Inlägg från: Anonym (Förskollärare1) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Förskollärare1)

    Förskolan klagar på min tvååring

    nernu skrev 2022-10-02 17:44:26 följande:

    Varför behöver en tvååring ens sitta still på en samling? För att det passar förskolans format givetvis. Hade gått lika bra att släppa ut ungarna och leka istället. Men det står ju inte i läroplanen så det går givetvis inte för sig. 


    De behöver lära sig att lyssna också och vara med på aktiviteter.  Jag är förskollärare och vi är ute större delar av dagen och rör på oss. Vi har samling kanske 15 minuter av dagen så det är inte så mycket begärt. Det är sällan de sitter helt still heller utan de byter sittställning kanske 20 gånger och det är såklart ok. Sen anpassar vi efter ålder. Vi har tex högre krav på en 4-åring än en 2-åring (och om de har behov av extra stöd).
  • Anonym (Förskollärare1)
    Anonym (Jaha) skrev 2022-10-02 10:43:18 följande:
    Såvitt jag vet behöver skolan inte med om tillåtelse att ta in en specialpedagog, men intressant att du kände att du så starkt behövde gå i försvar för en grupp kollegor du inte ens träffat eller har en aning om hur de jobbar. Att en tvååring är rädd för en personal är verkligen inget gott tecken, så hellre förberedd på all möjlig skit i det där mötet.

    Anledningen att ts ska spela in samtalet är flera. Dels för att man inte minns detaljer så bra efteråt, dels för att personalen kan tänkas uttrycka sig olämpligt ifall man behöver ta det vidare till rektor. En inspelning använder man så klart bara om man absolut behöver men det kan vara bra stöd i senare samtal att kunna hänvisa till exakt vad som sagts.

     


    Jo förskolan behöver föräldrars tillåtelse för att en specialpedagog ska få vara med i verksamheten och se hur det fungerar för barnet. 

  • Anonym (Förskollärare1)
    Anonym (Knepigt) skrev 2022-10-01 20:03:29 följande:
    Förskolan klagar på min tvååring

    Mitt barns förskola klagar på att min dotter är överaktiv och att de måste vara med henne hela tiden, att hon busar och springer runt annars. De menar att det inte fungerar och ska tydligen ha ett samtal med oss föräldrar närmaste tiden(de sa det vid fredagens lämning). 


    Har två äldre barn och aldrig varit med om det här tidigare och tycker det hela är märklig. Jag undrar även vad vi ska göra över att hon är aktiv, hon är två år. Kan spontant bli knepigt att få utredning eller vad det nu är förskolan vill. Vi kan ju inte direkt sitta och prata med henne direkt heller. Känns knepigt och olustigt. 


    min dotter gillar dessutom inte den pedagogen som klagar, nästan rädd för henne. 


    De har väl inte sagt att ni ska prata med henne hemma eller att de tycker hon behöver en utredning? Lugna dig lite och se vad de faktiskt vill prata om. Kanske de vill prata om hur det fungerar hemma och vad ni tycker fungerar. Bara för att man jag samtal om ett barn betyder inte att man tror att barnet har en diagnos. 


    jag har haft samtal med föräldrar om allt från oro för barnets språk, att barnet är ledset vid lämning, att barnet inte har kläder/blöjor/skor, att hen slåss, hen inte äter något alls osv. aldrig att vi vill att föräldrarna ska lösa problemen PÅ förskolan men vi vill samarbeta med dem. Vi kanske rekommenderar att de ber BVC om remiss till logoped, vill se om vi tillsammans kan få till en bra lämningsrutin, höra vad barnet äter hemma för att bäst kunna tillgodose barnets näringsbehov hos oss osv. Allt för att det ska bli så bra som möjligt för barnet, inte för att jävlas. 

Svar på tråden Förskolan klagar på min tvååring