Inlägg från: Kaffekopp242322 |Visa alla inlägg
  • Kaffekopp242322

    Vinst eller förlust om alla invandrare lämnar?

    KillBill skrev 2022-10-01 16:52:17 följande:
    Du visar med all tydlighet att du inte förstår regelverket. 

    1. En flykting får fly till/får söka asyl i vilket land som helst.

    2. Länder i Europa har kommit överens om Dublinförordningen. Enligt den ska asylprövning hanteras av det första  säkra land som flyktingen kom till  alternativ sökte asyl i . Det är det land som tar emot en asylsökande som ansvarar för att utreda vilket land som ska hantera asylansökan. För att en asylansökan ska flyttas till ett annat land så  måste det finnas bevis  och sådana saknas ofta. Saknas det bevis (exempelvis myndighetsanteckningar,  fingeravtryck, DNA eller andra säkra bevis ska det land som flyktingen befinner sig i hantera ansökan. 

    3. Ditt snack om att folk som flyr över Östersjön inte har asylskäl är således inget annat än svammel. 

    I övrigt är snack om utspädning  och prat om att göra sig av med sjuka handikappade och svaga fascism. 
    Och så upprepar du precis vad jag sade Kräks Att vi inte har grannländer i krig är bevis för att vi inte behöver godkänna någon asylansökan. Ta upp det med EU.

    Faktum är att du inte kan svara med annat än argumentationsfel. Reductio ad Hitlerum, ad infinitum. Det säger något.
  • Kaffekopp242322
    Tom Araya skrev 2022-10-01 17:50:07 följande:
    Tom Araya skrev 2022-10-01 17:36:10 följande:
    Då är vi överens så långt.
    Frågan är då hur Sverige (och andra länder) ska göra när det kommer för många asylsökande till just deras land?

    Inte bara asylsökanden. Alla EUs 450 miljoner invånare får komma till Sverige vilken dag som helst. Bo, arbeta och söka vård här. Belasta både myndigheter och transporter. Sedan kan de göra anspråk på medborgarskap.

    Vi kan behöva 45x så många bussar, vägar och tåg. Imorgon. Dra ett streck i sanden i Smygehuk och säg fuck off till världen, bara. Hit men inte längre.
  • Kaffekopp242322
    Padirac skrev 2022-10-01 18:30:46 följande:
    Suck .. varför skulle 450 miljoner EUmedborgare flytta till Sverige
    För att vi tillåtit det. Vad skulle hindra dem? Du? Du kommer stå där och beklaga dig "Vi har varit naiva, asså". Som 2015. 

    Kul klipp förresten, märk väl svaret: Det finns inga garantier. Ingen kontroll.
  • Kaffekopp242322
    KillBill skrev 2022-10-01 18:28:19 följande:
    Inte ens när jag förklarar steg för steg begriper du.. Ditt påstående att människor som flytt till Sverige över Öresund saknar asylskäl är befängt.. 
    Flyr man för sitt liv passerar man inte 20 gränser. De flesta lämnar inte ens landet. 

    Finns inga skyldigheter att ge asyl här och än mindre att ge evigt inflytande till ättlingar för all framtid. 

    Det är så korkat så man storknar.
  • Kaffekopp242322
    KillBill skrev 2022-10-01 18:53:01 följande:
    Ja samma logik som att hundra tusen tyska bögar skulle komma till Sverige när vi gick med i EU..

    ..
    Finns fortfarande inget som motsäger just det. Skämtet är bögskräcken, men vad hon säger är att ingen planerat några kontroller.

    Snart 30 år senare har vi både IS-resenärer, Akilov och en massa dödade, rånade och våldtagna till följd av den bristande kontrollen. Det är ren anarki och  dekadens.

    Samhällsförfall. Fullt medvetet.
  • Kaffekopp242322
    KillBill skrev 2022-10-01 19:04:51 följande:
    Ja du har förstås rätt att dryfta dina fascistiska idéer men det har inget med fakta att göra. Internationella avtal som Sverige är bundna till gör att vi kan vara skyldiga att ge asyl även om flyktingen passerat flera gränser.

    Vad tycker du om att Sverige gett asyl till sovjetiska dissidenter och att Sverige gav asyl till ungerska flyktingar (från 2:a världskriget fram till 90- talet)?
    Asyl betyder bara att man får en fristad. Inte att man får evigt inflytande över mottagarlandet. Att alla ättlingar för alltid ska få bestämma över folket som räddat en. Hjälp gärna folk, men inte till varje pris. Var inte dum.

    Reductio ad Hitlerum ad nauseam.
  • Kaffekopp242322
    KillBill skrev 2022-10-01 20:57:36 följande:
    Med dina korkade uttalanden om asyl tidigare i tråden där du tydligt visat att du inte begriper dig på vad det handlar om blir det rätt fånigt när du ska förklara uttrycket för andra..
    Menar du inte att det blir fascistiskt när jag förklarar det för andra? 
  • Kaffekopp242322
    KillBill skrev 2022-10-01 21:13:33 följande:
    Lägger den här..
    Har du missat att det varit fred i Danmark sedan andra världskriget? Många av de flyktingar som kom då har fortfarande inte återvänt. Ger man lillfingret tar de hela handen. 

    Kan vi inte lita på att flyktingarna återvänder så kan vi inte ta emot någon.
  • Kaffekopp242322
    KillBill skrev 2022-10-01 21:35:06 följande:
    Fascistiskt blir det när du vill göra dig av med av med sjuka och svaga och när du pratar om att "spä ut svenskars inflytande".
    Det är vad läkare och lärare gör. Alla som vill göra samhället bättre är alltså fascister?

    Du måste göra en parodi på goodwins lag eller något.
  • Kaffekopp242322
    jeanette02 skrev 2022-10-02 07:53:38 följande:
    Flyktingar får ju ställa om sig tänker jag, alltså först är man en låt säga krigsflykting (de finns ju också)
    Man kommer hit och får en fristad ok. Sedan får man ju bestämma sig att, ok ville inte lämna mitt hemland egentligen men var ju tvungen, nu försöker vi bygga upp vårt liv här.
    Så. Det gör ju också väldigt många. De lär sig svenska snabbt och vissa kan använda sin utbildning, vissa måste gör något helt nytt. Det kan förståeligt ta lite tid. 
    Sedan har vi en grupp som inte gör något. Lär sig inte språk, integreras inte det minsta. Det är för kravlöst här tyvärr. 
    Men överlag kan ju inte flyktingar som kommer leva i ett vakuum i säg 40 år tills det råkat bli fred och sedan skickas ut. Ja undantag för den grupp som bara inte ens försökt bli en del av samhället under ca 10-40 år.
    Just Den gruppen kan man to m hjälpa ekonomiskt en tid i sitt gamla hemland för att komma på fötter där då de själva skulle må bättre där mest sannolikt och det blir billigare för vårt  samhälle i längden.  Mindre belastning på vård, pensioner
    t ex. 
    Medborgarna i Sverige har en rätt till sitt land. När den rätten späs ut bildas just de resentement som nu spridits i stora befolkningslager.

    Mottagandet går ifrån hjälp till stöld. Det är ett svek emot mottagarländerna. 

    Det är skillnad på att ge bort medicin, filtar och mat och att ge bort ett evigt inflytande för alla ättlingar. Medborgarskap.
  • Kaffekopp242322
    KillBill skrev 2022-10-02 08:55:23 följande:
    Du förstår uppenbarligen inte vad du snackar om.

    Lärare och läkare hjälper sjuka och svaga de argumenterar inte för att deras skolor/sjukhus inte ska ta emot sjuka och svaga. 

    När du  argumenterar för att göra sig av med sjuka och svaga och pratar om att "spä ut svenskars inflytande" visar du däremot att du hyser fascistisk preferenser.. 
    Det är vad Goodwins lag är. Du kan dra en fascistisk referens till alla åsikter. Det handlar bara om att du inte kan formulera ett argument i sakfrågan.

    1. Ett rimligt motargument skulle kunna vara att du inte värderar folkets ensamrätt över sitt land. Att länder som Finland och Polen har invaderats historiskt och att folk bevisligen klarar det.

    2. Eller att du är konstruktionist och tror att människan är obegränsat formbar. Att när vi tvingas klippa banden till vår kultur och nation så befrias vi och kan återskapa oss själva dag för dag.

    3. Eller att du vill ha global jämlikhet och i solidaritet med flyktingarna vill göra alla människor till rotlösa sökare. Att vi alla ska lida tillsammans. 

    4. Eller att du ser accelererande flyttmönster som oundvikliga och okontrollerbara när vi blir fler med snabbare transporter och mer beroende av transnationell handel. Global meritokrati gynnar alla.

    5. Eller att det är bra att flyktingarna bryter ner välfärdsstaten så att folk lär sig ta vara på sig själva. Att vi härdas av ökad brottslighet. Bara de starka kommer överleva, vilket skiljer agnarna ifrån vetet.

    Inte för att någon av dessa motargument är särskilt sympatiska, men de är åtminstone inte fallasier.
  • Kaffekopp242322
    KillBill skrev 2022-10-02 10:20:05 följande:
    Du kan inte dra fascistiska referenser till alla åsikter.  På vilket sätt hänger främmande länders innovation av Finland och Polen under WW2 ihop med det vi diskuterar i denna tråd?  Övriga punkter i ditt inlägg är så  svamliga att jag bortser från att kommentarer..
    Nämn en politisk inriktning som inte går att härleda till fascism.
    Du bortser från att kommentera... Vilken överraskning.

    Alla politiska partier vill tvinga medborgare att följa lagar. Precis som Franco. Magdalena Andersson vill integrera invandrare för att ena das Volk. Hon vill minska segregationen. Precis som Hitler. Osv. 

    Det är så löjligt Kräks 

    Vad vi diskuterar i denna tråd är meningen med invandringen. Varför skulle TS annars fråga om lönsamheten? Vill han bara ha en siffra är den -74 000 kr. Men då hade han väl inte gått till ett diskussionsforum.
  • Kaffekopp242322
    KillBill skrev 2022-10-02 11:04:39 följande:
    Du skrev "du kan dra fascistiska referenser till alla åsikter" . Här är några exempel på åsikter som jag inte kan se att du kan koppla till fascism

    1. Sverige ska vara öppet för flyktingar som flyr från krig och förföljelse.

    2. Alla med uppehållstillstånd i Sverige ska ha samma rätt till den svenska välfärden t.ex. till vård skola och omsorg, rätt till bostad och skälig levnadsnivå. 

    3. Dessa regler ska även gälla barn utan uppehållstillstånd. Vuxna som saknar uppehållstillstånd ska ha rätt till vård som inte kan anstå.  
    1. Att vara en öppen nation kräver att man är en nation. Nationalism. Och jag antar att du vill att det ska finnas lagar och myndigheter som hjälper flyktingarna? Hitler hade lagar och myndigheter. Fascism. 

    2. Nazisterna hade vård skola och omsorg. De drömde om skälig levnadsnivå. Lebensraum Död

    3. Ett imperialistiskt synsätt där staten ska ta ett extensivt ansvar för alla människor. 

    Du tycker säkert detta är långsökt.
    Kom då ihåg att det är min poäng.
  • Kaffekopp242322
    jeanette02 skrev 2022-10-02 11:02:10 följande:
    Men förstår inte riktigt hur du menar att det blir stöld? Vi har så många generationer här av olika ursprung men huvudsak är att man drar åt ungefär samma håll på det stora hela. Liknande värderingar, anpassar sig i landet respekterar varandra så spelar inte ursprunget roll känner jag. 
    Ditt inflytande i val är en röst av 7,7 miljoner röstberättigade. 

    Om man som Annie Lööv ett tag ville, ta emot 30 miljoner röstberättigade så minskar ditt inflytande från 1/7,7M till 1/37,7M.

    Du har en femtedel så stort inflytande efter det.

    Det är en kostnad sammanbakad med migrationen oavsett om integrationen fungerar perfekt. Helt oaktat vilka kulturer/ etniciteter/ nationaliteter nuvarande svenskar och eventuella invandrare består av.
  • Kaffekopp242322
    KillBill skrev 2022-10-02 12:02:54 följande:
    Det är inte långsökt, det är felaktigt och svamligt.  Hitlertyskland var inte öppet för alla. Judar, socialister, och handikappade fördrevs eller mördades. Den extensiva välfärden gällde inte alla..
    Sak samma. Du ser uppenbarligen inte bjälken i det egna ögat.

    Du kallar mig fascist och nazist trots att mina åsikter bara överensstämmer en bråkdel med dessa idéer.  Men själv värjer du dig med dina idéer "bara" överensstämmer en bråkdel med Hitlers.

    Dubbel standard. Allt för att åla iväg ifrån en hederlig argumentation. Precis vad man kan man förvänta sig ifrån en fallasimaskin. Är Tibet=nazityskland för att de opponerar sig mot stor invandring ifrån Kina?
  • Kaffekopp242322
    KillBill skrev 2022-10-02 13:03:40 följande:
    Vad svamlar du om? vilka av mina åsikter överensstämmer med Hitlers? Menar du typ att man bör borsta tänderna eller liknande orelevanta jämförelser?
    Ja, precis. Är man tillräckligt långsökt kan allting relateras till allting. Kolla inlägg #154.
    KillBill skrev 2022-10-02 13:03:40 följande:
    Att jag kopplar dina uttalande nom att göra sig av med sjuka och svaga och ditt snack om utspädning till fascism beror på att detta är centrala delar i den fascistiska läran.
    Man är hellre frisk än sjuk.

    Att du vantolkar och förställer min åsikt till att man ska avrätta sjuka eller något får stå för dig. Det är inte en ärlig argumentation och leder ingen vart.

    Halmgubbe kallas det.
    KillBill skrev 2022-10-02 13:03:40 följande:
    Att jag kopplar dina uttalande nom att göra sig av med sjuka och svaga och ditt snack om utspädning till fascism beror på att detta är centrala delar i den fascistiska läran.
    Inga länder accepterar vad som helst när det kommer till migranters inflytande. Faktum är att ett förlorat inflytande är en kostnad. En onödig kostnad dessutom - varför behövs den? 
  • Kaffekopp242322
    KillBill skrev 2022-10-02 20:43:13 följande:
    Alla som har följt dina inlägg i tråden inser att i ditt fall så handlar det inte om en halmgubbe.
    Du måste göra skillnad på sak och person. Det här fungerar inte.

    Även om jag var Hitler själv och avrättade varenda människa på de mest groteska sätt så bemöter inte det argumentet om att nya medborgarskap spär ut gamla. 
  • Kaffekopp242322
    KillBill skrev 2022-10-02 21:20:32 följande:
    Jag ids inte dividera med någon som för fram fascistiskt tankegods. 
    Det är därför SD ökar varje val bland LO-medlemmar och i gamla socialdemokratiska kommuner.
Svar på tråden Vinst eller förlust om alla invandrare lämnar?