Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Varför sån hets om heltid!?

    Så länge du inte får bostadsbidrag eller andra inkomstbaserade bidrag baserade på en frivillig deltidslön, borde det ju inte kommenteras. Men har du t ex högre bostadsbidrag än du skulle få om du jobbade normal heltid kan jag förstå en del kan kommentera. Bidrag vid frivillig deltid borde ju baseras endast på heltidslöner.

  • Tow2Mater
    Anotherone skrev 2022-12-31 17:22:25 följande:
    Enligt lag så är det arbetstagarens önskemål som ska gälla om det inte innebär påtaglig störning vilket är extremt svårt för arbetsgivaren att hävda. Finns ett fåtal domar i AD om detta.
    Så chefer som baktalar deltidsarbetande medarbetare som att de är orsak till andras uppfattat sämre scheman, att de "ställer till det" osv, borde gå en snabbkurs i arbetsrätt.
    Påtaglig störning är tydligen inte att tvinga andra heltidare att jobba såväl alla tidiga morgnar och alla sena kvällar. Tills de slutar. Blir det då en sk påtaglig störning?

    Den lagen är ju idiotisk, men det är en annan sak.
  • Tow2Mater
    TvillingmammaVästgöte skrev 2023-01-02 12:41:56 följande:

    Vi borde alla gå ner i arbetstid för en mindre stressig tillvaro!
    Färre skulle bli sjuka och utbrända och barnen skulle må bättre. Åtta timmars arbetsdag är ingen naturlag. 


    I Danmark är en heltidstjänst 37 h och ofta ingår betald lunchtid på 30 minuter per dag. I Norge är en heltidstjänst 37,5 h. Man tar oftast  kort lunch på 30 min.
    Då jobbar man tex 8 till 4 , eller halv åtta till halv fyra, Då behöver man inte gå ner i arbetstid för att barnen skall få rimligt långa dagar. 

    Jag gick en kurs i Norge en gång. åtta till fem var kurstiden, men det var bara vi utlänningar som var kvar till fem. Norrmännen droppade av senast halv fem och ännu tidigare på fredagen, då skulle de till Hytten. De har ett bra liv i Norge. 


    Normännen kanske inte fikar lika mycket?
Svar på tråden Varför sån hets om heltid!?