• Femling

    Vi som startar IVF 2023

    Hej! 


    vi har start vår första IVF-behandling och gjorde ägguttag för en vecka sedan. Det blev sedan fullfrys för oss för jag blev lätt överstimulerad så läkaren ville inte riskera återföring då. Det kändes tråkigt men ändå helt okej, haft väldigt tur och alla 10 ägg som togs ut vid plocket kunde gå hela vägen till frysen, men jag trodde att den blödning som jag nu väl kommer få inom någon vecka skulle räknas som mensen och därmed kunna göra FET i naturlig cykel i samband med positivt ägglossningstest direkt då efter denna blödning men det verkar som jag måste vänta på ytterligare en blödning (så en riktig mens) innan vi får göra FET. Är det så det alltid fungerar om man inte får göra en vanlig återföring pga överstimulering (väldigt lätt sådan alltså, känner inte ens av den)? Jag har lite dålig koll.. 

  • Femling
    Loovaa skrev 2023-04-05 17:23:07 följande:

    Hej 
    verkar inte vara så många andra här som ruvar just nu.   Men jag skriver av mig lite (börjar bli lite galen).

    Vi har testdag på lördag. Jag har inte tjuvtestat något alls, då min kille vill att vi väntar tills festdagen.

    Jag har inga symptom alls varken på mens eller graviditet. I måndags började jag få bruna flytningar. Men lutinusen som rinner ut är fortfarande vit. Idag ska jag ta min sista lutinus, min känsla är att mensen kommer komma när jag slutar på progesteronet. Så känns ganskà kört ☹️ Bajs också! 


    Hej! Hur har det gått för dig? 
  • Femling
    puremos skrev 2023-04-19 17:24:30 följande:

    Hur lång har de sagt att väntetiden för ivf är till er?


    Jag tror det beror ganska mycket på var i landet du bor hur lång väntetiden är. Vi bor i Göteborg och när vi sökte hjälp (landstingsfinansierad) fick vi vänta kanske 4 månader på att få ett första besök för att starta utredning och sen blev väntetiden på att få starta igång med ivf-behandlingen cirka 9 månade så totalt sett ganska lång tid. Hade vi sökt provat hade det gått mycket fortare iaf hos de kliniker jag pratade med. Vi håller nu på med försök nr 1 och väntar på att få göra första återföringen (FET) :) 
  • Femling

    Hej! 


    i april gjorde vi vårt första ägguttag, 10 ägg ut och märkligt nog klarade sig alla 10 hela vägen till dag fem och frysning. Blev dock totalfrys pga lätt överstimulering och efter två låånga månaders väntan gjorde vi en FET den 12/6. Har officiell testdag på lördag men testade idag på RD 8 och det var positivt. Kan dock inte känna någon glädje alls i princip utan rädslan tar över, har tidigare blivit gravid 4 ggr på naturlig väg där första var ett utomkveds och sedan tre tidiga missfall så är bara orolig att detta också ska sluta i missfall. Vet att jag ska vara jätteglad över att första återföringen tog, men med det bagage man har är det svårt att vara hoppfull även om vi då fortfarande är inne på försök nr 1 och har 9 embryon kvar i frysen.

    Någon annan som varit/är i samma sits med dessa känslor? 

  • Femling

    Vad kul gvk!! Hoppas den andra linjen syns imorn också!


    Jag nådde en ny milstolpe idag, fick för första gången någonsin 3+ på ett digital test (borde vara i vecka 4+6, gjorde en FET i naturlig cykel)! Vid mina fyra tidigare graviditeter, som alla skett på naturlig väg, har jag aldrig fått 3+ innan missfallen startat. Vet att det inte betyder någonting och allt kan fortfarande hända, men man får väl försöka glädjas åt det lilla hehe. 

  • Femling

    Gvk, enligt min mening det det ju verkligen ut som positivt! Håller alla tummar att det går åt rätt riktning och blir starkare inom ett par dagar! Vilken ruvardag är du på? Typ 11? 

  • Femling
    Gvk skrev 2023-06-29 07:28:11 följande:

    Dessvärre så var det spökstreck på stickan!
    Ska få min mens om 2 dagar och den kommer alltid på dagen. Beigefärgad flyttning i trosorna indikerar på att det är på gång.

    RFSU:s Teststickor testa tidigt rekommenderas inte!

    Trist om någon annan här blir lycklig i onödan, för att sedan bli besviken. Jaja! Det är bara att på det igen.


    Nej!! Sjukt att det kan bli såna starka spökstreck ☹️ Har du testat med fler tester idag och de är negativa? 
  • Femling
    Humlaaan skrev 2023-07-02 17:16:00 följande:

    MsMR, vilken fin historia, jag hoppas att allt går bra nu. ☺️🙏🏻
    hur mår du annars? Några symptom? 


    Jag är nu på rd 12 och idag försvann spänningarna och smärtan jag haft i brösten samt att en molande mensvärk kommer till och från igen. Är det någon som haft liknande men ändå blivit gravida? 


    Molvärk kan ju lika gärna vara pga att livmodern växer :) jag fick en kraftig molvärk på RD 6 och sen kom det lite grann vissa dagar efter det. Testade första gången på RD 8 och det var tydligt positivt men hade inga symptom direkt. Nu går jag snart in i vecka 7 (gjorde en FET i naturlig cykel) och de enda symptomen jag egentligen har är att det molar lite i magen någon gång om dagen men i övrigt känner jag inte så mycket. Är ju fortfarande tidigt för mig så jag vet inte om det fortlöper som det ska, men att du har molvärk kan ju som sagt absolut vara pga en graviditet 👍 när ska du testa? 
  • Femling
    Noelani skrev 2023-07-05 10:57:33 följande:

    Vart har alla tagit vägen? 😅


    Hehe ja blev tyst här.

    Själv gick jag in i vecka 7 (6+0) idag baserat på när ägglossningstestet visade positivt inför insättningen. Känner dock inte så många symptom vilket känns sådär, mest lite extra trött (vilket lika gärna kan bero på att jag dricker 0-1 kopp vanligt kaffe om dagen istället för 2 🤣), svullen och lite lätt molvärk ibland. Får se hur detta går, tar en dag i taget. En milstolpe hade varit att få passera vecka 7+4 för det är det längsta jag gått i tidigare graviditeter (alla naturliga) innan missfallen startat. Får hoppas att progesteronet jag nu tar kanske kan göra susen, men håller förhoppningarna låga och tänker på att något av de resterande 9 blastocysterna i frysen förhoppningsvis kan bli ett barn i slutändan om denna gång inte fungerar 🙂

    har det gått bra att komma igång med sprutorna? Jag körde också gonal-f, tyckte de var supersmidiga 👍
  • Femling
    Orkidé8181 skrev 2023-07-06 07:42:42 följande:

    Jag är kvar, är i vecka 8 och fick se ett litet pickande hjärta igår :)

    mår ganska illa, men hanterbart :)


    Åh så underbart! :) 

    Min klinik (Sahlgrenska) stänger för sommaren nu så jag får inget ultraljud där förrän de öppnar igen i augusti och då är jag i slutet av vecka 11 om allt fortfarande fortlöper. Funderar på att boka in ett privat ultraljud innan dess i vecka 9 (så om två veckor) om jag inte kan hålla mig tills vecka 11. 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023