Inlägg från: Anonym (Jenny) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jenny)

    hon vill att mamma & pappa ska vara kära

    Jag har en liten kille som lätt fastnar i att älta och gå igenom saker om och om och om igen på kvällarna. Vad som funkar för oss är att ganska neutralt upprepa vad han säger (du saknar att mamma och pappa är tillsammans), bekräfta känslorna och normalisera dem (ja det kan verkligen kännas sorgligt när man saknar någon, jag kan vara ledsen när jag tänker på min familj), kanske ge henne något fysiskt och konkret att göra när hon känner så (ge den här speciella nallen en puss, eller känn på de vackra stenarna i den här asken när du känner så här) och sedan avled (vad tror du händer i nästa kapitel av den här boken? eller vill du åka stora rutschkanan på badhuset imorgon?).

    För vår kille är det viktigt att någon faktiskt hör honom och visar att de förstår innan han (med lite hjälp) kan släppa det. Det gäller samtidigt att inte ge mer näring till hans oro utan visa hur vi vuxna har koll på situationen och hanterar det hela utan att spinna ur kontroll. Undvik att analysera eller försöka problemlösa och gräva ner er ytterligare utan nöj er med att bekräfta och sedan gå vidare.

    En annan grej är att tala om olika sätt att somna och hur man kan styra sina tankar för att göra det. Det är en väldigt värdefull färdighet att lära sig behärska för både barn och vuxna.

Svar på tråden hon vill att mamma & pappa ska vara kära