter om, menar du?
Svar på tråden Varför har mannen ingen talan i om barnet ska behållas eller ej?