• Gullvivor

    Paludans koranbränning idag utanför Turkiets ambassad!

    Anonym (Hm?) skrev 2023-01-23 21:28:20 följande:

    Hur ser ni i tråden på världens reaktioner och demonstrationer på denna handling? Är det inte galet att flera tusentals trängs på nåt torg och utanför Sveriges ambassader och bränner bilder på Paludan? Islamister är skogstokiga och vem fan vet  vad som kommer näst?


    Man är inte islamist för att man demonstrerar emot något, eller är demonstrationer i yttrandefrihetens namn bara tillåtna för ena sidan? 

    Sålänge man inte vandaliserar så är det fullt rimligt att demonstrera emot att Paludan fick tillstånd till något så korkat. Man är inte heller "skogstokig" eller "lättkränkt", det kallas för beskyddande svartsjuka (ghayrah). Blir så tröttsamt att jämt jämföra med "rycka på axlarna åt allt"-mentaliteten som dominerar i västvärlden. 
  • Gullvivor
    Anonym (Pelle) skrev 2023-01-28 13:13:12 följande:

    När man läser inlägg från användarna "torka sig i röven", "soda", "dunderthuner", inser man att islomofobi är en kraft som oerhört mycket påminner om just det de kritiserar, dvs islamism. Det är exakt samma typ av människor som islamister. Deras hat och intolerans mot allt och alla som är olika är minst sagt lika dumt och svårt att motivera som islamisternas. De tänker på exakt samma sätt fast deras hat i intolerans är riktat åt olika håll. Ett rasistiskt parti som deklarerar sig själva som antiislamiska, är andra största parti och styr Sverige. Yttrandefrihet och demokrati missbrukas så hårt av just högerextremister att det nu har börjat hota sveriges säkerhet.


    Håller verkligen med, dessutom brukar samma människor förneka att denna islamofobi ens förekommer i Sverige och hävdar att det bara är kritik mot Islam. Det är verkligen under all kritik och jag hoppas att detta som hänt iallafall leder till något bra i framtiden, nu när man utanför Sverige öppnat upp ögonen för vad som sker här.
  • Gullvivor
    Anonym (torka sig i röven?) skrev 2023-01-28 14:51:00 följande:
    Islamofobi handlar om att man diskriminerar muslimer eller beter sig illa mot de. Rycker av slöjan, spottar mot de, säger något elakt, fryser ut de, mobbar eller vad som. 

    Men att kritisera islam som religion och ideologi, samt att belysa farorna med islam är ju inte islamofobi. Det är samma sak som när människor för 1000 år sedan kritiserade kristendomen, och sedan blev dödade för det. Det är tack vare de människorna som du kan leva i det samhälle du gör. Glöm inte det! 
    Jag skrev ingenstans att kritik mot Islam är islamofobi  utan snarare att islamofober använder det argumentet. Du är helt ute och cyklar om du tror att man måste ta till våld eller vara fysisk på något sätt för att det ska räknas som islamofobi. Sluta förminska islamofobin som är ett stort problem idag. 
  • Gullvivor
    Anonym (torka sig i röven?) skrev 2023-01-28 15:23:20 följande:
    Fast du framställer oss i tråden som islamofober för att vi tycker illa om islam och för att vi argumenterar mot islam. 
    En islamofob är en person som behandlar muslimer illa genom att diskriminera de på grund av att de är muslimer. Det är inget jag gör. Därför är jag ingen islamofob. 

    Jag kan sakligt argumentera för att islam är illa och farligt. Det gör mig inte till en dålig människa. Tvärt om till en bra människa som försöker varna andra för islams effekter. Saudiarabien, Turkiet, Qatar finansierar byggen av moskeer världen över. Det gör de eftersom de vill sprida islam och islamisera väst. Och det långsiktiga målet är att hela världen ska bli ett muslimsk herravälde. Processen går inte över en natt, utan kan få ta 10 000 år om så krävs, men det är målsättningen. Det du ser och gillar med väst kommer med tiden försvinna om islam får verka fritt.  

    Med det inte sagt att man måste hata muslimer. Man kan älska muslimer om man vill. Men man bör inte älska ideologin och religionen islam. 
    Du påstår själv att du vill att varenda Koran ska brännas för att radera Islam bara för att du inte råkar tycka om religionen. Det är både islamofobiskt och väldigt sjukt dessutom. 
  • Gullvivor
    Anonym (torka sig i röven?) skrev 2023-01-28 15:46:47 följande:
    Varför är det sjukt att vilja ha bort islam? Motivera gärna det. Motivera vad som är så bra med islam och hur Sverige blivit bättre sedan islam fick fäste här. Berätta gärna hur Afghanistan, Saudiarabien, Somalia, Iran och blivit bättre genom islam. 

    Om du inte kan motivera det så kan du inte kalla mig sjuk. 
    Det är sjukt att vilja radera bort en religion som andra människor tror på, oavsett om det är Islam eller en annan religion, bara för att det inte faller en i smaken. 

    Allt är bra med Islam och jag tror inte att Sverige blivit varken sämre eller bättre specifikt pga Islam. Det finns människor som tror på Islam i Sverige och inte bör riskera diskriminering pga sin tro, varför måste Islam eller någon annan religion gynna Sverige på något sätt för att det enligt dig ska vara tillåtet att tro på religionen? För det är indirekt det du säger, att Islam inte fört med sig något positivt i ditt tycke och därför ska religionen raderas. Hur kan du inte se det sjuka? 

    Det är du som hävdar att Islam förstört länderna så det är väl du om någon som ska motivera varför?
  • Gullvivor
    JanusPanus skrev 2023-01-29 16:03:44 följande:
    Islamsk handbok hur man ska slå sin fru på rätt sätt 

    Vet inte vilka som är värst. Dom som uppmuntrar avskyvärda handlingar , Eller DU som sitter och ursäktar och bortförklarar dessa gärningar 

    www.bahlool.se/2018/06/21/vad-sager-islam-om-att-sla-sin-fru/
    Har du ens läst hela blogginlägget? Det står ju mycket tydligt att det inte är okej att slå sin fru och förklarar även hur versen som man syftar på ska tolkas. 
    "Avskyvärda handlingar", människan sitter ju och skriver att det är fel att ta till fysiskt våld mot sin fru och här sitter du och förvränger.
Svar på tråden Paludans koranbränning idag utanför Turkiets ambassad!