• MeIMyself

    Vi som startar IVF 2023

    Smilla93 skrev 2023-04-21 09:12:45 följande:
    Vi har gjort ett landstingsfinansierat försök som resulterade i vår son. Man får bara finansiering för första barnet, så även om man inte nyttjat alla tre försöken så får man gå privat om man vill ha syskon. Om du har embryon kvar i frysen från landstingsfinansierade försök så får du ju använda dom för att skaffa syskon. Vi hade inga kvar i frysen så fick börja privat direkt.. Lite surt att man Inte får nyttja alla tre försöken, men sånt är livet. 
    Hej,

    ojjdå, det visste jag inte.
    har för mig att en bekant fick båda via landstinget..och det var nog inte fryst utan färskt transfer.. Så olika det är.
  • MeIMyself
    ISeeYou skrev 2023-04-25 12:15:42 följande:

    Hej! Hur mår ni alla ruvare? Jag har inte haft några känningar och känt mig tom så kände att jag behövde ta ett test idag, ruvardag 8 för att se om jag är gravid eller ej. Gjorde ett FET förra månaden som inte blev nått så har varit läskigare denna gång att gå och vänta på nått sätt?.

    Och jag kunde knappt tro mina ögon när jag såg 2 streck 🙌🏼 Jag hoppas att den lilla kommer fortsätt hänga kvar med oss och får se hur det ser ut på fredag som är riktiga testdagen. 

    Vill mest dela med mig av att man inte måste ha massa symtom för att vara gravid, det är fortfarande väldigt tidigt! 🙏🏼♥️

    Håller tummar och tår för er andra!!! 😍


    Stort Grattis, åhh hoppas jag också kan skriva liknande inlägg om några veckor.
    här väntar man fortfarande på ÄL så kan han få en FET. 
    Hjärta
  • MeIMyself
    Pea593 skrev 2023-04-30 08:23:25 följande:

    Hej alla! Var längesen jag skrev här nu. Gjorde ett FET den 14/4. Tjuvtestade negativt ruvardag 9 och gav upp hoppet. På den officiella testdagen testade jag svaaaaaaaaagt plus. Alltså så svagt att jag tänkte att det skulle vara ett spökstreck. Tog såklart fler tester, då med "RFSU testa ofta" och dom var helt blanka. Ställde återigen in mig på att det misslyckats med vårt enda ägg i frysen. 

    Ringde kliniken och dom bad mig testa om nu på tisdag. Meeeen tjuvtestade såklart imorse ändå. Nu med Clearblue digital. Och det visade till min stora chock GRAVID 1-2!!!
    Kan det verkligen stämma? 

    Mina tankar är just nu att det borde stå fler veckor än 1-2. Jag har en del brungrå flytningar sen igår som oroar mig... Borde inte testet visat starkare på testdagen ??(alltså ruvardag 13) 

    Är såklart överlycklig över att efter 2,5 års försök äntligen få ett plus. Men oron tar liksom över. 
    Är ju rädd att detta är ett tidigt missfall. 

    Sorry för långt inlägg och pessimism. Jag är förstås överlycklig, men jag har så himla svårt att tro det.
    Dessutom har jag inga symtom alls. 

    Behövde bara skriva av mig detta. Då tankarna snurrar till max här inne. 

    Kram på er! 


    Jag har ingen erfarenhet tyvärr men hoppas det är positivt utan missfall.
    kan dom inte ta blodprov på kliniken ?
  • MeIMyself
    akinorev87 skrev 2023-05-04 07:33:23 följande:

    Hej! Ny här i tråden Glad

    Vi gjorde vårt allra första plock den 24/4 på RMC i Linköping, fick 5 befruktade ägg som långodlades. Den 29/4 satte vi in en femdagars och jag är nu på RD 5. Det drar och spänner i livmodern så hoppas att det är bra tecken. Aldrig varit gravid så kan inte tecknen alls Tungan ute 

    Fick dock brevet igår och inga ägg till frysen Rynkar på näsan Allt är verkligen som en jäkla berg och dalbana....

    Men man få ju hoppas på mini som är i magen. Är det någon mer som har testdag den 15/5?


    Hej,

    Lycka till :)
    Vi fick tillbaka en som var i frysen igår så det är min RD 1 idag :) , vi har också testdag 15/5.
    Hoppas det går bra för oss båda. Hjärta
  • MeIMyself
    akinorev87 skrev 2023-05-04 12:48:45 följande:
    Stort lycka till! Hjärta Blödde lite rosa nu så oron är ju högsta möjliga igen här Tungan ute

    Försök vara positiv även om det är svårt, det är länge kvar till den 15/5 :) 
    Det finns många som blöder, det kanske är inplantationen som gjorde så du blödde eller ja, vi hoppas på det iaf GladHjärta


    Det är tufft, jag har också gått runt och varit stressad och velat känna något idag men det känns mer som att det bränner till konstig känsla men det brukar jag ha ibland tror det är min endometrios. :) 

  • MeIMyself
    akinorev87 skrev 2023-05-04 16:11:29 följande:
    Tack för fina ord! Hjärta man känner ju sig så jäkla ensam i sina tankar men skönt att det finns forum som det här.

    Hoppas verkligen att du börjar känna nåt snart och att det går vägen. Hejar på oss alla! Hjärta
    Tack, det hoppas jag med Hjärta
    Mathilda88 skrev 2023-05-04 17:20:13 följande:
    Hej! Hur gick det på ultraljudet? Jag är på sprutdag 6 idag och har ultraljud imorgon, har också haft som ganska rejäl mensvärk med illamående i vågor sen två timmar efter första sprutan. När började du må så?
    Oj, ja de sa iallafall på RMC Malmö att vi inte fick lyfta tungt från första sprutan. Och då har jag inte högt amh utan knappt 2, så än viktigare för dig som riskerar överstimulering att inte lyfta Hjärta. Men dom sa kanske det nu när du var där på ultraljudet?
    Hur gick det idag?
    Mathilda88 skrev 2023-05-04 17:33:03 följande:

    Hur har ni alla som håller på/har genomgått stimuleringen mått? Jag fick rejält ont första natten, två timmar efter första sprutan och illamående, sen lättade det under resten av dygnet, men kliniken var på väg att avbryta då de var rädda för att ngt var fel med mig. Lyckades övertala att kollas upp först iallafall. Hittades inget på gynakuten och fick ok att fortsätta. Men imorgon så är det första ultraljudet och jag vet inte om jag vågar svara ärligt på om hur jag mår - inte lika illa som första natten, har kunnat sova bra nattetid, men har mkt molande som i vågor är molvärk/kraftig mensvärk och med det kommer illamående. Har svårt att äta normala portioner och tappat lite i vikt pga det. Sökt mig lite igår och idag men blir bättre/bra när jag går ut o går. Är så rädd att de ska få för sig att avbryta det om jag är ärlig! Jag är dessutom väldigt känslig sen innan då jag ofta spytt de två första menstruations-dagarna - men det är det ju aldrig ngn som lyssnar på att man är känslig när man berättar. 
    Har ni fått ngt mot smärtan eller illamåendet? Alvedon biter inte på smärta relaterat till livmodern för mig tyvärr.


    Vad tråkigt :/ Jag minns att du var rädd o börja pga smärtan :/ 
    Finns säkert alternativ och du kan säkert få smärtstillande :( 
  • MeIMyself
    Mathilda88 skrev 2023-05-05 15:21:26 följande:
    Jo men det känns positivt och lovande från dagens ultraljud! Idag visade ultraljudet på 6 ägg i storlek 10-12 mm, sen flertalet små ägg runt 7-9 mm ungefär. Läkaren höjer dosen från 175 till 187,5 med förhoppnings att pusha på lite till och sen nytt ultraljud på tisdag morgon. Om kroppen reagerar som läkaren hoppas så kan ev sista sprutan bli på måndag kväll och äggplock på antingen torsdag eller fredag! Hjärta 

    Vilket minne du har! Hjärta Pratade med läkaren om det fanns alternativ till Alvedon nu under stimuleringen, men tyvärr får vi bara ta alvedon... Men däremot så går det bra att ta postafen mot illamåendet så det är jag jätteglad för iallafall! Får kämpa på med vetekudden och värmefilten mot smärtan. 
    Sen är det lite komiskt - har nu hört så många härliga historier om äggplock att jag tom nästan börjar se lite fram emot det haha. Det trodde jag verkligen inte innan när jag var i smått panik inför hela resan!
    Ja, det kommer gå bra sen när allt är över och man håller i sin bebis kommer man nog tänka att det var värt det :) 
    Jag är på RD 3 och känner ingenting ännu :)
    Dock har jag haft extrem huvudvärk vilket jag brukar få ibland innan mens och det gör mig lite orolig men tog Alvedon i minimum dos så hoppas att det inte kommer tillbaka idag... och ni som bor i Malmö vet ju att det har blåst en del :( 

    Hoppas du mår bättre nu Hjärta
  • MeIMyself
    fiialiisa skrev 2023-05-09 07:22:31 följande:

    Hej på er! Nojar sönder här så måste höra vad ni har att säga. På fre ska jag göra min första Fet-återföring. Jag fick ett positivt ÄL-test söndags morgon. Jag o sambon hade dumt nog oskyddat sex kvällen före, alltså lör kväll. Har inte sagt nått till kliniken men läste i papperena att man skulle haft skyddat sex en vecka före ÄL.
    Jag tänker att jag inte borde råkat bli gravid nu, med tanke på hur länge vi försökt o det va före ägglossning...samtidigt som jag vet att spermierna kan leva länge o vänta på ägget...
    Men ah vet inte vad jag ska göra, vet inte om det finns risk för nån typ av komplikationer, typ att kroppen stöter bort FET men tänker det bara gör det om jag nu redan blivit gravid...npn som har erfarenhet eller vad tror ni? 


    Hej,

    Tror inte det är så farligt men vet faktiskt inte, inget vi har tänkt på iaf.
    Men vågar inte svara på om det kan leda till komplikationer men svårt o tro. 
    Jag tror också den bara stöter bort den om du redan är gravid, och då är det väl strunt samma om du blir gravid på egen hand :)
    Jag tror inte det stod på våra papper att vi inte får ha oskyddad sex innan FET, men ET fick vi absolut inte ens ha sex pga risk för att äggstockarna vänder sig. 
    Kommer säkert gå bra, lycka till.

  • MeIMyself
    akinorev87 skrev 2023-05-09 10:32:25 följande:

    Har blött sedan RD 4 och idag är det RD 9. Det började som spotting men sedan varit mer, Inte helt som en vanlig mens men ändå mer.
    Det är rätt kört va? Rynkar på näsan TD är först på måndag 15/5.


    har du testat?
  • MeIMyself
    akinorev87 skrev 2023-05-09 12:29:13 följande:
    Helt ärligt inte vågat/orkat. Så länge jag inte testat så ruvar jag typ. Iaf tänker min hjärna så Tungan ute
    förstår :) 

    avvakta då så ser vi på testdagen, min är också 15/5Skäms
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023