• Anonym (Jag)

    Vem byter förnamn i vuxen ålder?

    Jag bytte namn när jag var runt 30. Är en helt normal person med man och jobb. Vet inte exakt vad du är ute efter? Vad vill du veta?

  • Anonym (Jag)
    Anonym (TS) skrev 2023-01-17 20:58:25 följande:
    Jag känner mest till massa kända kriminella som bytt namn..
    Ok. Min fråga var vad du ville veta.
  • Anonym (Jag)
    Anonym (Nikki) skrev 2023-01-17 20:59:13 följande:
    Jag är nyfiken på varför du bytte, och om livet blev bättre efter att du bytte. Jag undrar också om du träffade din man före eller efter bytet och ifall ni redan var tillsammans, om det var lätt eller svårt för honom och andra att kalla dig det nya namnet. 
    Jag bytte för att jag alltid tyckt att det var fint, för att det kändes mer som jag. Jag bytte förnamn när vi gifte oss, i samband med att jag bytte till hans efternamn. Vet inte om det var lätt eller svårt, han kallar mig inte ofta vid namn. Till andra pratar han om sin fru och mig säger säger han älskling.
  • Anonym (Jag)
    Anonym (Hej) skrev 2023-02-01 12:39:22 följande:
    Vem byter förnamn i vuxen ålder?
    Hur förklarar man det? Känns det inte konstigt att byta i den åldern hädanefter ska ni kalla mig för?? Tänker på jobbet och vänner och partners.
    Hur man förklarar det? Man säger att man bytt namn och vill kallas för det nya. I dagens samhälle där folk idenfierar sig som ett annat kön, eller icke-binär, osv är det verkligen inga som helst konstigheter. Inte stött på en enda som vill att jag "förklarar det". Sedan hände det väl att någon sa fel namn ett tag, men det är ju inte heller några problem, vare sig för mig eller dem. Vet inte om ni som är så chockade är väsentligt äldre. Inte en enda jag känner har hanterat det som att det skulle vara konstigt.
Svar på tråden Vem byter förnamn i vuxen ålder?