• Anonym (MM)

    Varför har mannen ingen talan i om barnet ska behållas eller ej?

    Anonym (J) skrev 2022-09-16 13:39:34 följande:
    Du svarar ju inte heller riktigt på frågan - eftersom kvinnan också kan ta ansvar INNAN en graviditet så skulle vi kunna avskaffa aborträtten, eller hur? Min protest i resonemanget ligger i att man ofta säger att "mannen vet hur barn blir till, därför får han skylla sig själv", när man med samma retorik kan hävda att abort inte ska behövas eftersom kvinnor också vet hur ett barn blir till. Följer du med?  

    Jag vet såklart hur det ser ut idag, min fråga var hypotetisk. 
    Jag förstår verkligen inte heller ditt resonemang. Borttagande av aborträtten är inte en logisk följd av att kvinnan också kan ta ansvar i ett tidigare skede. 

    Är det någon sorts millimeterrättvisa du är ute efter så är det tyvärr omöjligt i den här frågan pga den uppenbara skillnaden att det är biologiska kvinnor som blir gravida, genomgår eventuell abort, genomgår eventuell fortsatt graviditet, föder barnet etc. 
  • Anonym (MM)
    Anonym (J) skrev 2022-09-16 18:10:18 följande:
    Tror snarare att du väljer att "inte förstå" mitt resonemang. För både män och kvinnor kan vi konstatera att:

    1: Vill man inte bli gravid så tar man nödvändiga lösningar (ha inte sex / använd skydd). 
    2: Väljer man inte att använda skydd så får man ta konsekvensen om det blir ett barn, alla förstår att sex kan leda till en graviditet. 

    Ergo, abort kan tas bort eftersom alla vuxna människor tar det ansvar som förväntas av dem. 

    Nej, frågan var hypotetisk och jag är inte ute efter millimeterrättvisa, vilket du hade förstått om du läst den sista raden som du citerade. Jag är inte ute efter att ändra lagen, och jag förstår att barnet växer i kvinnans kropp och att det i slutändan är hon som bestämmer. Så kan du släppa de tankarna.
    Du verkade mån om att få svar på din hypotetiska fråga eftersom du återkommit till den flera gånger. Förstår dig nu som att frågan alltså var om aborträtten teoretiskt ?kan? tas bort? Det ?kan? den även utan ditt resonemang ovan, dvs. resonemanget är onödigt för att svara på din fråga. 

    Är frågan istället om aborträtten behövs så räcker det enligt min uppfattning inte med dina två konstateranden för att komma fram till ett bra svar. Förutom möjligen om man är ute efter millimeterrättvisa. Situationen för en man som inte önskar få barn försämras inte av att kvinnan kan välja att genomgå en abort. Många skulle säga att den förbättras då det ger ytterligare en möjlighet att barnet inte föds.

    Så jo, jag har svårt att förstå poängen med ditt resonemang.
Svar på tråden Varför har mannen ingen talan i om barnet ska behållas eller ej?