Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Paludans koranbränning idag utanför Turkiets ambassad!

    Anonym (torka sig i röven?) skrev 2023-01-26 10:44:49 följande:
    Med all respekt, varför är det dåligt att elda upp koranen? 

    Det står så mycket skit i den, det lärs ut så mycket dynga och vedervärdiga åsikter i koranen och i haditerna. Du borde läsa de och se själv. Sedan utefter de dra slutsatser till varför alla muslimska länder fungerar extremt illa. För varje "bra" sak som står, vilket oftast är en ren självklarhet, så finns 10 dåliga saker. 
    Det minsta man kan göra är att elda upp den. Alternativt kan man använda papperssidorna i den och torka sig i röven med efter ett toabesök. 

    En värld utan islam är en bättre värld. Islam splittrar, förstör, segregerar och sprider hat. Gällande muslimer har jag däremot ingen åsikt. Muslimer är människor som alla andra och ska bedömas efter sina handlingar i vardagen. Finns bra och dåliga människor som är muslimer, precis som det finns bra och dåliga hedningar. 
    Det är bara fråga om grundläggande, vanligt hyfs. Det är att bete sig som ett ouppfostrat barn, inget annat. 

    Ska du bränna historieböcker också, för att det står om häxförföljning på medeltiden och liknande? Förintelsen? Jättedåliga grejer, eller hur? 

    Dessa böcker är 2000 år gamla! Självklart innehåller de sånt som vi numera inte håller med om. Samma sak med bibeln. 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2023-01-26 14:40:16 följande:

    Förresten, han planerar åka till Danmark nu och bränna koraner där, har han sagt. Säkert vill sabotera Danmark nu också.


    Det kanske är bra. Kanske fatttar de upprörda muslimer då, att han faktiskt är dansk. 
  • AndreaBD
    Anonym (Pelle) skrev 2023-01-26 16:04:05 följande:
    Självklart är det fruktansvärt med hedersmord. Men, hedersmord förekommer inte bara inom islam, utan även inom kristendomen och inom andra religioner. Det här är tex ett stycke från gamla testamentet: "Om någon begår äktenskapsbrott med en annans mans hustru, om han begår äktenskapsbrott, så skola de straffas med döden" (3 Mos 20:10). Men, hedersmord var inte temat här.
    Precis! Jag minns några fall av hedersmord där gärningsmännen inte var muslimer. T.ex. yesider (det var ett fall i Tyskland). Och även kristna - i mellanösten - är ungefär lika benägna att begå hedersmord som deras muslimska landsmän. Det gäller just mellanösten. Och kanske Afghanistan/Pakistan. 
  • AndreaBD
    Anonym (Cliff) skrev 2023-01-26 16:19:05 följande:

    Tror inte att fred ligger högst på agendan vad gäller religioner. Putin startade ju kriget mot Ukraina med stöd av deras religiösa ledare. tror inte att de sk ?nazisterna? var ett så gravt hot mot ryssarna. Handlar nog mer om makt och kontroll, erövringar.

    ja, alla människor vill ju leva i fred och frihet. Vissa ledare (religiösa eller politiska) verkar försöka se till att behålla makt i stället.

    tacka vet jag Gorbatjov. borde finnas fler ledare som honom.


    Jag vet.... Gorbatjov var en riktig människa. Inte en psykopat som många andra ledare. Tyvärr så lyckades han inte så bra heller. 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2023-01-26 17:21:54 följande:
    Ha! Jag tror ärligt du överskattar de upprörda muslimernas allmänbildning och geografikunskaper. Danmark, Sverige, Schweiz - samma kristna heiwan hela bunten.
    Visserligen, men det kanske nämns nånstans att han kommer från ett annat land, nämligen Danmark? 
  • AndreaBD
    Anonym (torka sig i röven?) skrev 2023-01-26 18:02:16 följande:

    Viss skillnad? Islam är en ideologi, religion och politisk åskådning som verkar i detta nu över stora delar av världen. Det finns sharia lagar där man anser att homosexuella ska stena till döds eller kastas från höghus. Jag tror att det är mycket bra att bränna sådana böcker. Det bästa vore om man brände varenda en, och sedan raderade allt som står skriver om det på nätet. Det tillför inte så mycket bra. För kom det hade tillfört något så hade inte varenda muslimskt land varit b. 


    Och för att det STÅR där så måste man göra så? Som sagt - precis samma saker står i bibeln. Den har du inte läst?  Man gjorde så för 2000 år sedan. Och man bränner inte böcker för att det står något som hände DÅ. 

    Att vissa människor sedan får för sig att de måste LEVA efter det som står där (och som hände för 2000 år sedan) - det är en helt annan femma. Finns även kristna som lever ganska exakt efter bibeln. T.ex. Jehovas vittnen. 
  • AndreaBD
    Anonym (Soda) skrev 2023-01-26 20:08:40 följande:
    Det tror jag knappast.

    En stor sunnimuslimsk organisation har manat om bojkott av svenska varor. Det är nog på det sättet man markerar mot Sverige, men det hindrar såklart inte den eller de som vill utföra ett terrordåd riktat mot Sverige.

    Förvånar mig att inget likt det som hände på Drottninggatan hänt igen.
    Som tur är så kommer folk ju inte att orka hålla reda på vilka som är svenska produkter. Men jag tycker det är orättvist. Statsministern har ju t.o.m. fördömt det. 
  • AndreaBD
    Anonym (greger) skrev 2023-01-26 22:45:45 följande:

    Nej men alltså, hade inte han bränt en massa koraner i fjol också? Varför blir reaktionerna så här nu? 


    För att det är VAL i Turkiet snart! 
  • AndreaBD
    Anonym (torka sig i röven?) skrev 2023-01-27 12:11:54 följande:
    Irak, Afghanistan, Somalia, Iran, Saudiarabien, Jemen, Libyen, Syrien fungerar mycket dåligt. Den största anledningen till att de fungerar mycket dåligt ät islam. Därmed kan man dra slutsatsen att islam har en dålig påverkan på ett land. Därför är det bra om islam inte spider sig utan försvinner. Därför kan det vara bra att bränna koraner och radera alla nätupplagor och fakta om islam. Det är väldigt bra att göra det. Islam har även fått en dålig påverkan i väst senaste 10 åren med hedersförtryck, kvinnoförtryck, ojämlikhet, segregation, islamism och jihadism. Därför är det bra om man kan få bort islam. 

    Koranen och haditerna uppmanar till mycket hat. De skapar hat och förakt för andra människor och djur. De lär ut sjuka saker som folk lever efter och som gör att samhällen fungerar dåligt.    
    Och var har du fått detta ifrån? Att dessa länder skulle fungera dåligt för att befolkningen är muslimskt? Det är ganska långt ifrån dem verkliga orsakerna. Dessutom finns det gott om andra u-länder som är fattiga trots att de inte är muslimska. 

    Irak, Afghanistan, Somalia, Jemen och Syrien har alla skakas av krig. Det är inte konstigt att ett land inte mår bra efter många år av krig. Afghanistan var mycket stabilare innan ryssarna OCH talibanerna blandade sig i. Jemen är väldigt illa ute - de var fattiga innan och drabbas sen av krig. Syrien fungerade ganska bra, tills det blev krig. Även i Irak och Libyen hade folk det hyfsat bra, dock levde de under en diktatur. Saudiarabien är ett mycket rikt land. Deras sharia-lagar tycker vi alla illa om, men man kan inte påstå att det går dåligt för landet. Iran är en sorglig historia - snabb anpassning till väst, folket hängde inte med, ville inte det. Och nu har de det sämre. Förresten så ser många iranier fortfarande islam som en religion som har tvingats på dem. Gamla Persien var inte alls muslimskt. 

    JO, särskilt böcker som man tycker bör kritiseras ska man inte bara bränna. Annars kommer ju folk inte att veta säkert. Du kan inte bevisa någonting om inte boken finns kvar. Jag tyckte också det var fel att försöka förbjuda "mein Kampf". Jag har själv läst den. 
  • AndreaBD
    Dunderthunder skrev 2023-01-27 13:45:37 följande:
    Ja och gud vilket stort problem kristna är i samhället... INTE. Nästan alltid islam som utmärker sig negativt.
    Inte just nu, men tänk om du hade levt på 1600-talet? Eller 1700, eller 1800? 
Svar på tråden Paludans koranbränning idag utanför Turkiets ambassad!