Inlägg från: Anonym (Erfaren) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Erfaren)

    Kan socialtjänsten förbjuda ett par att bo tillsammans?

    Det gör ont i mig att läsa att någon ens överväger att flytta ihop igen efter att ha blivit misshandlad.
    Har det skett en gång så är risken överhängande att det sker igen.

    Jag levde i en destruktiv i x antal år, och mitt barn bodde hos oss. Den där "skyddsmekanismen" man har inbyggd lurar en att tro att barnet ingenting märker. Men jag lovar, det gör det.
    Mitt barn har lidit i åratal efter uppbrottet och jag har slitit mitt hår i förtvivlan, varför jag inte lämnade i tid... varför jag inte gick vid första slaget. För det kommer fler. Garanterat.

    Soc tvingade inte mig att flytta, det gjorde jag självmant. Men, de sa uttyckligen att om jag stannar kvar så kommer mitt barn att tas ifrån mig.
    Valet hade inte varit svårt.

    Mitt barn minns mig sönderslagen och blå, mitt barn minns hur jag skrev medans hen låg på sitt rum och grät. Och om jag öppnade dörren så låtsades hen att sova för att hen var rädd att det skulle bli ännu värre annars.

    Mitt ex hotade mig genom att måla upp scenarior om vad han var kapabel att göra om jag inte höll käften. Så det gjorde jag.
    Tills en anhörig förstod att alla mina olyckor faktiskt inte var just det. Olyckor. Det var egentligen bara en olycka, och det var när jag träffade aset som förstörde flera år av mitt barns uppväxt.

    Med andra ord. Flytta ALDRIG ihop med honom igen. 

  • Anonym (Erfaren)
    Anonym (www) skrev 2022-09-29 10:00:53 följande:
    Du tillhör kanske den grupp misshandlade kvinnor som gärna går tillbaka till sin man för att se om det kanske går att få bli misshandlad igen? 
    Det var väl jävligt onödigt skrivet?
    Brukar du alltid sparka på dem som ligger?
  • Anonym (Erfaren)
    Anonym (www) skrev 2022-09-29 10:27:09 följande:
    Det är inte jag som har misshandlat TS. Men det är ju ett vanligt faktum att många kvinnor frivilligt går tillbaka till sin misshandlande man. Jag har själv varit där, så jag vet precis vad jag pratar om. Det är inte bara du som är "erfaren". 
    Vräker man ur sig det som du gjorde till någon som är mitt i en process så känns det som att man kanske är lite mer mindre erfaren än man tror.
    Varför sätter du citattecken runt erfaren?
    Tror du att jag ljuger eller?
Svar på tråden Kan socialtjänsten förbjuda ett par att bo tillsammans?