Inlägg från: anonym77654 |Visa alla inlägg
  • anonym77654

    Akuta men spontana magbesvär?

    Min dotter (snart 18) har varit vegetarian i nästan precis 2 år. Hon har nu de senaste två månaderna fått akut illamående, magont och blivit väldigt lös i magen. Hon kallsvettas även och blir så yr att hon svimmat av. Detta har hänt tre gånger på två månader. Det märkliga är att varken jag eller min dotter kan hitta någon koppling mellan dessa episoder, inget hon har ätit som kan orsaka besvären och smärtan har kommit både under morgonen, dagen och mitt i natten. När detta händer så stänger hon in sig på toaletten och ligger på mage på golvet och gråter tills den går över, det kan pågå i en halvtimme till tre timmar och jag börjar bli orolig. Efter smärtan gått över så är det som om allt är normalt igen, hon vaknar på morgonen utan några tecken på vad som hänt.

    Vi har pratat om matdagbok och även om det kan va med mensen att göra men min dotter äter preventivmedel och har haft utebliven mens i snart två år.
    Hon vägrar åka till vårdcentralen för att hon tror att ingen läkare kommer tro att hennes smärta är verklig eftersom att den är så spontan. 

    Hur ska jag hantera detta? Vad kan smärtan bero på och vad är nästa steget?

  • Svar på tråden Akuta men spontana magbesvär?
  • anonym77654
    Anonym (Abc) skrev 2023-01-07 16:14:11 följande:

    Nu är jag inte kvinna och ska antagligen hålla käft men är det smart att skjuta upp mensen så länge?


    Inget ont till dig för att du frågar, det är svårt att ha full koll på allt om man inte själv går igenom det och förstår att du vill hjälpa. Den typen av p-piller hon äter gör så att det inte bildas några ägg i äggstockarna. Finns det inga ägg att befrukta så tar de sig ut och det är mens, när hon inte bildar några så får hon alltså ingen mens. Det är vanligt att använda den sortens p-piller när man har grova menssmärtor eller cystor på äggstockarna vilket hon har/har haft. Så att säga att hon ?skjuter upp den? är nog fel term. Hade hon inte haft preventiv medel så hade nog saken bara förvärrats.
  • anonym77654
    annieh897 skrev 2023-01-07 22:04:00 följande:

    Låter som något jag varit med om flera gånger. Jag har IBS och har reagerat med vasovagal reaktion (illamående, yrsel, magont, diarré) efter att jag ätit. Har inte hittat nåt tydligt samband mellan vad jag äter och när det sker. 


    Låter exakt som vad hon går igenom. Tack så mycket.
Svar på tråden Akuta men spontana magbesvär?