Inlägg från: Anonym (Q) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Q)

    Vem ska betala fakturan?

    Anonym (.) skrev 2022-10-17 12:36:48 följande:

    TS, syftet med fakturan är inte att uppdostra ditt barn. Syftet är att ersätta kostnaden för brandutryckningen. NÅGON måste ju betala, eller hur?

    Jag jobbar som lärare i högstadiet och jag anser att skolan och föräldrarna delar på ansvaret för barnen när barnen är i skolan. Vi lärare sysslar en väldig massa med barnuppfostran, helt enkelt för att vi måste. Det skulle inte gå att genomföra lektioner om vi inte hade ordningsregler eller tillrättvisade elever som inte skötte sig. Vi önskar nog dock allihop att vi kunde lägga mindre tid på uppfostran, eftersom det tar så mycket tid från undervisningen.

    Självklart har även föräldrar ett ansvar för hur deras barn uppför sig i skolan. Annars skulle ju skolan aldrig behöva ringa hem eller ha samtal med föräldrar vars barn inte beter sig som de ska.

    När det kommer till ekonomisk ersättning för skador så anser jag att det ansvaret alltid ska ligga på föräldrarna. Alla pengar skolan lägger ut måste ju tas från en budget som istället hade kunnat läggas på eleverna och undervisningen. Ska skolan betala varje gång någon elev orsakat skada eller startat brandlarmet, så blir det ju väldigt stora summor.


    Det beror ju på om det skadegörelse eller bara en olycka. Skolan har försäkringar för olyckor, eftersom de har tillsyn över barnen när de går i skolan.
  • Anonym (Q)
    Anonym (Korvspad) skrev 2022-10-17 19:06:52 följande:
    Ungen gjorde detta med flit. Sedan förstår jag inte hur man kan "råka" trycka på en brandlarmsknapp, antingen trodde man verkligen att det brann eller så okynnestryckte man, som ts barn gjorde.

    Jag pratade inte om just detta fall, utan allmänt. 


    Självklart ska TS betala för vad hens barn gjort.

  • Anonym (Q)
    iamwonderful skrev 2022-10-17 19:33:12 följande:
    om utställningsföremålet kostar 800 000, ska jag betala det då?
    Det finns försäkringar, så nej du behöver inte betala 800 000 kr.
  • Anonym (Q)
    iamwonderful skrev 2022-10-17 19:39:22 följande:
    Hade du tillämpat samma sätt om ditt barn skadat sig pga att skolan inte haft uppsikt? Är det ditt ansvar?
    Ja, om barnet gör saker det inte får göra och är tillräckligt gammalt för att förstå det, så är det ju inte skolans fel. Ska skolan behöva punktmarkera varje unge?
  • Anonym (Q)
    Ellie skrev 2022-10-17 19:50:35 följande:
    Det var ett barn som dog för ett tag sedan. Det smet iväg och klättrade på ett litet berg där det inte fick vara. Skolan fick kritik av skolinspektionen i att de brustit i tillsyn. Det ger inte pojken livet tillbaka, men nog var det skolans fel och inte föräldrarnas.
    Hur gammalt var barnet? 
  • Anonym (Q)
    iamwonderful skrev 2022-10-17 19:47:04 följande:
    för inte så länge sedan fanns det "utmaningar" som cirkulerade på youtube. Farliga sådana, barn utförde dessa, till och med vuxna utförde dessa. Tänker du att kognitiv förmåga kommer per automatik för att man har en viss ålder?

    Om vuxna kan göra dumma saker, kan inte barn göra det? Ställer du samma krav på barn som vuxna?

    Så du tycker att skolan ska punktmarkera varje unge? 

  • Anonym (Q)
    iamwonderful skrev 2022-10-17 20:31:54 följande:
    Borde barnen fattat att man inte ska gräva ned sin kompis i sandlådan?
    Borde barnet som ramlade ner från klippkanten fattat att hen kommer att dö om den ramlar?

    Varför förutsätter du att barn bara ska fatta hur man beter sig?
    Alltså, ingår inte ditt barn i ett sammanhang? Pratar du aldrig med barnet, uppfostrar det, lär det rätt eller fel, visar hur man ska göra, är en förebild?

    Tycker synd om ditt barn, som aldrig kommer att behöva ta eget ansvar. Blir tufft i framtiden om hen får lära sig att man slipper ta eget ansvar.
  • Anonym (Q)
    iamwonderful skrev 2022-10-17 21:35:38 följande:
    absolut, men då tvingas barnet till något den kanske inte vill. Föräldern tvingas till att utsättas för något den inte kan kontrollera. I det här fallet en faktura för att skolan brast i sitt tillsynsansvar.

    När förälderna tvingas till att lämna sitt barn bortom kontroll för en MÅSTE någon annan ta det ansvaret som man TVINGAS till.

    Eller tycker du att du ska kunna tvingas till något och sedan ta konsekvensen av något du tvingades till?
    Vem tvingade ditt barn att sätta igång larmet?
  • Anonym (Q)
    iamwonderful skrev 2022-10-17 21:54:26 följande:
    Tvångstankar.
    Ha ha, vill du att någon ska tro på det? Det är en efterhandskonstruktion, annars skulle du nämnt det i din trådstart.

    Är du släkt med mamman som har tagit emot en utbytesstudent men inte har råd med mat? Ni diskuterar på samma sätt, samma nonsenssvar hela tiden, total avsaknad av hur saker fungerar. 
  • Anonym (Q)
    Ellie skrev 2022-10-17 23:23:20 följande:
    Om barnet har tvångstankar som får det att starta brandlarmet om och om igen trots att föräldrarna sagt till, har då skolan inget ansvar att förhindra detta?
    Barn med diagnoser brukar ha rätt till extra stöd, och ibland till och med personal som punktbevakar, beroende på symtom.
    Barnet har inte tvångstankar.
Svar på tråden Vem ska betala fakturan?