Inlägg från: Mrs Moneybags |Visa alla inlägg
  • Mrs Moneybags

    Att ta sin mammaledighet "för tidigt"

    Anonym (Dubbelkolla) skrev 2022-11-30 16:25:23 följande:

    Kolla upp det där med föräldralönen noga. På mitt jobb är en förutsättning för att jobbet ska täcka upp med föräldralön att man faktiskt tar ut föräldraledighetsdagar och det är inte så att föräldralönen är en viss % av lönen utan tillsammans med föräldrapenningen ska den motsvara viss % av lönen under en viss period. Om ditt avtal faktiskt ser ut så som du beskriver så kan du skatta dig lyckligt, men var helt säker på att det faktiskt stämmer så du inte råkar illa ut. 

    Har aldrig hört talas om ett liknande upplägg nämligen.

    "Fakta om Föräldrapenningtillägg:
    Svenskt Näringsliv och LO ingick den 30 april 2013 en överenskommelse om att utforma en försäkring om kompletterande föräldrapenning. Den nya försäkringen ger kompletterande ersättning till den som får föräldrapenning från Försäkringskassan. Försäkringen kallas föräldrapenningtillägg (FPT). Den som får föräldrapenning från Försäkringskassan får dessutom en ersättning som motsvarar 10 procent av inkomsten upp till tio prisbasbelopp (444 000 kronor, vilket motsvarar en månadslön på 37 000 kronor). För lönedelar över tio prisbasbelopp motsvarar ersättningen 90 procent. Ersättningen betalas under högst 180 dagar för den som varit anställd i minst två år och 60 dagar för den som varit anställd i minst ett år."


    Jag tänkte samma...jag fick liksom 10% extra av jobbet såsom du beskriver under min föräldraledighet, men det var ju ett måste att vara föräldraledig då också.

    Men om jobbet hade betalat tre extra månaders föräldraledighet hade det ju varit toppen! 
Svar på tråden Att ta sin mammaledighet "för tidigt"