Inlägg från: Anonym (Natalie) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Natalie)

    särkullbarn - arv, råd, synpunkter, erfarenheter

    Anonym (Linde) skrev 2022-11-28 15:48:29 följande:

    Sambon tycker att särkullbarnet skall ärva 50% av den fasta egendomen som som är min idag och är gemensam d.v.s. det som har störst värde..... Motivationen är att det skall vara rättvist....rättvisa för vem? Sannolikt för att döva sitt eget dåliga samvete när man har skaffat barn med en mindre lämpad. Om jag inte gör det så kommer sambon att testamentera mest möjliga till särkullbarnet. Har talat med det gemensamma barnet som ser det som helt galet om hans egen förälder skulle prioritera halvsyskonet i arvet och är väl försiktigt frågande till om jag testamenterar bort del av arvet till särkullbarnet. En minst sagt besvärlig och rent obehaglig situation för min del.


    Nja, men det vore ju inte fel i sig att du även testamenterar något till bonusbarnet om du vill. Lika lite fel som om du skulle välja att lämna något till en välgörenhetsorganisation som står dig nära, ett kärt syskonbarn eller vem som helst. Just DET är ju inte fel och det fungerar ju liksom inte att tänka att man ska kunna ha 100% millimeterrättvisa i allt.

    Båda barnen har ju två föräldrar samt far- och morföräldrar och alla har troligtvis olika ekonomiska situationer. Ni kan inte räkna med att barnen kommer få exakt lika.

    Men du ska ju inte heller behöva känna att bonusen prioriteras i DITT arv och kommer få betydligt mer än ditt eget barn. Känns det som att din sambo föreslår det här enbart för att döva sitt samvete är det ju bara att säga nej. Det är ju inte fel det heller.
Svar på tråden särkullbarn - arv, råd, synpunkter, erfarenheter