Inlägg från: Kaffekopp242322 |Visa alla inlägg
  • Kaffekopp242322

    Vinst eller förlust om alla invandrare lämnar?

    theotherone skrev 2022-09-30 10:50:11 följande:
    Menar du att detta gäller alla människor, inklusive svenskar. Eller bara invandrare?

    Jag vill tro att en invandrad färdigutbildad kärnfysiker kostar samhället betydligt mindre än en infödd svensk kärnfysiker. Just för att svensken kostat en massa pengar under sin uppväxt och utbildning. En kostnad som inte finns för den invandrade kärnfysikern.
    Snittkostnaden är 70.000 per år över livstiden. Tveksamt om barnen är billigare.

    Vi som har rötter här får ett helvete att bygga ett nytt hem om detta förstörs kulturellt av massa etnokonflikter.

    Jag vill inte flytta till Afrika bara för att en minoritet muppar inte kan hålla ordning på mitt och ditt. Jag vill ha mitt hemland intakt, tack. 
  • Kaffekopp242322
    BuoBä skrev 2022-09-30 13:02:47 följande:
    I Afrika är du minoritetsmuppen. Just saying...
    Delvis därför. Här beskriver en kvinna från Nigeria hur hon blev "slaktad som en get" för att hon var vit. 2min 15 sek in.


    ">

  • Kaffekopp242322
    Mrs Moneybags skrev 2022-09-30 13:18:50 följande:
    Vit?

    Hon är lika svart som de andra, men lider av en autoimmun sjukdom. 
    Ändå. Jag vill inte flytta till Afrika för att priviligierade svenskar skänker bort vårt gemensamma arv.

    Det är mest en påminnelse hur toleranta vi faktiskt är mot folk som är annorlunda. Även om vi inte ger dem evig rätt till vår lilla plätt av jordenGlad
  • Kaffekopp242322
    BuoBä skrev 2022-09-30 13:16:51 följande:
    Hon är inte vit. Hon är albino. Inte för att det berättigar det hon råkat ut för, men det har andra kulturella orsaker. Men det här är OT och en annan diskussion.
    Så länge vi inte slaktar dem så behandlas våra avvikande individer bättre än deras. Visar klippet en kultur vi vill inkludera här? Om vi ska representera ett tvärsnitt av världens kulturer så innebär det mycket våld och vidskepelse. 

    I praktiken finns ingenting som berättigar ett medborgarskap. Man kan fly hit, gifta sig och bo här, turista eller jobba i åratal. Begär man medborgarskap, i praktiken evigt inflytande, så är man ett hot. Då är det en invasion.

    Spelar ingen roll om man är "lönsam".
    Lönsamma kan jobba här utan att vara medborgare.
    Eller hur?
  • Kaffekopp242322
    theotherone skrev 2022-09-30 12:59:39 följande:
    Ursäkta, men vad har detta med mitt påstående om att en invandrad kärnfysiker är en ekonomisk vinst för Sverige att göra?
    Din hypotetiska anekdot är inte relevant för trådens frågeställning. Då måste se till genomsnittet.

    Dessutom antar jag att man inte avskedar en kärnfysiker bara för att han inte är medborgare. Vi kan jobba i andra länder utan att vara medborgare där. Eller hur?
  • Kaffekopp242322
    BuoBä skrev 2022-09-30 15:22:10 följande:
    Jag förstår inte alls vart du vill komma. Är det kulturen du är rädd för är det a) extremt dumt att du flyttar till Afrika, och b) ingen skillnad alls på om om någon är svensk medborgare eller inte för så länge de bor i Sverige kommer kulturer påverkas. 
    Nejdå, när någon får medborgarskap så kan man inte ta tillbaka det. Oavsett hur illa de eller deras ättlingar börjar bete sig. Visst kan kulturen påverkas, men vem bryr sig så länge det är i en produktiv riktning. 

    TS pratar om värdet av invandrare. Min poäng är att det är ovärderligt att ha en plats på jorden där du kan känna dig hemma och har inflytande över rätt och fel. 
    Med invandring så späs inflytandet ut. 

    Var ska vi bo när vi inte har ett hem i Sverige? De flesta länder delar inte ut medborgarskap så lättvindigt som vi.
  • Kaffekopp242322
    BuoBä skrev 2022-09-30 15:50:25 följande:
    Använd ditt inflytande för att ta Sverige i den rättning du önskar då... 
    Jag diskuterar först för att klargöra mina tankar, för mig, på ämnet. Syftet med TS fråga är att komma fram till att vi inte behöver så många här, ekonomiskt. Nästa fråga är då varför vi har alla här.

    Vi vill bevisa att vi inte är rasister.
    Vi vill hjälpa till om vi kan.
    Vi skäms över vår relativa rikedom.

    Men ingen har ställt frågan - och jag trodde inte den behövde ställas, om vi vill ha ett land som känns som hemma för oss här på jorden. Där vi har inflytande och kan leva våra liv. Ett samhälle där våra kollektiva och individuella idéer kan utvecklas.

    Finns det ingen vettig mark att stå på där? Varför är det bara SD, AfS och förr BSS, Ny Demokrati och säkert något nazistparti som tar den positionen? Under kalla kriget och andra världskriget lät det som något självklart att vi hade "något". Hur kunde alla stora partier tappa bollen så totalt? Vad är det vi kan fortsätta tro på och hur många tidigare sanningar bör förpassas?
  • Kaffekopp242322
    Tom Araya skrev 2022-09-30 18:24:47 följande:
    Jag vet inte vilken statistik du stödjer dig på...
    Färsk statistik säger att ungefär hälften av alla flyktingar och deras anhöriga som kommit hit under 2000-talet, är ute i arbete efter åtta år.

    Efter 20 år har dessa flyktingar kommit upp i 68,3 % sysselsättning, medan sysselsättningen bland inrikesfödda är 81,7 %. I båda fallen är endast de som är mellan 20 och 64 år medräknade.

    En betydande samhällsekonomisk skillnad mellan inrikesfödda och invandrade är att de allra flesta som föds här har föräldrar som försörjer dem och håller med bostad tills de kommer ut i arbetslivet.

    Fundera sedan över kostnaden när en flykting kommer hit vid 25-30 års ålder, måste förses med bostad, inte kan försörja sig själv med eget arbete förrän efter 8-10 år och under tiden skaffar tre barn som ska försörjas, gå i skolan e.t.c...
    Sysselsättning är från 1 timme i veckan kan tilläggas. 

    Studier, dagcenter och dylikt räknas med. 
  • Kaffekopp242322
    KillBill skrev 2022-10-01 08:50:34 följande:
    Du har fel. Studier räknas inte som sysselsättning och att bara jobba 1 timme per vecka är ytterst ovanligt. Här kommer förtydliganden från Christian Lindell som på twitter redde ut vad som gäller.  Christian är samhällsanalytiker och utredare kopplat till sysselsättningsfrågor.
    Bra korrigering. Kan du också bemöta Joakim Ruists svar på ts?
    I snitt kostar flyktinginvandringen 74.000/år över sin livstid.

    Och det här med att vi spär ut etniska svenskars inflytande och hem. Oavsett om det är till ryssar, iranier eller danskar (inte en fråga man kan reducera till rasism, alltså).
  • Kaffekopp242322
    Padirac skrev 2022-10-01 11:01:13 följande:
    Etnonationalist?
    Utveckla. Inflytandet späs ut för alla som bor här.
Svar på tråden Vinst eller förlust om alla invandrare lämnar?