• Anonym (www)

    Kan socialtjänsten förbjuda ett par att bo tillsammans?

    Jag har en kollega som var tvungen att skiljas och flytta isär för att få behålla sina barn. Där hade det skett flera grova misshandlar av min kollega

    Jag har inga belägg för det, men min tanke är att en förälder som medvetet flyttar ihop med någon som misshandlar inte är lämplig som förälder. Till och med mindre lämplig än hen var från början innan misshandeln började. 

    Frågan är ju varför man vill bo i sådan miljö och döma sina barn att bo i en så pass negativ miljö där misshandel är en del av livet. Men folk är ju olika. 

  • Anonym (www)
    Anonym (Undrande) skrev 2022-09-29 09:49:09 följande:

    Måste miljön vara olämplig bara för att det vid ett tillfälle varit fysiskt våld? 


    Jag förstår naturligtvis att vid upprepade tillfällen eller vid överhängande risk att det ska ske igen, har socialtjänsten den inställningen, men vid ett tillfälle och det ska radera en hel familjs liv? Det måste ju finnas någon väg till lösning? Man kan väl inte bli utdömd för livet pga en händelse? 


    Det är en väldigt bra fråga. Men oftast har det förekommit hot om våld och andra typer av kränkningar i en familj där misshandeln är ett faktum. Det uppstår sällan ur ingenting.

    Du tillhör kanske den grupp misshandlade kvinnor som gärna går tillbaka till sin man för att se om det kanske går att få bli misshandlad igen? Det är ju tyvärr oftast så att har gränsen korsats, så kommer det hända igen. Vill du verkligen utsätta dina barn för det? Varför är dina barn inte mer värda än så? 

    Det är din man som är boven i dramat, inte socialtjänsten. 
  • Anonym (www)
    Anonym (Erfaren) skrev 2022-09-29 10:17:18 följande:
    Det var väl jävligt onödigt skrivet?
    Brukar du alltid sparka på dem som ligger?
    Det är inte jag som har misshandlat TS. Men det är ju ett vanligt faktum att många kvinnor frivilligt går tillbaka till sin misshandlande man. Jag har själv varit där, så jag vet precis vad jag pratar om. Det är inte bara du som är "erfaren". 
Svar på tråden Kan socialtjänsten förbjuda ett par att bo tillsammans?