Inlägg från: Anonym (Äpplet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Äpplet)

    Tänder inte på min partner längre pga viktuppgång

    Anonym (Fia) skrev 2022-09-23 12:25:40 följande:
    Jo det är snällare att bara lämna. Din kärlek är inte tillräcklig för att du ska vara attraherad av henne. Det har inte med henne att göra det har med dig att göra. Så var en man och gör slut och som anledning uppger du att dina känslor har förändrats. Ingenstans är det hennes fel att dina känslor kring attraktion har dött.
    I seriösa, vuxna förhållanden brukar man inte bara lämna utan att ha försökt. Sedan funkar det inte så som du beskriver, att man alltid är attraherad av någon om man älskar personen. Släpp fantasin. 

    Ingen har pratat om vems fel det är men att tro att partnern ska vara attraherad av en, oavsett vad, det är bara naivt. Lär dig skilja på sexuell attraktion och kärlek. Jag hade velat att min partner var ärlig med mig så jag fick en chans att ändra mig. Det är ju ingen som tvingar henne att gå ner i vikt och bli lite mer hälsosam men hon kanske vill fortsätta vara med ts och få en chans att ändra sig. Därför kan det vara bra att prata om saken istället för att bara göra slut. 
  • Anonym (Äpplet)
    Anonym (J) skrev 2022-09-22 14:23:40 följande:
    Om hon äter mer för att hon mår dåligt, vilket är vanligt, så blir det bara bli värre om du säger så. 
    De flesta som är överviktiga är väl knappast överviktiga för att de mår dåligt. Snälla någon.
  • Anonym (Äpplet)
    Anonym (L) skrev 2022-09-22 14:35:42 följande:
    Nej, nej, nej... Det ska du INTE göra. Att skamma någon för sitt utseende och att det dessutom är "dig det är synd om" som inte tänder på henne är ditt problem. Du behöver inte rasera hennes självförtroende. Tro mig, hon VET att hon gått upp i vikt. Hon kanske trivs med det. Då får du väl ta och packa din lilla offerkofta och flytta hem till mamsen igen.
    Vem har pratat om att det är synd om ts? Det är ju något du hittar på för att du blir uppenbart kränkt.

    Om ts är ÄRLIG och säger som det är, att han funderar på att göra slut på grund av att han har svårt att känna attraktion nu när hon gått upp mycket i vikt, då ger han henne en chans att ta tag i vikten. Hon kanske vill fortsätta vara med ts och då förtjänar hon väl en chans, istället för att ts bara ska lämna direkt. Man måste kunna vara ärlig i ett förhållande. Sedan behöver man ju inte säga ''du har blivit så fet och ful'' utan det finns bättre sätt att lägga upp det på. Vad konstigt att du inte verkar förstå detta. 
  • Anonym (Äpplet)
    Anonym (L) skrev 2022-09-22 15:06:30 följande:

    Nej, det skulle jag absolut inte göra. Jag skulle ge samma råd. 


    TS: Sluta handla hem snask, föreslå att ni ska gå promenader eller träna eller vad som. Eller gör slut. Men du behöver INTE tala om att du inte finner henne attraktiv. Det är bara elakt.


    Spelar väl ingen roll om han slutar handla hem snask, hon kan ju göra det själv ändå. Han har redan försökt med det du säger. Han har försökt uppmuntra henne till en bättre livsstil, utan resultat. Hon kanske inte förstår att ts faktiskt har svårt att tända på henne. Om hon visste det skulle hon kanske ta tag i saken, för att hon kanske faktiskt VILL vara med ts.
  • Anonym (Äpplet)
    Anonym (Merry) skrev 2022-09-22 15:16:50 följande:
    För kvinnor är det ok att rata en man p g a att han blivit för fet för ett fuck. Kvinnor är inte ytliga då. Om en man gör samma så är han ett okänsligt svin, som säkert sitter och glor på småtjejer på Instagram och drar i snabeln. Män måste lära sig att se bortom ytan och förstå att hans kvinna har känslor. Det kan leda till trauman för henne. Vill han ha det på sitt samvete?
    Trauma om hon får veta att det krävs lite ansträngning för att hålla attraktionen vid liv? Tja, då har hon en hel del problem (och inte bara vad gäller vikten) hon behöver jobba på. Inte ts ansvar.
  • Anonym (Äpplet)
    Anonym (Fia) skrev 2022-09-22 17:12:13 följande:

    Vad är det som gör att du älskar henne? Varför vill du vara med henne. De positiva måste överväga de negativa annars ska man såklart alltid lämna. Men kroppsligt kommer det hända massor med förändringar med människan under en livstid. Cancer kan påverka utseendet, graviditet, skador, Medicin, olyckor,  några mer påverkansbara än andra. Om din attraktion hänger pånågra kilo så i mina öron måste du arbeta med dig själv. Så små saker ska inte påverka ens attraktion. Så förmodligen älskar du inte ?på riktigt? det är nog inte din livs kärlek. Man kan absolut föredra ett visst utseende och uppskatta vissa saker men attraktionen till livspartner borde inte va så ytlig.


    Att råka ut för en olycka eller drabbas av en sjukdom är ju något helt annat än det ts beskriver. Man kan inte gå runt och oroa sig över vad som KAN hända, för NU är det ju inte så. Nu är läget som så att hon lever ohälsosamt och är lat. Det kan hon faktiskt göra något åt. Hon kan förändra det. En sjukdom kan man inte alltid göra något åt eller rå för. Nu är fallet så att hon är lat och äter onyttigt. 

    Givetvis kan man sluta tända på personen om denne går från att vara normalviktig till tjock. Det har ingenting med kärlek att göra. Kärlek och sexuell attraktion är två skilda saker. 
  • Anonym (Äpplet)
    Anonym (Jk) skrev 2022-09-22 17:42:54 följande:

    Hon mår förmodligen dåligt psykiskt.


    Så du menar att de flesta som är överviktiga är överviktiga för att de mår dåligt psykiskt? Knappast.
  • Anonym (Äpplet)
    Aduma skrev 2022-09-22 19:00:12 följande:

    Skamma henne inte för sitt nya utseende. Det enda det kommer leda till är självhat och eventuella ätstörningar. 

    Jag levde med en ätstörning 7 år av mitt liv efter kommentarer från min dåvarande partner. Jag höll på att dö av anorexi. Så nej - det är inte vägen att gå. 

    Finns det något annat sätt du kan arbeta med lust på? Har ni testat att gå och prata med någon om lust? Om det verkligen inte finns något där är nog dessvärre den enda lösningen att du lämnar förhållandet om det påverkar dig så pass mycket. Men spåren det kan sätta i en människa att höra att den man älskar inte tänder på ens kropp längre är oerhört djupa. 


    Man kan ju säga det på olika sätt. Han behöver inte säga att hon är ful och äcklig. Däremot kan han säga det på ett bättre sätt, att han har svårt att känna attraktion nu när hon gått upp i vikt. Att det påverkar hans lust och går ut över deras sexliv. Då får hon en chans att göra någonting åt det, OM hon vill det. Om han bara lämnar så får hon ju inte den chansen. Hon kanske faktiskt vill vara med ts. Klart att man måste kunna vara ärlig men på ett finare sätt. Om attraktionen och lusten förändras i förhållandet ska man givetvis kunna prata om det. Hur ska man annars kunna lösa saker och hålla ihop om man inte kan vara ärlig och prata om saker? Då är förhållandet dömt att misslyckas.

    Att du höll på att dö av anorexi är inte din dåvarande partners fel. Konstigt av dig att lägga det på honom. Nu vet jag inte vad han sa till dig men det är inte hans fel att du höll på att dö.
  • Anonym (Äpplet)
    Anonym (Sexuell prägling) skrev 2022-09-22 19:10:12 följande:

    Det här är väl förlegad forskning, men tanken var att man kunde delvis ändra sina sexuella preferenser genom prägling när hjärnan lär sig att associera ett utseende med sexuell njutning.

    Lite som Pavlovs hundar (googla) att lär du dig att associera hennes nya knubbigare kropp med sexuell njutning så kommer du också kunna tända på den. Älskar du henne är det värt att försöka tänker jag. Ha väldigt mycket sex med henne i en period och se om det funkar.


    Så du menar att ts ska göra övergrepp på sig själv - ha sex trots att han ej vill? 
  • Anonym (Äpplet)
    enfunderandeman skrev 2022-09-22 19:10:48 följande:

    Tycker någon la upp bra saker här. En kropp förändras med tiden. Det kan bero på så många olika saker. Gener spelar in också. Alla är inte smala eller pinnsmala naturligt. Det finns faktiskt olika kroppsformer. Sen vet jag inte, hur gamla ni är.  Och man behöver inte må psykiskt dåligt. Visst, så kan det vara i vissa fall. Men man gör det väldigt enkelt för sig . När man säger att det beror på saker som lathet och psykisk ohälsa. Det behöver och är inte så i alla fall. Dessutom ju äldre man blir. För behålla den kroppsformen du hade när du var 25. Alla orkar inte hålla på ligga på den nivå av träning och strikt kost som det kräver. Det orättvisa är att en del får jobba för det hårdare. Men jag är +40. Orkar inte hålla på så där. Jag har mycket annat som är tidskrävande med heltids jobb och pendling flera timmar. Jag rör på mig, men jag är inget träningsfreak. Om det enbart hänger på min vikt.

    Då kan personen dra , lika bra. Utan att man behöver väga 200 pannor för det. Men att vara lite rund, är inte hela världen. Om man har någorlunda sunda vanor överlag. Finns det som har det, men ändå inte blir smala. Just för det jag skrev ovanför. Det existerar olika kroppsformer. Den tänder man ju på olika saker och har olika smak. Det onyttigaste är väl att hon verkar äta mycket socker och bakverk. Om hon slutar med det helt, eller äter det någon gång i veckan. Så skulle det hjälpa henne avsevärt. Vill hon inte. Då är det bara inse, att ni har olika syn på det. Ni kanske vuxit ifrån varandra. Hon själv kanske har tröttnat. Om du känner så. Är det nog bäst lämna. Men hur gör du om nästa partner går upp med? Vi är inte unga och fräscha förevigt. 


    Men nu är ju ts och hans partner unga.. inte 50. Hon är lat och äter onyttigt. Vägrar göra något åt sin livsstil. Det framgår om du läser det ts skriver så sluta försöka hitta på andra låtsasförklaringar för att bortförklara.

    Om partnern går upp i vikt och det gör att man har svårt att känna attraktion, då ska man självklart kunna prata om det, på ett bra sätt. Om man bara ska lämna direkt, utan att försöka lösa saken och prata om det, då blir det inga långvariga förhållanden. 
Svar på tråden Tänder inte på min partner längre pga viktuppgång