Inlägg från: Xenia |Visa alla inlägg
  • Xenia

    Mathem pudlar och tar bort Hijabbild!

    Jag tycker det var tondövt av Mathem. Nu kastar kvinnor slöjan i Iran och protesterar mot förtrycket. De gör detta med livet som insats.

    Samtidigt måste det vara helt ok att t ex i reportage visa kvinnor med huvudduk. De finns inte bara i hemmet utan inom många yrken. Det är inte rätt att osynliggöra dem.

    Däremot är det en styggelse med barn i slöja. Slöjan är till för att kvinnor ska vara anständiga och inte locka män. Då blir det en sexualisering när barn går omkring i hijab.

  • Xenia
    Rotfrukt skrev 2022-10-23 22:26:31 följande:

    När över tusen personer i Dalarna skrev högskoleprovet hittade inte oväntat SVT en slöjbärande tjej till reportaget. Är väl mer regel än undantag och följer bara deras vanliga agenda!
    www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/matten-svarast-pa-hogskoleprovet


    Vilken agenda syftar du på?

    Är det inte positivt att unga muslimska kvinnor vill studera på högskolan? De tänker alltså inte nöja sig med att bli bortgifta med en kusin från hemlandet så snart de slutat skolan och sedan stanna hemma och föda barn.
  • Xenia
    Anonym (Lisa) skrev 2022-10-23 23:00:22 följande:
    Är det rätt att de som flyr länder där de har varit förtryckta för att de har vägrat slöja ska mötas av slöjor i media här i Sverige? Ett land som kallar sig för ett föregångsland, ett sekulariserat land som kämpar för de utsatta?
    Det är väl en jäkla skillnad! I Sverige får kvinnor klä sig som de vill. De påtvingas inte slöja av staten. 

    Media ska skildra verkligheten. Förekommer det kvinnor i slöja så ska de förstås synas i media också. Reklam är en annan sak, där undviker man allt som kan vara kontroversiellt.

    Om kvinnor från Iran inte skulle tåla att se kvinnor med hijab i media, då skulle de väl inte tåla att se det på gatorna heller? Ska vi för deras skull förbjuda hijab?

    Att staten Sverige är sekulariserad betyder inte alla människor är sekulariserade. Vi har religionsfrihet i Sverige. Vi förbjuder inte hijab liksom vi inte förbjuder halsband med kors eller davidstjärna el sikh-turban.

    När det är kallt och blåsigt brukar jag ha schal på huvudet, tycker du att några moralpoliser ska slita av mig den?
Svar på tråden Mathem pudlar och tar bort Hijabbild!