• Gullvivor

    Ta hål i öronen på en 1-åring?

    Anonym (Zuli) skrev 2022-11-23 00:25:46 följande:

    Jag har inte orkat läsa mer än dom första sidorna i tråden så du har kanske redan gjort hål i öronen på din dotter, eller inte. 


    Jag fick hål i öronen som ganska exakt 1 år gammal och min mamma sa att det aldrig var något problem. Några år senare fick jag en allergisk reaktion för vi blev lurade att köpa örhängen som var av fejkguld utomlands. Jag tål bara äkta guld. Så var noga med att kolla så det är rent guld i örhängena och välj sån modell med en platt skruv baktill så de ligger bekvämt och inte går att dra ur och svälja. Själv har jag alltid bara varit tacksam för att jag fick hålen så tidigt. Jag har inget som helst minne av håltagningen och var alltid så stolt över mina fina örhängen som barn. 


    Sen fick jag själv en dotter som jag tog hål på som bara två månader gammal. Det gick jättebra. Beställde äkta guldörhängen med platt skruv baktill i förväg som är anpassade för småbarns öron. Finns på utländska hemsidor. Jag köpte även en antiseptisk spray som bara var att spreja morgon och kväll på hålen i nån vecka efteråt. Det blev aldrig nått problem och eftersom hon var så liten så märkte hon inte ens av örhängena. 


    Tack för ditt svar! 
    Det kommer såklart bara bli guld när hålen tas, har en 6-åring som haft hålen från att hon var nyfödd och hon får också bara ha guld. Har aldrig märkt av några problem med hålen, å andra sidan är ju spädbarnsåldern perfekt då barnen inte känner av örhängena och inte kan pilla/dra i dem så vet inte hur det är att ta hålen i ettårsåldern. 
  • Gullvivor
    Emala skrev 2022-11-22 23:20:33 följande:

    Något som är intressant är att det aldrig någonsin har funnits en mamma som tycks veta ens själv VARFÖR de tar hål i öronen på sina bebisar...
    Jag blev mamma första gången för snart 20 år sen, och då på den tiden var det också aktuellt med håltagning i bebisars öron.
    Men då som nu var det ingen mamma som visste riktigt varför det skulle tas hål i öronen på en bebis som inte själv uppskattar det, utan tvärtom, det finns aldrig något positivt för en bebis att ha hål i öronen.   Men mammorna gjorde det ändå, utan att ens själva veta varför.
    De mammorna som gjorde det hörde inte heller till de skarpaste knivarna i lådan, då som nu.
    Den närmaste förklaringen jag fått var från en mamma som tog hål i öronen på sin fyra månader gamla bebis för att man "gör så" i hennes kultur.   "Man tar hål i öronen på nyfödda flickbebisar för att de är flickor, skulle min dotter inte ha örhängen skulle alla tro att hon är en pojke". 
    (Hon kom från Latinamerika)


    Frågan är ju snarare varför man verkar tro att varenda sak man gör måste ha någon stor mening? Som om det kommer förändra världen eller bota alla sjukdomar. Det är fint, barnet kommer ändå be om det så man kan lika gärna göra det tidigt. Det behöver inte vara mer komplicerat.
  • Gullvivor
    Anonym (Zuli) skrev 2022-11-23 07:07:36 följande:
    Så fort jag blev medveten om örhängena och började på dagis blev jag otroligt stolt. Det fanns inte en enda flicka på mitt dagis som inte var avundsjuk och beundrade mina örhängen. 
    Det är ju så, barn vill ha örhängen men många föräldrar verkar se det som en stor sak och jämför det med andra piercingar och tatueringarna. Stackarna kan vilja ha örhängen redan i förskoleålder men får vänta tills de fyller 12. 
  • Gullvivor
    Anonym (Hmm..,,) skrev 2022-11-23 07:23:18 följande:
    Hur VET du att din dotter kommer be om det? Hon kanske är som jag och många av mina väninnor som aldrig har bett om det och aldrig velat ha det!

    Låt din unge åtminstone få bestämma själv! Innan DU väljer att plåga henne och göra något som aldrig kan göras ogjort mot hennes vilja.
    Jag tror det är annat som "spökar" eller hur man ska uttrycka det om man som kvinna inte vill ha något så vanligt som hål i öronen. Men visst, det förekommer säkert även om jag inte tror det är särskilt vanligt.
  • Gullvivor
    Anonym (Suck) skrev 2022-11-23 07:51:29 följande:
    Hur ska du ha det? Tidigare i tråden sa du ju att det inte var så vanligt i sverige.

    Du är så hopplös i hur du diskuterar, så extremt låst i att du anser dig ha alla svar att du tar minsta kommentar och rättfärdigar allt du gör med. Funderar ibland på om du är ett avancerat FL-troll för så som du skriver i trådar kan ju nästan ingen människa fungera.

    Det finns för övrigt både clips, magnetiska örhängen och ear cuffs att ha, där man inte behöver göra hål i kroppen.
    Om jag inte minns fel så skrev jag att det inte var lika vanligt eller att det inte var jättevanligt. Minns inte att jag skrivit att det inte är "vanligt" bara, isåfall menade jag det inte.

    Alltså jag behöver inte rättfärdiga detta på något sätt. Jag vet redan att det är okej, lika okej att låta bli också.

    Jag förstår faktiskt inte varför du upplever att jag skulle vara ett troll och på vilket sätt jag skriver märkliga saker i andra trådar? Jag har oftast rätt normala åsikter, glöm inte att det är Sverige som klassats som ett extremt land pga värderingarna (bland annat) som skiljer sig mycket från andra länder. Det är inte mina åsikter i slutändan som sticker ut faktiskt, utan dina. Men du kan tycka precis vad du vill, tycker dock inte det ger dig rätt att bete dig på detta sätt eller försöka få det att se ut som att jag skulle vara extrem på något sätt. 
  • Gullvivor
    molly50 skrev 2022-11-23 08:28:50 följande:
    Att saker är lagliga betyder inte att det är rätt att göra.
    Det är inte olagligt att omskära små pojkar heller.
    Tycker du att det är ok också?
    Frågan är snarare vem som avgör vad som är okej och inte, om lagen redan tillåter? Tycker inte du att det då är upp till varje individ? 
  • Gullvivor
    Anonym (Suck) skrev 2022-11-23 10:26:37 följande:
    Det är inte ?okej?. Det är inte olagligt men det betyder inte att det är okej. Otrohet är inte heller olagligt men jag tror få tycker det är ett okej beteende?

    Jag tycker du är ett troll, och dina åsikter är extrema i Sverige, du som röstar på Nyans, vill omskära dina barn, ta hål i öronen på spädbarn och anser att kvinnorna i Iram nu gör fel. De åsikterna är extrema i landet. Och gammalmodiga , egoistiska och utan respekt för dina barn. Därför upplever jag dig som ett troll. Helt enkelt för att sammantaget så är du så extrem att någon med dina åsikter sammantaget hamnar i samma kategori som troll brukar hamna. 
    Måste säga att det var en märklig definition av ordet, som egentligen syftar på uttråkade människor som skriver provocerande saker i syfte att väcka reaktioner. Inte människor vars åsikter inte råkar vara de vanligaste i ett särskilt land.

    Att vara för omskärelse och inte se hål i öronen som något "vuxet" och "farligt" är inte extremt. Att vara emot upplopp och dess konsekvenser är inte extremt. Dessutom är Partiet Nyans det största partiet utanför riksdagen med ca 28k röster, du menar att det skulle vara märkligt att en av dessa 28k befann sig på familjeliv såvida inte personen är ett troll?

    Jaja, orkar inte ens diskutera detta mer då det är så tröttsamt att jämt behöva diskutera mig som person. Men om du har mer att skriva så skriv det gärna här och lätta på hjärtat så jag slipper det i andra trådar senare. 
  • Gullvivor
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-11-23 22:56:05 följande:
    De flesta ser hål i öronen på en bebis som något grymt. Barnet vill det inte, det gör ont och det kan bli infektioner. Det enda positiva är att mamma tycker det är fint. 

    Det är inte extremt att vara emot upplopp. Det är däremot underligt att inte förstå vad som försegår i Iran nu.
    Jag vet precis vad som försiggår i Iran, det finns en skillnad mellan civil olydnad och brottslingar som såg sin chans att visa sitt missnöje mot staten genom att starta upplopp, vandalisera och mörda. Att förvänta sig att jag ska stödja män som knivhugger en gravid kvinna som bär slöja, människor som bränner Koranen och fysiskt angriper imamer är bara så otroligt märkligt. Bryr mig inte ett dugg om att det sker i "demokratins" namn och att våldet kommer från den "goda sidan" och därmed tydligen okej enligt folk.

    Uppfattas jag som extrem pga detta så är jag väldigt gärna extrem. 
  • Gullvivor
    Anonym (R) skrev 2022-11-24 04:19:11 följande:
    Både mina öronhål och hålet i näsvingen är tagna med pistol på vanlig salong för längesen. Var 10 när jag tog öronhål och 14 när jag tog hål i näsan.

    Några år senare piercade jag även området mellan näsborrarna (septum) hos en piercare som gjorde det med nål, det gjorde däremot väldigt ont. Det är igenvuxet sen många år, öronhål och hål i näsvingen försvinner ju aldrig.
    Misstänkte det, eftersom du skrev att det gjorde lika ont i örsnibben som i näsvingen. Själv tog jag med pistol i örsnibbarna (gjorde knappt ont) och med nål i näsvingen (gjorde fruktansvärt ont). 
    Misstänker att de som tycker hål i öronen gör jätteont kanske gjort det med nål, kan tänka mig smärtan.. 
  • Gullvivor
    Anonym (Suck) skrev 2022-11-24 08:16:24 följande:
    ?eller såhar du bara en tjock näsvinge, enligt ditt eget sätt att resonera om smärta.
    Kanske det, har inte jämfört med andra. 
    Men känns ändå rätt logiskt att nål gör mer ont så ska man jämföra så får man jämföra nål med nål och pistol med pistol.. den lilla smärtan med pistol kommer ju plötsligt och försvinner lika snabbt, tillskillnad från nål. Så bättre för barn egentligen.
Svar på tråden Ta hål i öronen på en 1-åring?