Inlägg från: Anonym (Fd barnskötare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fd barnskötare)

    Orkar inte med ett barn på mitt arbete

    Jag vet inte vad jag ska säga mer än att jag lider med dig! Det är verkligen en helt galen situation för både barn och personal! En stor eloge till er som kämpar på och försöker göra det bästa av en i det närmaste omöjlig situation! Jag vet ärligt talat inte hur det är tänkt att det ska hålla i längden om det inte sker en ordentlig omprioritering i samhället! På något sätt fungerade det ju förr med mindre grupper och mer personal, innan det skulle börja skäras ner och besparad. Jag tänker på åttiotalet då jag själv gick på dagis, som det ju hette då. Vi var kanske tio barn på minst två pedagoger, det var en lugn miljö och barnen orkade. Till och med under början av 2000-talet när mina äldsta barn gick på förskola var det ju annorlunda. 

    Nu har jag turen att ha min yngste på ett fantastiskt familjedaghem ute på landet, 16 barn på fyra pedagoger. Jag har själv jobbat där och det är en fantastisk miljö för både barn och personal. Flera barn som inte klarat av den kommunala förskolan har kommit till oss och trivs så bra! Det finns tid för varje barn och personalen orkar.

    En vän till mig har just blivit anställd där efter att varit sjukskriven för utmattningssyndrom från sin förra arbetsplats och tycker att det är rena himmelriket! På hennes förra jobb var situationen ungefär som hos er, personal som slutade hela tiden, unga oerfarna vikarier som inte heller orkade. Hon jobbade i en småbarnsgrupp där det förväntades att man ensam, även som vikarie, skulle kunna göra utflykter med sju tvååringar. Det är ju inte rimligt nånstans!

    Jag vet egentligen inte vad jag vill säga med mitt inlägg, mer än att jag tycker så hemskt synd om de barn och pedagoger som måste vistas i en sån miljö och att det måste till en förändring. Men tyvärr är det ju inte de som lever i det som bestämmer.

Svar på tråden Orkar inte med ett barn på mitt arbete