Inlägg från: theotherone |Visa alla inlägg
  • theotherone

    Vinst eller förlust om alla invandrare lämnar?

    Flash Gordon skrev 2022-09-30 08:55:36 följande:
    Tja, rent krasst ekonomistiskt så är all invandring en förlustaffär på individnivå. Varje individ kostar mer än han/hon drar in till staten. Så landet skulle gå plus på om alla invandrare lämnade. Teoretiskt.
    Menar du att detta gäller alla människor, inklusive svenskar. Eller bara invandrare?

    Jag vill tro att en invandrad färdigutbildad kärnfysiker kostar samhället betydligt mindre än en infödd svensk kärnfysiker. Just för att svensken kostat en massa pengar under sin uppväxt och utbildning. En kostnad som inte finns för den invandrade kärnfysikern.
  • theotherone
    Flash Gordon skrev 2022-09-30 11:12:08 följande:
    Kärnfysiken betalar mer i skatt än somalierns om inte talar svenska men hinner ändå inte betala av alla sina "kostnader" i samhället
    BuoBä skrev 2022-09-30 10:59:07 följande:
    Har du räknat med det värde invånarna bidrar med genom att jobba och bidra till att generera vinster åt företag? 
    Fast det jag opponerade mig mot var att du skrev att alla invandrare innebar en ekonomisk förlust på individnivå, vilket jag påstår inte stämmer. Att en invandrad analfabet som aldrig kommer ut i arbetslivet innebär en kostnad för samhället är jag helt med på, men alla invandrare är inte evigt arbetslösa analfabeter. Vissa invandrare är en ekonomisk vinst för det svenska samhället. Problemet är att göra skillnad på folk och folk - när vi börjar säga att den personen är ok, den personen är det inte. Då är vi på väg utför, menar jag.
  • theotherone
    Kaffekopp242322 skrev 2022-09-30 12:47:37 följande:
    Snittkostnaden är 70.000 per år över livstiden. Tveksamt om barnen är billigare.

    Vi som har rötter här får ett helvete att bygga ett nytt hem om detta förstörs kulturellt av massa etnokonflikter.

    Jag vill inte flytta till Afrika bara för att en minoritet muppar inte kan hålla ordning på mitt och ditt. Jag vill ha mitt hemland intakt, tack. 
    Ursäkta, men vad har detta med mitt påstående om att en invandrad kärnfysiker är en ekonomisk vinst för Sverige att göra?
  • theotherone
    Flash Gordon skrev 2022-09-30 14:57:35 följande:
    Ja näst intill alla. Om Jobs flyttat hit och startat Apple i Sverige så hade han bidragit med mer än sin "kostnad" för samhället. Det handlar om extremt få undantag.
    Jag håller inte med. De allra flesta invandrare kommer ut i arbetslivet snabbare än det tar för en svensk som föds här. Genomsnittsinvandraren kommer ut i arbetslivet och börjar betala skatt efter åtta år. En genomsnittssvensk belastar välfärden (förskola, skola, gymnasium, ev högskola) under betydligt längre tid än så.
  • theotherone
    Tom Araya skrev 2022-09-30 18:24:47 följande:
    Jag vet inte vilken statistik du stödjer dig på...
    Färsk statistik säger att ungefär hälften av alla flyktingar och deras anhöriga som kommit hit under 2000-talet, är ute i arbete efter åtta år.

    Efter 20 år har dessa flyktingar kommit upp i 68,3 % sysselsättning, medan sysselsättningen bland inrikesfödda är 81,7 %. I båda fallen är endast de som är mellan 20 och 64 år medräknade.

    En betydande samhällsekonomisk skillnad mellan inrikesfödda och invandrade är att de allra flesta som föds här har föräldrar som försörjer dem och håller med bostad tills de kommer ut i arbetslivet.

    Fundera sedan över kostnaden när en flykting kommer hit vid 25-30 års ålder, måste förses med bostad, inte kan försörja sig själv med eget arbete förrän efter 8-10 år och under tiden skaffar tre barn som ska försörjas, gå i skolan e.t.c...
    Hmm, ja nu när jag dubbelkollar så verkar det vara som du säger. Men fortfarande långt ifrån det påståendet jag invände emot, som hävdade att det bara är en "extrem minoritet" av alla som invandrar som någonsin blir produktiva. Det stämmer ju helt enkelt inte. Alls.
  • theotherone

    Det här börjar låta som en rekryteringsbroschyr för Bevara Sverige Svenskt. 

Svar på tråden Vinst eller förlust om alla invandrare lämnar?