Inlägg från: Anonym (Hannah) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hannah)

    Kallt inomhus

    När föreningen kallar till nästa årstämma så kan du be dem ta upp elförbrukningen som en punkt på dagordningen. Du kan också föreslå att man sätter undermätare till varje bostad och så betalar varje medlem sin egen elförbrukning. Ni kan då ha hur varmt/kallt ni vill i bostaden och föreningen behöver inte höja medlemsavgifterna utan flyttar istället över den kostnaden på respektive medlem. 

    Jag tror inte att det är fastighetsförvaltaren som har bestämt hur varmt/kallt ni får ha det hemma utan att det är styrelsen som kan ha satt 20 grader som en rimlig temperatur, för att man vill skydda bostadsrättsföreningen från kraftiga avgiftshöjningar.

    Styrelsen ska göra det som är bäst för föreningen.
    Om bostadsrättsföreningen har stora lån som snart löper ut så kommer månadsavgifterna behöva höjas på grund av bostadsrättsföreningens ökade räntekostnader och en skenande elräkning på det kanske gör att det blir för tufft för många medlemmar. Det kan vara en anledning till att man vill begränsa värmen till 20 grader. Du kan ju kolla i bostadsättsföreingens årsbokslut hur föreningens ekonomiska situation ser ut och efter det lämna in förslag till styrelsen. T.ex. skulle du kunna föreslå att styrelsen tar in offert på frånluftsvärmepumpar eller solceller om ni idag enbart kör på elvärme, det finns flera sätt att sänka elkostnaderna på men helt omöjligt att svara på utan att veta mer om föreningens ekonomi och värmesystem.

Svar på tråden Kallt inomhus