• hbg83

    Vi som startar IVF 2023

    Skiljer mig nog från majoriteten här, eftersom jag är man. 🤣 Främst pga mig som jag och min sambo inte kunnat få barn. Vi gjorde utredning förra året och det visade sig att jag har Oligoasthenoteratozoospermi. Helt enkelt få spermier, dålig kvalitet, med låg rörlighet, avvikande utseende.

    Idag hade vi ET vid RMC i Malmö. 6st ägg vid äggplock. Därefter gjordes befruktningsförsök på 5 av dem och 4 blev befruktade 😃 Vi blev så glada för att ens det var "möjligt". Idag vid ET (dag5) hade 2st klarar sig och såg jättefina ut, så nu har min sambo börjar ruva på ett och det andra i frysen. Så himla nervöst! Men vi har verkligen positiva tankar och gör detta tillsammans 😃

  • hbg83

    Åhh, tack Pea!! Håller tummarna för er också! Så himla tråkigt/jobbigt med negativt test 😔, men det är ert första försök nu? Förstod det som att ni också (precis som vi) fick 2st som klarade sig bra. Jag har fått för mig att det finns en anledning till allt och att det egentligen är nummer två som är den rätta,, om inte nr ett är det. 

  • hbg83

    Nu är min sambo på RD2 och hade i förmiddags mycket knip vid nedre delen av magen. Känns lite jobbigt för vi har läst av andra som även upplevt liknande och därefter fått minus... Menmen,, bara hålla tummarna 

  • hbg83

    Ja precis Pea,, beklagar verkligen för er, men samtidigt så är det ju vanligast att behöva några försök. Alla vi här får hålla tummarna för varandra. 


    Palettejunkie,, himla segt 😔 men skönt att ni har fler i frysen 😃
    Vi är också jättenöjda med RMC i Malmö. Trevlig personal och läkaren vi hade verkade grymt säker och kunnig.

    Vi är på RD3 nu. Sjukt vad tiden går långsamt 🤣
  • hbg83

    Ruvardag 6 idag (efter insättning av 5-dagars blastocyst). Vi funderar på att testa imorgon 🙈 egentlig TD fre 10/2

  • hbg83


    Grattis!! 🥰
    Vi är på rd7 idag och testade positivt på clearblue digital, men ser inget sträck på rfsu 😳 Får hålla tummarna att digitaltestet var bättre 🙈
  • hbg83

    MelMyself - vi testade med det "vanliga" Clearblue digital igår och den gav gravid v1-2. Inget streck igår på rfsu. Idag på (re8) rfsu var det dock en väldigt svagt rosa på rfsu 🙈🥰 Så väldigt hoppfulla nu. 

    Symptom har varit främst hugg vid ljumskar rd 1-4 (några gånger per dag), lätt menslilknande värk stundvis, huvudvärk, törst. Från rd7 nästan inga symptom alls.

    Td nu på fredag 

  • hbg83

    Håller tummarna MelMyself!! Vi fick ju också tillbaka en blastocyst (med plus igår) och en till frysen. Väntan är så himla jobbig.

  • hbg83

    Vi fick se ett pickande litet hjärta idag på tidigt UL (v8+1) ET med 5 dagars blasto. 🙏🏻😭🥰 Men det jag egentligen främst ville säga är att ni som är testnarkomaner. Om ni får starkare och starkare streck så känns det ju jättebra. Vi hade det exakt så och var jätteglada. MEN för en vecka sedan fick vi för oss att testa trots att vi inte gjort det på flera veckor. Och strecket var jättesvagt. Nästan spökstreck. Vi var helt säkra på missfall. Googlade en massa. Hcg skulle ju vara bland högsta nu och ändå svagare streck. Blev ännu mer säkra på missfall. Men då såg vi någon sida som skrev att hormonerna kunde störa och testet reagera konstigt. Att man kunde spä ut med vatten,, vilket vi gjorde och så blev strecket superstarkt igen. Så himla konstigt. Men somsagt,, nog bäst att bara strunta i att testa efter att man fått starkt 😃 men så skönt att de det där tickande hjärtat idag, är fortfarande i chock 😭🥰

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023