Inlägg från: Anonym (Elma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Elma)

    Förskolan klagar på min tvååring

    Anonym (Knepigt) skrev 2022-10-01 20:03:29 följande:
    Förskolan klagar på min tvååring

    Mitt barns förskola klagar på att min dotter är överaktiv och att de måste vara med henne hela tiden, att hon busar och springer runt annars. De menar att det inte fungerar och ska tydligen ha ett samtal med oss föräldrar närmaste tiden(de sa det vid fredagens lämning). 


    Har två äldre barn och aldrig varit med om det här tidigare och tycker det hela är märklig. Jag undrar även vad vi ska göra över att hon är aktiv, hon är två år. Kan spontant bli knepigt att få utredning eller vad det nu är förskolan vill. Vi kan ju inte direkt sitta och prata med henne direkt heller. Känns knepigt och olustigt. 


    min dotter gillar dessutom inte den pedagogen som klagar, nästan rädd för henne. 


    Hon är 2 år och vad ska ni göra? Det är pedagogernas ansvar när hon är där. Jag har haft samma problem med min yngsta. En personal som inte gillade honom och klagade hela tiden. Han hade fel på syn, balans, motorik, han var konstig eftersom han sprang väldigt mycket, han tyckte inte om att göra någonting. Allt handlade att han inte tyckte om henne. Till slut sa jag att jag inte vill prata med henne eller ha några avstämningar. Hon var förskolelärare och hade all iup men vi fick ha iup med en barnskötare ist.  Nu har han börjat skolan och det går jättebra, inga problem över huvudtaget. Barn är olika och vissa har mer energi än andra. 
  • Anonym (Elma)
    Marie7 skrev 2022-10-02 12:41:58 följande:
    Självklart får 2 åringar ha spring i benen! 
    Men är det en tvååring som har svårt att sitta stilla i tex samling, vid maten, alltid springer runt inne, inte kan leka utan byter aktivitet hela tiden, svårt att lyssna och koncentrera sig ja då går hen mot "normen" och vi reagerar.
    2 av min 3 barn har varit det du beskriver mot normen närboende var 2 år. Yngsta är 6 år och har precis börjat förskoleklass och har inga problem att sitta still och älskar att pyssla och rita. Äldsta går på högstadiet, går på en elitskola och är A- elev. Från 4:an så var han alltid den lugna i klassen. Så nej man reagerar inte Om en 2-åring inte kan sitta stilla och har mycket spring i benen. Barn utvecklas olika. när äldsta gick på dagis så hade vi bra personal som fattade detta men när yngsta gick på dagis så hade vi en gnällkärring som tyckte att alla barn skulle sitta och pyssl.
  • Anonym (Elma)
    Marie7 skrev 2022-10-02 15:35:45 följande:
    Det var länge sedan det hette "Dagis". Självfallet är det tillåtet att vara aktiv. En tvååring sitter inte ner och pysslar så länge. Men de kan. Det är skillnaden. En tvååring som inte kan pga för mycket kryp i kroppen blir en tvååring man ständigt måste punkta. Vet inte hur jag bäst ska förklara. För de som inte arbetar med barn i förskola förstår nog inte vad jag menar, men de som gör det förstår nog. I en grupp med 15, 16 ibland upp till 20 andra tvååringar krävs det enormt av oss om man har en eller några man ständigt behöver punkta som i TS barns fall är "livligt och gör bus". Vad är det för bus är frågan? 
    Jag kommer alltid sägs dagis. 😄

    nej alla barn kan inte sitta still och pyssla en liten stund om de inte har intresse. På samma sätt kan du inte få ett barn spela fotboll en liten stund om barnet inte har intresset. att du som ?pedagog? inte kan acceptera att barn är olika och försöker sätta barn i fack. Stackars barnen du arbetar med. Och vet du barn känner av det och då blir situationen värre. Jag tycker ofta att barnskötarna vi är bättre än de här sk förskolelärarna. bs förstår barn utifrån deras erfarenhet medan flrskolelärarna (?pedagogerna?) har läst något i en bok och har ingen erfarenhet förutom kanske sina egna barn som passar in i normen
  • Anonym (Elma)
    Anonym (Lena) skrev 2022-10-03 16:52:52 följande:

    Fast nu har ju inte pedagogerna sagt att TS barn har ett funktionshinder. De har bjudit in till ett möte. 


    Såna hade vi flera av när mitt barn var yngre och slogs och vägrade sitta med i samlingen. Genom att samarbeta föräldrar och pedagoger klurade vi ut vad hon behövde för stöd. Men det hade aldrig funkat om jag och min man sparkat bakut och hävdat att allt var förskolans fel. En sån attityd förlorar man bara på. Och den som förlorar mest är barnet. 


    Fast nu förutsätter du att all förskolepersonal är bra och vill väl. Jag var nog den föräldern som kanske slog bakut när det gäller min yngsta. Dagis ville ha ett möte eftersom han hade rymt från dagis. Vi trodde att mötet skulle handla om hur vi och dagis förhindrar att det händer igen. På mötet var det vi föräldrar, förskolechefen och den personalen som inte tyckte om sonen (vilket han kände av). mötet handlade om vad sonen har gjort senaste 3 månaderna och vad det var för fel på honom. Vi fick höra att han slog ett barn 4 veckor tidigare. Det är inte ok men vad ska vi göra med informationen en månad senare samt att han brukade inte slåss. Han hade fel på syn, motorik och han gjorde konstiga saker tex så sprang han mycket. En annan dag så kom jag för att hämta då kommer gnällkärringen och suckade och stönade För det hade varit en jättejobbig dag med sonen för han hade slängt av sig kepsen. Om man tycker det är jättejobbigt när ett barn slänger av sig kepsen så kanske man inte ska jobba med barn. Får man inte lära sig lite tålamod på förskolelärarprogrammet.?
Svar på tråden Förskolan klagar på min tvååring