Inlägg från: Tecum |Visa alla inlägg
  • Tecum

    Besviken på regeringen

    Flash Gordon skrev 2022-12-23 14:46:57 följande:
    Per Bolund är sur för att regeringen stoppar hans leksak: "höghastighetstågen".

    Bra!

    Är Per Bolund sur på någonting så är det han är sur på automatiskt bra för Sverige.

     


    Den högsta siffran jag sett än så länge är 400 miljarder för att öka hastigheten från dagens X2000 med 210 km/h till 250 km/h.

    Det är inte klok politik någonstans att lägga 400 miljarder på en hastighetsökning på 40 km/h
    .
    För en gångs skull är vi överens, höghastighetståg är ett riktigt stolleprov. Men nu vill det till att befintliga järnvägar rustas upp efter decenniers misskötsel. 
  • Tecum
    Flash Gordon skrev 2022-12-23 20:11:14 följande:
    Det är så oerhört mycket lättare att vara borgerlig regering när inte Centern är med.
    Ja man kan strunta i landsbygden då...
  • Tecum
    Flash Gordon skrev 2022-12-24 06:54:38 följande:
    Landsbygden har C övergivit för länge sedan. Landsbygden idag rä SD, M och S.

    Det underlättar för en borgerlig regering att inte behöva ta hänsyn till Centerns stolligaste idéer.

    30 miljoner invandrare (om man tar alla bidrag) och motståndet mot kärnkraft, till exempel.
    Fel, C har alltid drivit landsbygdsfrågorna och fått igenom mer genom S-samarbetet än i alliansregeringen. Och C hade inte låtit UK komma undan sitt löfte och lämna landsbygden åt sitt öde genom att strunta i att sänka drivmedlet. Som du kanske vet men inte vågar nämna är sänkningen av reduktionsplikten omprövad och det blir inget av det löftet heller. För då hotar EU med att lägga än mer begränsningar på avverkning av skog som kompensation.

    30 miljoner är en idiotisk siffra, matematik a´ la Trump. Ingen vill bygga ny kärnkraft och Ebba får bakläxa på i stort sett varje punkt.
  • Tecum
    nattuw skrev 2022-12-25 12:30:30 följande:
    Ser man till valresultaten så är det landsbygdsväljarna som struntar i C. De (landsbygdsväljarna) har troligen gått över till partier vars politik är mer landsbygdsvänliga än vad stureplanscentern är.
    Orsaken till att landsbygdsväljarna sviker C är inte deras agerande i konkreta sakfrågor utan för att de (precis som media) är fast i blockpolitiken och ogillar att C stöder S-blocket. Men framför allt för att de lät sig luras av SD och M som lovade billig el och drivmedel snabbt.

    Undrar vad dessa väljare tar vägen nu är högerns lögner blivit tydliga för alla?
  • Tecum
    nattuw skrev 2022-12-25 12:38:37 följande:
    Skänk en tanke till de företagare som riskerar konkurs på grund av tidigare regeringars tillkortakommanden. Tillkortakommanden som nu med lite ledtid slår igenom med full kraft.

    Förhoppningsvis kan den nya regeringen minska de skador de tidigare regeringarna har åsamkat landet. Men det kommer att ta tid och risken finns att den rödbruna röran tillfogat landet irreparabla skador.
    Man kan undra vad företagare och högerväljare tycker om att regeringens lögner håller på att göra S till det 40-procentsparti som de var för 30 år sedan? Gynnar det företagen? 
  • Tecum
    Så allting gick skrev 2022-12-25 19:17:59 följande:
    Du tror inte det handlar om andra saker?

    Ta bara att Sverige har haft 13 st misstroendeomröstningar i Svensk historia och majoriteten har hållits sedan S tog över regeringsmakten 2014.
    Tycker det visar på tydliga signaler att det är mer som är fel inom rödgröna blocket.
    Finns undantag 1980 då var det mot Thorbjörn Fälldin, resterande mot socialdemokratiska statsministrar o statsråd.
    Signalerna är tydliga S har förändras, folket är mer o mer missnöjda med S.
    Det hänger ju ihop, C förknippas med en regering med problem. En regering som får skulden för allt som gått fel de senaste åren. Det är alltså inte landsbygdspolitiken som är problemet utan sällskapet.
  • Tecum
    Flash Gordon skrev 2022-12-25 19:19:38 följande:
    En av de ledande landsbygdspolitikerna i C håller inte riktigt med dig.

    Hon menar att C tappar för att man slutat bry sig om landsbygdsfrågor och istället gjort sig till något slags identitetsparti för storstadsbor vars huvudsyfte verkar vara att vara emot SD.

    tidningensyre.se/2022/12-september-2022/c-har.../

    "- Man har inte fokuserat på sakfrågor som traditionellt ligger Centerpartiet nära ? service på landsbygden, drivmedelspriserna, att kunna utveckla attraktiva bygder för inflyttning, byaskolornas överlevnad, småföretagarnas villkor, jordbruket, den svenska livsmedelsproduktionen.

    -Utan i varenda möjlig sändning har man pratat om SD, och hotet mot demokratin ..."
    Just det, EN ledande... Det är ingen allmän uppfattning i partiet, C har drivit igenom mycket av det du nämner, stöd till jordbruket, stöd till enskilda vägar, stärkande av äganderätten till skog, man slåss för byaskolorna lokalt (det är en kommunal fråga) utan stöd från övriga borgerliga partier, man har en strategi för ökad självförsörjning på livsmedel, satsningar på bredband för alla osv osv.
    C straffas för sällskapet, inte för sakpolitiken.
  • Tecum
    Mentat skrev 2022-12-26 19:31:48 följande:
    De enda som är verkligt missnöjda är de som stod till vänster från början. Övriga inser att det tar tid att reparera det som misskötts under 8 år, exempelvis elsystemet.
    Om det är din uppfattning att "folket" är missnöjda säger det mest om din umgängeskrets, alternativt dess förmåga till självständigt tänkande.
    Nåja, det finns opinionsundersökningar och de är otvetydiga, regeringen har tappat stort på bara några månader. Eller räknar du inte väljare till folk?
  • Tecum
    FDFMGA skrev 2022-12-26 19:56:57 följande:
    Att väljarnas förtroende för regeringen och dess politik har rasat är inte konstigt.

    Normalt brukar iofs en nytillträdd regering ha en smekmånad med väljarna - men den här regeringen har ju ingen egen politik. M, KD och L har valt regeringsposter medan man i utbyte har gett SD den politiska vetorätten.

    Politiken skulle ha blivit mindre populistisk, mindre SD-betonad om SD hade ingått i regeringenSkrattande
    Exakt, de hade alla förutsättningar för en rivstart men har missat allt. Nu blir det ständig uppförsbacke resten av mandatperioden. Medan SD sitter i baksätet och styr...
  • Tecum
    Mentat skrev 2022-12-26 20:55:55 följande:
    Nej, det är inte konstigt med tanke på att ingen regering som jag kan minnas, dvs de senaste 40+ åren, har varit utsatt för en sådan mediastorm - t.o.m innan den hade tillträtt! Reklam ger effekter, annars hade företagen inte satsat så mycket på den.
    De missförhållanden vi upplever för stunden, det mest akuta är ju elpriserna, är resultatet av en usel politik de senaste decennierna. Regeringen Reinfeldt är inte oskyldig men det är ändå regeringarna Löfven/Andersson som haft 8 år på sig och kraftigt förvärrat situationen.
    Du minns kanske inte 1976 när vi, mitt i det röda 70-talet, fick en borgerlig regering. Det var landssorg i "rörelsen", S hade ju regerat i 40 år, och nästan upprorsstämning i vänsterpressen. Allt skulle gå åt h-e direkt och arbetarna sättas på fattighuset...
Svar på tråden Besviken på regeringen