Inlägg från: Tecum |Visa alla inlägg
  • Tecum

    Besviken på regeringen

    Alessia skrev 2022-12-02 18:17:23 följande:
    Har du någonsin upplevt att en svensk regering hållit vad de lovat under valkampanj och i regeringsförklaring? Definitivt inte regeringarna Löfvén och Andersson. Inte de tidigare heller. Dessutom är det osedvanligt oroliga tider nu såväl ekonomiskt som utrikespolitiskt - det försvårar enormt att genomföra alla intentioner. 
    Men som sagt: löften av politiker oavsett färg ska man ta med stora nypor salt.
    Vad har Löfvén och Andersson lovat som de inte hållit?

    Löften brukar vara vaga och kallar "målsättningar" eller liknande. Men regeringen var extremt konkret i sina löften, exakta kronor om bensin och diesel, tydligt datum om elstödet. Och riktat mot vanliga människor. Då blir sveket värre och det är klart att folk blir förbannade. De vann valet på rena lögner!!! Att skylla på lågkonjunktur, räntor och krig är bara patetiskt, allt detta var känt innan valet.

    Man kan också notera att det är väldigt tyst från de som innan valet var kaxiga och orerade vitt och brett om hur bra allt skulle bli om bara vi fick en ny regering...
  • Tecum
    Flash Gordon skrev 2022-12-04 05:13:56 följande:
    Länka det är det du snäll

    Vi HAR tagit den här en gång förut på forumet ...
    Du har fått flera länkar men det duger tydligen inte till dig... Du fortsätter med Trumpstilen och förnekar sanningen. Faktum är också att ingen i högern har förnekar vallöftena om kronor och ören, de säger bara att det "inte går just nu". Utom Persson som sa rent ut att vallöften gäller innan valet, efteråt gör man på ett annat sätt.

    Regeringen har lurat väljarna, det är uppenbart för alla. idiotiskt att ge så tydliga och lätt kollade löften och det syns redan i opinionen. Frågan är hur länge SD-väljarna håller sig på mattan, de är ganska otåliga av sig...
  • Tecum
    Flash Gordon skrev 2022-12-07 06:56:41 följande:
    HÄR har du moderaternas löfte på området

    moderaterna.se/var-politik/bensinskattochdies.../

    > Sänk bensinskatten ytterligare och ta bort överbeskattningen på bensin och diesel som den rödgröna regeringen har infört. 

    > Sveriges krav i reduktionsplikten ska ligga i linje med EU:s krav. Det skulle leda till ett sänkt dieselpris med 5 kronor litern vid pump.

    Man nämner 5 kronor för dieseln och förklaringen till detta ges i stycket före:

    Den svenska reduktionsplikten går långt utöver vad EU kräver. Sverige har ett krav på 30,5 procent biodrivmedel i dieseln, trots att EU:s direktiv endast kräver 6 procents inblandning. Sverige ska år 2030 höja kravet på inblandning till 66 procent, jämfört med EU-kommissionens förslag på 13 procent. Om Sverige fortsätter med dessa krav väntas dieselpriset öka med 5 kronor till 2026 och 9 kronor till 2030. Det är inte rimligt.

    De fem kronorna är i jämförelse med hur det skulle se ut om S/MP-regeringens inriktning skulle gälla.

    Sänkt beskattning är, rent tekniskt, genomfört

    Reduktionsplikten kan inte sänkas innan 1/1 2024 på grund av tidigare regerings ingångna avtal men det lär komma
    Haha, du menar alltså att en utebliven höjning är detsamma som en sänkning? Nä du, det var tydliga besked att sänkningen skulle komma DIREKT och det trodde väljarna på. UK påpekade gång på gång hur tungt det var för småföretagare med det höga priset och att en sänkning var akut. Varför sa man inte att det skulle dröja ett år när det var så?

    Sak samma med elpriset, kompensation skulle komma 1/11 eller åtminstone innan jul. Tydligt och klart. Alltså ännu en lögn.

    Måste säga att jag är lite besviken på dig, du brukar ha koll och har haft många kloka inlägg. Men nu kör du Trumpstilen och förnekar allmänt känd fakta. Det vore smartare om du förklarade och försvarade varför de ljög än att låtsas som att alla andra har fel.
    Många högerväljare är besvikna och det är något som både regering och de enskilda partierna måste förhålla sig till. L är under spärren igen och SD-väljare är dokumenterat flyktiga. Enskilda riksdagsmän kan bli nervösa och S bara väntar på att lägga misstroendevotum som hämnd för det som hände i fjol och våras. Jag gillar inte regeringen men vill inte ha en sån cirkus igen som det kan bli om riksdagsmän byter sida. Mindre prat och mer verkstad!
  • Tecum
    Flash Gordon skrev 2022-12-10 18:38:45 följande:
    Man kan förstås också räkna med uteblivna höjningar om man vill men skattesatsen i såg sänks, så vitt jag vet, med 34 öre i den nya budgeten och vi måste väl ändå vänta på att den blå-gula regeringens första budget börjar gälla?

    Det kan vi väl ändå ge dem?

    Tekniskt är löftet från åtminstone M infriat: "Sänk bensinskatten ytterligare"

    Sedan blev den första sänkningen (jag tror det kommer fler) lägre än vad många hoppats på men det är ett steg i rätt riktning
    Jag var absolut beredd att ge dem en chans (och är än) men faktum är att missat alla chanser hittills. De hade väldigt stora förhoppningar på sig efter 8 år av vänster(mitt)styre men har gjort de flesta av sina väljare besvikna. Att priset på drivmedel fallit beror på sänkt råoljepris, inte på regeringens åtgärder. Om man istället vågat göra en rivstart, t ex genom att tillfälligt sänka momsen på drivmedel, hade de både uppfyllt sina löften och behållit väljarnas förtroende. Nu måste det återerövras, vilket inte är så lätt. Signalen är att de inte bryr sig om vanligt folk och deras problem. t ex med elpriserna, utan kör i samma spår som den gamla regeringen.
  • Tecum
    Flash Gordon skrev 2022-12-12 10:02:51 följande:
    Regeringen har ärvt ett moras till situation:

    - för hög invandring som inte kan assimileras in i samhället

    - vårdköer och vårdkvalitet

    - skjutningarna och bomberna. Kriminaliteten.

    - inflation på 9-10% och en arbetslöshet på en 7-8-9 %.

    - ett underfinansierat och anorektiskt försvar när Ryssland går till öppet angrepp på ett grannland

    - bränslepriser som hotar såväl folk som företag. 

    Med mera.

    Alla dessa ovan har vi en eller annan tidpunkt varit det stora samtalsämnet i samhället och media.

    Men just nu är det istället energikrisen och elpriserna som allt handlar om.

    Det som kommer att krävas av denna regering är handling. Ändrade lagar. Ändrade direktiv. Beslut om riktade stöd. Reformer. Massvis ...
    Jag håller med, det som krävs är handling! Jag röstade inte på regeringen men jag är pragmatisk och de hade många bra förslag, allt var inte dåligt. Men det händer ju inget! Ta kärnkraften, de påstod att det är superviktigt att bygga nytt. Men ingen vill bygga utan att det finns en bred energiöverenskommelse, så varför är inte förhandlingar igång med S? Varje dags försening innebär en dags senare byggstart och igångkörning. Intrycket är att det inte är så himla viktigt med ny kärnkraft...

    Det känns som att högeralliansen var totalt oförberedda på regeringsansvar! När Reinfeldts allans tillträdde 2006 var de helt redo och drog igång direkt. Likaså när S vann 2014. Men nu är läget mycket mer kritiskt på många områden men det enda som händer är att man backar från egna förslag.
    Att ändra lagar och direktiv tar tid, man måste igång direkt. Men förslagen från valrörelsen tycks varit tomma ord, inget var konkretiserat för då hade förslagen redan legat på riksdagens bord. Alltfler tvivlar på att regeringen har den kompetens och det driv som krävs för att få till förändringar.
  • Tecum
    Flash Gordon skrev 2022-12-12 20:12:44 följande:
    Gissningsvis är förhandlingarna med S inte igång för att S fortfarande har ett behov av att lajva opposition i frågan.

    S hela maktinnehav har än så länge byggt på tre stycken anti-kärnkraftspartier: C, V och MP. De ska alltså gå emot en av de viktigaste frågorna för sina tre samarbetspartier. De är för övrigt även själva, officiellt, emot kärnkraft. Trots att det var de som lede Sverige under kärnkraftsutbyggnaden en gång i tiden.

    Som jag skrev i en annan tråd. Jag tror S vänder men det kan vara så att det behövs otvetydiga bevis för behovet av denna vändning i form av samhälleliga effekter av tre-fyra månader med ett elpris på 7-8 kronor per kilowatttimme för att de skall kunna ta ett pragmatiskt beslut.

    Regeringen har bjudit in till samtal men kräver att det ska vara samtal om HUR vi ska bygga kärnkraft, inte OM vi ska bygga.
    www.nyteknik.se/energi/kristersson-s-maste-ge...

    Ställer inte S upp på detta är det meningslöst med samtal - än så länge.

    Socialdmeokraterna svävar på saken och vill inte låsa sig vid ATT det ska byggas ny kärnkraft. Istället vill man ha "breda" samtal.
    omni.se/s-tanker-inte-stotta-buschs-politik-u...

    Regeringen säger att tiden för "breda samtal" är över och att det nu måste börja hända saker och där står vi nu.

    Det regeringen kan göra (och gör, så vitt jag vet) under tiden är att titta på bland annat lagändringar och hanteringen av Vattenfall AB.

    Sedan är jag säker på att M och S har en varsin tjänsteman som träffas och pratar kärnkraft, vid sidan av.

    Dagens regering är förstås inte alls samma som Alliansen.

    Nu hade vi först ingenting för alla skydde SD som pesten. Sedan hade vi de tre partierna i det blå-gula-blocket. Sedan, på slutet så ville Liberalerna klämma sig in också. Det slutade med ett väldigt detaljerat avtal där framförallt L verkar ha svårt att acceptera alla delar fullt ut.

    Det går inte att jämföra hur pass förberedda man varit inför att ta över.
    Nej det finns ett stort stöd inom S för ny kärnkraft, mest tydligt bland väljarna men även högre upp. Att ändra ståndpunkt är alltid svårt men nu är rätt tid, med elbrist och skenande priser. Plus att det är långt till nästa val och ramaskrin från V och Mp hinner glömmas till dess. Möjligt att det pratas på tjänstemannanivå men det behövs officiella förhandlingar och det är regeringen som måste driva dem. Och som sagt, nu är rätt tid för bägge partierna, de kan visa ansvarstagande. Låt dem kalla det för breda samtal om det känns bättre, huvudsaken är att det händer något.

    Alla fyra högerpartierna var väldigt samkörda under valrörelsen och en av de frågor de var mest överens om var kärnkraften. Då är det bara att köra - om man vill.
  • Tecum
    Padirac skrev 2022-12-13 17:02:55 följande:
    Det är inte så enkelt, näringslivet vill se en långsiktigt bred överenskommelse, det blir inte mer lockande att investera i kärnkraft nu än efter den senaste ebnnergiöverenskommelsen 2016 baserat på politiken i Sverige.

    De höga energipriserna lockar säkert, men så länge det inte finns en bred politisk samsyn är det svårt med långsiktiga regler.

    De brunblå verkar mest överens om att de och bara de är överens - oavsett vad andra partier vill
    Jag menar givetvis att de ska köra igång förhandlingar med S och näringslivet. Det finns en stor tveksamhet om ekonomin i att bygga ny kärnkraft och det krävs en stabil och bred samsyn för att någon ska våga köra igång. Det får inte finnas risk för en plötslig politisk omsvängning där kraftbolagen står med nya verk som inte får köra. Men passiviteten hos kärnkraftkramarna i nya regeringen gör att iaf jag börjar tvivla på att det någonsin byggs nya verk. Och om inte de driver frågan, vem ska då göra det?
  • Tecum
    K Markatta skrev 2022-12-13 18:29:36 följande:
    www.svt.se/nyheter/inrikes/kristersson-har-kl...

    Kristersson har klarat sig bättre än både Reinfeldt och Löfven

    Varken budgetfiasko eller ministrar som tvingats avgå. Trots kritiken om svikna vallöften har Ulf Kristersson (M) klarat sin första höst som statsminister bättre än både Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven.
    Å andra sidan hade varken Reinfeldt eller Löfven den svekdebatt som UK fått på halsen efter bara några veckor som statsminister.
  • Tecum
    Flash Gordon skrev 2022-12-16 15:50:04 följande:
    Är du på riktigt nyfiken på hur ett sådant drev organiseras så är det här en startpunkt att sedan googla vidare från

    LÄNK

    Socialdemokratiska organisationen "Skiftet" - alltså inte i partiets namn - köper annonser på Facebook och Instagram för att misskreditera Ebba Busch och regeringen. De körde den under tre dagar.

    Exponeringen blev 5000-6000 personer för just den exakta annonsen.

     


    Orkestrerat drev.
    Alltså precis som SD gjorde mot Annie Lööf, man planlade drevet men det skedde inte i partiets namn utan man skickade fram betalda lakejer på nätet. 
Svar på tråden Besviken på regeringen