Inlägg från: Anonym (Cliff) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Cliff)

    Paludans koranbränning idag utanför Turkiets ambassad!

    Ja, jag tycker att han borde fått tillstånd. Tycker däremot att en person som är politiskt anknuten inte borde betalat för kalaset (Chang frick) sd vill då inte att Sverige ska gå med i Nato är budskapet. Var ärlig med det. sd tillhör den ledande politiska konstellationen. Man kan inte vara ett oppositionsparti då. 

  • Anonym (Cliff)

    Så, nu säger erdogan nej till Sveriges Nato ansökan. Kan tänka mig att Paludan får hat från alla möjliga håll och kanter just nu. Gissar att syftet är uppnått. Kanske Putin tilldelar Paludan en lyxyacht och ett oligarkmedlemskap när han går in i Sverige militärt och gör en folkomröstning. heja chang frick och sd, ni vann. (Ja, det är satir)

  • Anonym (Cliff)
    AndreaBD skrev 2023-01-23 18:41:00 följande:
    Du missar något viktigt här. Ett exempel: Jag läste en gång bland en indianstamms samhällsregler: Man bör behandla det med respekt som är helig till andra. Oavsett om man förstår det eller inte.

    Och det säger allt. Det är skitsamma om vi förstår, eller om vi tycker det är viktigt. Det kan inte heller vara viktigt för oss att vara respektlös mot det, eftersom vi inte har något med det att göra. Ingen kräver att vi ska göra nåt särskilt med det. Bara att vi inte går och bränner ner det, eller spottar på det, eller annat onödigt ohyfsat beteende. 
    Javisst, håller med om att det är respektlöst, men Paludan ville väl visa upp något han också ?brinner? för.

    skämt åsido. Tycker sd skulle vara mer öppen med sina åsikter om Nato I stället för att sponsra en sån aktion av Paludan. Antagligen skulle majoriteten av Sverige inte stödja sd då och de skulle tappa väljare, som visar sin åsikt. I stället för att faktiskt sabotera Nato ansökan.
  • Anonym (Cliff)

    Tycker att både Paludan ska kunna elda en koran och att protester i form av eldande av svenska flaggan ska kunna existera.


    Verkar som att Paludan är förvånad av reaktionerna samt upprörd över den förstärkta hotbilden mot honom. Antar att han får turkar, muslimer, folk som tycker att han beter sig som ett rövhål, samt svennar som vill gå med i Nato ganska upprörda. 

    Han ville ju bara elda upp en helig bok sådär oskyldigt. reaktionerna borde han kunnat räkna ut. Gissningsvis så är det sd som håller i trådarna. de ser en möjlighet att hetsa upp folk och sabotera Nato ansökan.

    Paludan har nog inte fattat det. Jag tror att han är en lättmanipulerad bricka i spelet. Ja, han har turnerat med sin bokbränning, men just den här aktionen står sd bakom. Jag tycker faktiskt lite synd om honom och hans familj.

  • Anonym (Cliff)
    Tow2Mater skrev 2023-01-23 23:31:04 följande:
    Inte bara Sveriges, utan kanske Finlands också. Hoppas verkligen Finland beslutar att gå med ensamma och inte drar ut på allt genom att försöka vänta in Sverige.

    Ja, fast jag undrar vad konsekvenserna blir om Sverige vill gå med i Nato men inte får. Putin kanske ser det som en inbjudan. Gruvan verkar producera en massa bra-att-ha-saker som Putin gärna vill lägga vantarna på. Tror inte F21 i norr är tillräckligt starkt.


    Någon (här i tråden) har sagt att det och det landet kommer att skydda Sverige, Näe, dom kanske skulle skicka vapen som de gjort i Ukraina. svenskarna skulle lägga benen på ryggen till sommarstugan i Norge. (Sabuni) Särskilt mycket kämparvilja finns inte individualiserade Sverige. Ulf Kristersson skulle fly till usa, Åkesson till Ungern där han kan twittra oppositionella inlägg.


    det här är en av anledningarna till att Putin inte får vinna kriget i Ukraina. Än så länge är han sysselsatt.

  • Anonym (Cliff)
    AndreaBD skrev 2023-01-24 10:24:34 följande:
    Ja.... jag undrar om alla andra NATO-länder, främst USA, bara kommer att titta på. Jag hoppas bara på att USA läxar upp Erdogan och säger att om han vill ha dessa flygplan någon gång så ska han sluta tramsa.

    Ja, man kan ju hoppas på det. Tror att flygplansaffären mellan Turkiet och usa har mindre att göra med Sverige dessvärre (även om svenska nyheter påstår det, men nu gissar jag). Turkiet och usa befinner sig i en konflikt, så usa är nog inte det bästa landet att föra Sveriges sak.


    Kan inte se någon lösning på det här. Nato kommer ju inte att splittras i närtid, inga alternativa avtal med Sverige kommer att slutas eftersom det skulle bidra till Natos splittring. ingen (mer än vapen) skulle komma till Sveriges hjälp. Svenskar är mindre benägna att ta till vapen än Ukrainare, så det finns marginellt med folk som håller i dessa vapen.

    vad som skulle vara en mardröm för Sverige, är väl att Trump tar makten i usa och väljer att gå ut från Nato (som han hotat med tidigare) samt stryper vapenflödet till Europa. Då står dörren öppen för Putin.

    man kunde ju hoppats att sd vore lite mer beräknande. skulle inte förvåna mig om Chang Frick ringde upp Paludan och föreslog ?sabotaget?

  • Anonym (Cliff)
    Anonym (Pelle) skrev 2023-01-24 15:03:54 följande:

    Att gång på gång bränna en bok som är helig för ca 1,3 miljarder människor, är bara idiotiskt. Det är helt uppenbart att Paludan är en extrem nationalist som utnyttjar demokrati i ett syfte som skadar demokrati. Sverige har blivit ett av de mest extrema länder i världen där nationalisterna och högerextrema krafter utnyttjar demokrati för att sprida hat och rasism. Att SD stödjer Paludan är avskyvärt! Detta skadar landets säkerhet.


    Ja, och jag antar att sd arrangerar det här för att sabotera Nato. Dom vill inte gå med i Nato helt enkelt. Jag tror att anledningen till att de inte vill det är för att sd har valt att kopiera sin politik från Trump. Vad som fungerar i ett stort land med enorm militär makt, kan inte appliceras på ett litet land. Små länder som Sverige är beroende av sina vänner. Sd verkar vilja skapa konflikter även inom sitt eget land. Gissningsvis orkestrerat av trollfabriker från Ryssland. Sverige har allt att förlora på att ställa sig utanför. sd kan inte vara ett oppositionsparti då de faktiskt sitter i den bestämmande regeringen nu. Skulle varit bättre om de bara vore ett litet missnöjesparti i ytterkanten. (Vilket också är viktigt för demokratin)

    Paludan är bara en lättmanipulerad bricka i spelet. tycker att han har rätt att bränna sin bok, men sd uppvisade en omognad att kunna leda ett land. Konsekvenserna kan väl de flesta normalintelligenta lätt räkna ut. Och då pratar jag om konsekvenserna i fler steg än ett. I sd:s värld så ville dom bara sabotera Nato ansökan och stärka Putins makt. sd borde tänka längre än så.
  • Anonym (Cliff)
    Anonym (Soda) skrev 2023-01-24 16:46:29 följande:

    I Sverige är detta tillåtet, men det fixar inte Turkiet.

    Man får bränna koranen, flaggor, skivor, böcker m.m man vill för att visa sitt missnöje.

    Såg på Faceboook hur ngn brännt en fotbollströja när spelaren bytte klubb.

    Inget jag skulle göra, men inget jag kan förhindra.


    Ja, fast det är konstigt att sd (som inte är särskilda demokrati ivrare) försöker hävda att det handlar om att utöva demokrati. Handlar inte alls om demokrati. sd själva låg ju bakom koranbränningen.


    Tidigare stod det i deras valmanifest att de som inte har en speciell svensk essens (ingen förklaring på hur man rangordnade den svenska essensen) inte skulle befinna sig i Sverige.


    Antar att de menade då att något slags läger skulle inrättas eftersom om du är född i Sverige och bara innehar svenskt medborgarskap så kan man inte utvisa denne. Gissningsvis så kanske de menade att samerna skulle placeras någonstans eftersom de inte heller är svenskar enligt sd folk.


    Nej, hyckleri. sd står inte alls bakom demokratin. 

  • Anonym (Cliff)
    Dr Nail skrev 2023-01-24 17:10:33 följande:

    Spelar ingen roll.

    Kalkonien gjorde det klart redan innan, indirekt via omöjliga krav, att de inte planerar släppa in Sverige. Med eller utan Paludan.

    Nu behöver vi, som nation, högt och tydligt säga: fuck terroristen Erdogan och fuck hans skithåla Kalkonien.


    Du menar genom att den sittande svenska regeringen i form av sd saboterar sin egen Nato ansökan? 
  • Anonym (Cliff)

    Dr nail, jo de saboterar. Splittringen i regeringen är total. Diplomati tar tid, sd vill bara förstöra, varför beter dom sig som ett oppositionsparti? Hörde Åkesson käbbla med Kristersson. Herregud, är det barn man har att göra med?

    Det är ungefär som att befinna sig på en arbetsplats där det finns en toxisk människa som förstör hela arbetsmiljön (sd)

Svar på tråden Paludans koranbränning idag utanför Turkiets ambassad!