Inlägg från: flemens |Visa alla inlägg
  • flemens

    Hur mycket får en granne väsnas?

    22:00 anses ju som gränsen vilket man efter inte får störa grannarna med "normalt" liv.  Det första ni kan göra är att prata med föräldrarna om att ni störs av det orimliga dunkandet. Kanhända att de är förstående. Men kan förstås bli att de känner sig kränkta i dessa tider när lättkränkthet anses vara någonting normalt..

    Men om det inte hjälper så är styrelsen i bostadsrättsföreningen skyldig att medla, och i värsta fall vräka grannen om det är allt för olidligt. Det brukar finnas regler i bostadsrättsföreningen om detta. Det normala är att man inte ska störa sina grannar om det går att undvika oavsett tid på dygnet. Att man ska ta hänsyn helt enkelt.

    För mig fungerade det att prata med en granne som av någon märklig anledning tyckte att det var en bra idé att röka på balkongen under mig eftersom de tyckte att de inte ville ha röklukt inne hos sig, men brydde sig inte om att röken tog sig in hos mig via ventilationsluckorna som vi måste ha öppna för det"miljövänliga" ventilationssystemet som föreningen installerat.

Svar på tråden Hur mycket får en granne väsnas?