Inlägg från: Mentat |Visa alla inlägg
  • Mentat

    Besviken på regeringen

    KillBill skrev 2022-12-09 11:51:41 följande:

    Nu är det nog helt uppenbart för hela Sverige att det är Kristerssons regering som behöver bytas ut.


    Det är inte Kristerssons regering som saboterat elsystemet. Det kommer att ta tid att reparera skadorna men det viktiga är att man börjar göra det och inte förstör ännu mer.
  • Mentat
    nihka skrev 2022-12-16 13:45:58 följande:
    Jag tror du har blandat ihop Sverige med ett av ditt SDs favotitdiktaturer. Ungern kanske?

    I Sverige får alla tycka till och väldigt få människor tycker det är konstigt eller vill ändra på det.
    Man kan kritisera Ungern för mycket, men det är definitivt ingen diktatur. De får 69/100 i Freedom House' ranking, dvs endast 1 poäng ifrån att klassas som "fritt". Exempelvis får Mexico bara 60, vilket förvånar mig en smula.
  • Mentat
    Flash Gordon skrev 2022-12-23 14:46:57 följande:

    Per Bolund är sur för att regeringen stoppar hans leksak: "höghastighetstågen".

    Bra!

    Är Per Bolund sur på någonting så är det han är sur på automatiskt bra för Sverige.


     


    Den högsta siffran jag sett än så länge är 400 miljarder för att öka hastigheten från dagens X2000 med 210 km/h till 250 km/h.

    Det är inte klok politik någonstans att lägga 400 miljarder på en hastighetsökning på 40 km/h
    .
    Det känns onekligen oerhört mycket viktigare att spendera den summan på att återställa elsystemet, genom att bygga nya kärnkraftverk! Det är inte ens pengar som behöver spenderas utan kreditgarantier.
    Per Bolund gör en annan bedömning av vad som är viktigast. Jag kan ju lugnt konstatera att jag anser att Bolund är helt ute och reser här.
  • Mentat
    nihka skrev 2022-12-26 16:24:15 följande:
    Ja, Herre Gud vilka clowner som gastar om missförtroende i tid och otid. Ingen gång har det förekommit så mycket clowneri i riksdagen.

    Folket är rätt rejält missnöjda med den nya marionettregeringen som lovar runt och håller tunt.
    De enda som är verkligt missnöjda är de som stod till vänster från början. Övriga inser att det tar tid att reparera det som misskötts under 8 år, exempelvis elsystemet.
    Om det är din uppfattning att "folket" är missnöjda säger det mest om din umgängeskrets, alternativt dess förmåga till självständigt tänkande.
  • Mentat
    FDFMGA skrev 2022-12-26 19:56:57 följande:

    Att väljarnas förtroende för regeringen och dess politik har rasat är inte konstigt.

    Normalt brukar iofs en nytillträdd regering ha en smekmånad med väljarna - men den här regeringen har ju ingen egen politik. M, KD och L har valt regeringsposter medan man i utbyte har gett SD den politiska vetorätten.

    Politiken skulle ha blivit mindre populistisk, mindre SD-betonad om SD hade ingått i regeringenSkrattande


    Nej, det är inte konstigt med tanke på att ingen regering som jag kan minnas, dvs de senaste 40+ åren, har varit utsatt för en sådan mediastorm - t.o.m innan den hade tillträtt! Reklam ger effekter, annars hade företagen inte satsat så mycket på den.
    De missförhållanden vi upplever för stunden, det mest akuta är ju elpriserna, är resultatet av en usel politik de senaste decennierna. Regeringen Reinfeldt är inte oskyldig men det är ändå regeringarna Löfven/Andersson som haft 8 år på sig och kraftigt förvärrat situationen.
  • Mentat
    Tecum skrev 2022-12-26 21:05:37 följande:
    Du minns kanske inte 1976 när vi, mitt i det röda 70-talet, fick en borgerlig regering. Det var landssorg i "rörelsen", S hade ju regerat i 40 år, och nästan upprorsstämning i vänsterpressen. Allt skulle gå åt h-e direkt och arbetarna sättas på fattighuset...
    -76 var det första året jag hade rösträtt men detaljerna i pressen minns jag inte så noga, nej. Visst var det "som en statskupp" för vänstern, det är ju sant men jag minns ändå inte den kanonad av eländesskriverier som den här regeringen har blivit föremål för. En viktig skillnad är ju att de här regeringen inte tillträdde omedelbart, vilket man gjorde -76. Därmed går det inte riktigt att jämföra det faktum att mediastormen tog fart innan vi hade en regering på plats den här gången och hur det var då.
  • Mentat
    FDFMGA skrev 2022-12-26 23:46:57 följande:
    ....
    Är jag besviken på den här regeringen? Ja, de har hittills lyckats sämre än jag trodde var möjligt.
    Naturligtvis är du besviken - du är en av dem som inte ville ha den här regeringen från början. Det var exakt det som var min poäng i inlägg 170
  • Mentat
    nihka skrev 2022-12-27 08:32:22 följande:
    Problemet är att SD - ett knappt 20-procentsparti med kraftigt bruna inslag styr över resterande 80%. Klart det blir reaktioner från alla håll och kanter.
    Den här fixeringen vid (sd) känns inte helt sund. Vi har länge haft regeringar som varit beroende av (v(pk)), ett parti som länge omfamnat den blodröda kommunismen utan att Sverige har gått under för den sakens skull. Det är som om (sd)-skynket gör att folk enbart reagerar känslomässigt och slutar tänka?

    Det jag ser i mediaflödet är att vänstern har svårt att acceptera att valresultat kan gå dem emot. De behöver tydligen träna mer på det!
  • Mentat
    nihka skrev 2022-12-27 16:03:34 följande:
    Du kanske gillar och anammar fascism, nazism och en massa lightversioner därav, men majoriteten gör det inte. Och nu sitter ett sånt parti med ca 20% av rösterna och styr över 100% av alla beslut som tas i regeringen.

    Du behöver vänja dig vid tanken att såväl vänster som högerröstare inte känner sig nöjda med en marionettregering som måste kolla av med SD så fort de vill nåt eller vill säga nåt.
    Wow.... Om man försöker nyansera diskussionen litet gillar och anammar man alltså plötsligt fascism och nazism.

    Det här med att kunna föra en diskussion och visa en viss respekt för den som tycker annorlunda är inte riktigt din grej, eller hur? Om något bekräftar det mina funderingar i inlägg #189
Svar på tråden Besviken på regeringen