• Lönnsirap

    Är det lättare att vara bonuspappa än att vara bonusmamma?

    Nja. Man ställer olika krav och förväntningar på män och kvinnor och en del av mig vill verkligen framföra att kvinnor har det långt mycket mer komplicerat i föräldraskapet utifrån vilka förväntningar omvärlden, deras partner och barn i allmänhet har på kvinnan/mamman.

    Mannen får också ofta respekt och tacksamhet för "minsta lilla" och förväntningar varierar kraftigt från omgivningen. Män kan av en märklig anledning faktiskt abdikera från föräldraskap och ändå ha en partner som står ut och i vissa fall faktiskt trivs. Dessutom så kan en man glida med på ett annat sätt än som kvinna. MEN... Som man så varierar ju förväntningarna till en sådan grad, att man faktiskt också kan bli bemött som andra klassens förälder. Som man kan man vara den som ringer samtal och ber om information och ändå stå där som ett fån även som vårdnadshavare för att folk förutsätter att styvmamman är den som rör båten.

    Och som bonusfamilj förutsätter jag att det är väldigt liknande. Sålänge som de biologiska föräldrarna mår bra och klarar vara förälder så har nog en styvfar inga problem. Men om den biologiska mamman är under isen, akut, så är det troligen inte så lätt att vara "bonus"

Svar på tråden Är det lättare att vara bonuspappa än att vara bonusmamma?