• Gullvivor

    Ta hål i öronen på en 1-åring?

    EpicF skrev 2022-11-20 14:27:59 följande:
    Att barnet kryper ute bland smuts och stoppar saker i munnen stärker immunförsvaret. Och ett starkt immunförsvar är bra för barn att ha. 

    Och jo, för barnet är det ett roligt och bra sätt att utforska saker på. Precis samma sak med att de utforskar sina kroppar och könsorgan genom att ta på sig själva. 
    Men nej snälla, börja inte med snusket igen. 
    Och när det gäller din andra fråga i det andra inlägget så har mitt barn inte frågat efter hål i öronen, men det är upp till föräldrarna att ta sådana beslut anser jag. 
  • Gullvivor
    Anonym (Mimmi) skrev 2022-11-20 14:07:25 följande:
    Rätt uppfattat.
    Andra största partiet i landet.

    Vi är många och blir bara fler och fler, bara att se på antalet röster från år till år.
    Är det ens en prioriterad fråga för SD? Eller en fråga de öht lyft? Troligtvis inte och då förstår jag inte hur det är relevant i tråden. 
  • Gullvivor
    Anonym (Skadad) skrev 2022-11-20 14:50:23 följande:

    Ts vägrade svara så jag utgår ifrån att ni är sådana som min granne med tre ungar. De bjöd hem rabbin som sägs ha genomfört privat omskärelse på sina två tvillingar söner och gjort hål i öronen på deras dotter, vi hörde skriken ut i trappen så vi gick många ut då det lät oroväckande högt å barnens vägnar, rabbin varade 20 min och gick iväg sa vid dörren till föräldrarna sätt bandage det läker fort hej då. Min granne lärare gör en orosanmälan då hon bor precis under. Socialtjänsten har varit hit och frågat även grannar då barnen gick på gemensam förskola där de ofta var frånvaro samt aldrig vara ute på gården för att leka och utvecklas. En frågade mamman när hon gick ut med sopor varför barnen aldrig är ute varav hon svarade på turkiska svenska hennes man bestämmer jag måste vänta till han kommer hem från jobb. Stackars barn.


    Fast vad är problemet och vad orosanmälde kvinnan? Det är inte förbjudet att omskära barn och det är inte förbjudet att ta hål i öronen på ett barn.

    Du skriver inte ålder på barnen men det är väl skönt att slippa förskola ibland tillskillnad från barn som måste dit precis varje dag trots att de kanske någon dag hellre vill stanna hemma? Snarare mysigare att få vara hemma ibland. Men beror ju såklart på åldern och hur mycket frånvaro det är. Men förskola och skola är ju inte samma sak och det bör inte vara samma syn på frånvaro. 

    Att de aldrig är ute och leker är däremot inte okej, men du har ju ingen aning om de är ute eller inte. Dels kan man leka i andra områden och dels antar jag att du inte står fastklistrad vid fönstret varje dag. 
  • Gullvivor
    Anonym (why) skrev 2022-11-20 15:28:19 följande:
    Ja vad är egentligen problemet med att göra illa sin oskyldiga försvarslösa bebis för att man själv tycker något är fint och känner grupppress från sin omgivning eller tror på tomten i himlen? Om något inte är olagligt är det självklart inte omoraliskt eller hur? Typ om du åker till Qatar så finner du det omoraliskt att kvinnor blir gravida utanför äktenskapet och att det är moraliskt att slänga dessa kvinnor och dess bebisar i fängelset men när flyget landar i Sverige har din moral ändrats eftersom lagarna är annorlunda? 
    Snarare - Jag tycker det är omoraliskt vilket land jag än befinner mig i, men befinner jag mig i ett land där detta är lagligt så utgår jag ifrån att varje människa själv avgör om detta går emot personens moral eller inte, utan att jag personligen lägger mig i. I de länder där det är olagligt så finner jag det positivt. 

    Samma sak gäller väl hål i öronen, det är lagligt och därmed varje förälders rätt att avgöra om det är moraliskt försvarbart eller inte. Om det kommer en dag och det blir förbjudet så är det en annan sak, och då positivt för er som är emot hål i öronen på barn.
  • Gullvivor
    Anonym (Solmåne) skrev 2022-11-20 15:49:16 följande:

    Vi gjorde hål i öronen när vår flicka var 1 år. Det gick fort , hon blev ledsen men det är inget som är så farligt . Nu när hon är 11 år så säger hon att hon är glad att hon fick hål i öronen tidigt :) 
    gör det om det känns rätt för er , det är inget olagligt precis och trösta med nåt gott eller en napp !


    Tack för att du ville svara, tänkte att det åtminstone måste finnas någon här som kan svara. 

    Hur tyckte du att det gick med läkningen? Pillade barnet mycket eller glömdes det bort efter en stund?

    Minns inte att min stora pillade när hon var 1 år, men å andra sidan fick hon sina hål när hon var relativt nyfödd. Vet inte om det kanske skiljer sig om det är nytagna hål och något nytt för barnet.  
  • Gullvivor
    Anonym (Blomman) skrev 2022-11-20 15:53:28 följande:

    Ts snickrar ihop en förklaring till protesterna för att kunna styrka sin egen sak. 
    1. EN  person påstod felaktigt att "nordiska" örsnibbar är tjockare och att det då skulle göra mer ont. Det tog ts genast som fakta och anledning till protesterna i tråden. Hon tror kanske att hennes barns örsnibbar är tunnare och sakna känselnerver pga dess ickenordiska ursprung
    2. EN person var SD och nu kan ts avförda resten av protesterna med att dra rasistkortet. 

    De två åsikterna kommer överträffa övrigas och hon  kan vila lugnt i sin egen skeva övertygelse. Barnet är förloraren i detta. 


    1. Jag tog det inte som fakta men tyckte det lät troligt, då jag insåg att jag också märkt att svenskar jag sett brukar ha väldigt tjocka örsnibbar. Inget jag tänkt på men kändes som om bitarna föll på plats när personen skrev det där. Men förlåt om det inte stämmer. 

    2. Jag har inte dragit något rasistkort, jag skrev inte ens att Mimmi var rasist? Bara att hon var sverigedemokrat eftersom hon tog upp SD. Jag tror inte att folk automatiskt som svarar här är det?
  • Gullvivor
    Kockobello skrev 2022-11-20 16:18:31 följande:
    Är det den romska kulturen? Tänker att de gillar sådant? 
    Ingen aning.. är från Mellanöstern och då är det mycket vanligt med hål i öronen på småbarn. Mycket vanligt i andra delar av världen också. Allt är inte konstigt och fel bara för att det inte förekommer i västvärlden lika mycket.
  • Gullvivor
    Anonym (Blomman) skrev 2022-11-20 16:37:47 följande:
    Då förstår du också varför du får sånt mothugg. Du befinner dig i ett forum i ett land där det inte är brukligt att ta hål öronen så tidigt. 
    Det är inte heller rätt och korrekt  bara för att det är vanligt i Mellanöstern. Det är ff ett ingrepp i barnets kropp som orsakar smärta och risk för  efterföljande problem. Oavsett om barnet är i Sverige eller Mellanöstern.

    Hur många positiva svar på din ts har du fått hittills? 
    Jag var ute efter en (gärna fler men minst en) förälder som har erfarenhet av håltagning på en 1-åring och har fått det i tråden. Att andra tycker det är fel vet jag redan om. 
  • Gullvivor
    Anonym (Blomman) skrev 2022-11-20 16:46:18 följande:
    1. Du tog genast till dig det eftersom det passade din agenda.  Men det stämmer alltså inte. 
    2. Jo då det gjorde du. 
    1. Nej, eftersom jag insåg att jag själv märkt det och att det då kanske var så. 

    2. Visa mig gärna på vilket sätt jag dragit rasistkortet.
  • Gullvivor
    Kockobello skrev 2022-11-20 16:47:40 följande:
    Det är ingenting man brukar göra i Sverige, väldigt ovanligt.
    Nja förekommer också även om det inte är jättevanligt.
Svar på tråden Ta hål i öronen på en 1-åring?