Inlägg från: Anonym (Andra arv) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Andra arv)

    särkullbarn - arv, råd, synpunkter, erfarenheter

    Tja, du gör ju som du vill. Du får ju tänka på att särkullbarnet får arv från sin andra sida också. Vilket ditt barn givetvis inte får.

  • Anonym (Andra arv)
    Anonym (Linde) skrev 2022-11-25 16:16:52 följande:

    Formulerade mig något krångligt i tråden för att det inte skulle vara för lätt för fel person att identifiera vem som skriver. 
    Vad jag egentligen ville få fram var om jag var fel ute(inte juridiskt utan moraliskt) med att det egna barnet skall ärva allt eller merparten av mig?


    Nej. Båda barnen har två biologiska föräldrar att ärva. Så att ditt barn ärver dig och hans ärver honom är knappast konstigt. Så blir det om ni skippar testamente helt. 

    Vad tycker din sambo och varför?
  • Anonym (Andra arv)
    Anonym (Linde) skrev 2022-11-28 15:48:29 följande:

    Sambon tycker att särkullbarnet skall ärva 50% av den fasta egendomen som som är min idag och är gemensam d.v.s. det som har störst värde..... Motivationen är att det skall vara rättvist....rättvisa för vem? Sannolikt för att döva sitt eget dåliga samvete när man har skaffat barn med en mindre lämpad. Om jag inte gör det så kommer sambon att testamentera mest möjliga till särkullbarnet. Har talat med det gemensamma barnet som ser det som helt galet om hans egen förälder skulle prioritera halvsyskonet i arvet och är väl försiktigt frågande till om jag testamenterar bort del av arvet till särkullbarnet. En minst sagt besvärlig och rent obehaglig situation för min del.


    Tycker din sambo är helt puckad, hans tidigare barn har ju en mamma med släkt på sitt håll. Om barnets barnlösa släkting X avlider i framtiden  och barnet ärver denne så blir det ju inte heller rättvist enligt hans knäppa åsikter då.


    Skriv inte på något. Utan testamente ärver ditt barn dig till 100%.

Svar på tråden särkullbarn - arv, råd, synpunkter, erfarenheter