Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Paludans koranbränning idag utanför Turkiets ambassad!

    Anonym (C) skrev 2023-01-28 13:02:15 följande:

    "Har yttrandefriheten gått för långt i Sverige?"

    Haha nä, verkligen inte. 

    AndreaDB verkar som lärare dessutom inte heller ha någon koll på att Bibeln har ändrats under åren.. Medans Islam inte har ändrats någonting sedan 500 talet.. 

    Sjuka i huvudet, människor som vill att den skall komma hit. 


    Den fanns inte ens på 500-talet. Hur mycket koll har du då? Den skrevs på 600-talet.

    Bibeln har "ändrats"? Belägg på det? Den har översatts och man har nog funderat vid något tillfälle vilka delar som ska ingå, tagit ut en del. Men på vilket sätt det skulle ändra på att det som finns kvar handlar om samma händelser som i koranen - det begriper jag inte.

    Och du drar slutsatser vad folk vill  - du har ingen aning. Om det vore upp till mig så skulle jag faktiskt ställa vissa krav på folk som kommer hit. Men det vill man ju inte göra i Sverige. 
  • AndreaBD
    Dunderthunder skrev 2023-01-28 13:22:07 följande:
    Jo du brukar skylta med det, vilket är än allvarligare. Kan tyvärr inte ta dig riktigt på allvar när islam står för motsatsen än vad du tycker och tänker. 
    Du vet det och ändå så påstår du att det är fel på min skolbildning? 

    Du skiljer inte mellan religionen som den är tänkt, och religionen så som den tolkas av extremister. Och det är en milsvid skillnad. 
  • AndreaBD
    Anonym (Pelle) skrev 2023-01-28 13:22:57 följande:
    Kristendomen är inte heller toleranta mot homosexuella. Dessutom har du SD som är Sveriges andras största parti och vill förbjuda regnbågsflagga. SD-s främlingsfientlighet och hat mot muslimer är något de brinner för och får röster för. Och gissa vad, deras ideologi påminner oerhört mycket om just islamisternas. 
    Nej, men det är ett problem med intolerans mot homosexuella. Framför allt när muslimska barn LÅTSAS i skolan att de tycker det är okej. Helst borde folk som inte kan tänka sig anpassa sig till svenska värderingar inte släppas in i landet. Men det är nästan omöjligt att genomföra i praktiken. 
  • AndreaBD
    Anonym (torka sig i röven?) skrev 2023-01-28 14:00:23 följande:
    Så bara för att det finns vissa saker inom judendomen eller kristendomen som är gemensamma med islam, så betyder det att islam är bra? Eller vad vill du säga? 

    Islam hittades på av människor som kopierade gamla testamentet, som redan var illa nog. Sedan gjorde de det ännu värre. Och de värderingarna och allt existerar över hela världen bara för det. I Sverige faktiskt. Vi har extremt mycket islam här redan. 
    ALLA religioner är påhittade, om man tänker så. 

    Och det som är de "elaka" sakerna i koranen är nog alla från gamla testamentet. Jag har läst åtminstone delar av bibeln och jag känner igen dem. Kanske inte alltid exakt likadana, men samma stil - steningar för otrohet, att aga barn, att kvinnor inte får göra vissa saker, att man ska döda folk som inte tillhör den egna kulturen - allt detta har jag faktiskt läst i bibeln. Det finns där. Också att homosexualitet är fel - det har ju påven bekräftat nyss att han fortfarande tycker. 

    Personligen skulle jag låta alla som komma hit skriva på ett kontrakt att de förstår vilka lagar de måste följa här, efter att de har fått en introduktion i vad som gäller Sverige. Tyvärr så är man ibland lite mesig där.  
  • AndreaBD
    Anonym (torka sig i röven?) skrev 2023-01-28 14:05:15 följande:
    Där har vi det igen. Bara för att värdelöse element finns i gamla testamentet, vilket är den skrift som inspirerade till den påhittade religionen islam, så betyder det att vi måste ha islam här? 
    Har NÅGON här sagt så? Nej, självklart inte. Du och några andra tolkar in saker som ingen har sagt. 
  • AndreaBD
    Anonym (torka sig i röven?) skrev 2023-01-28 14:00:23 följande:
    Så bara för att det finns vissa saker inom judendomen eller kristendomen som är gemensamma med islam, så betyder det att islam är bra? Eller vad vill du säga? 

    Islam hittades på av människor som kopierade gamla testamentet, som redan var illa nog. Sedan gjorde de det ännu värre. Och de värderingarna och allt existerar över hela världen bara för det. I Sverige faktiskt. Vi har extremt mycket islam här redan. 
    För mig personligen är ingen religion bra. Men det du beskriver är inte vanliga muslimer utan muslimska extremister. Och det är som att jämställa en moderat med en nazist. 
  • AndreaBD

    Men för att återkomma till ämnet. När jag såg i nyheterna att vissa muslimska länder på allvar vill boykottera svenska produkter och att någon politiker - jag tror det var Pakistan, eller - krävde att Sverige måste ändra sina lagar - det här går så lång, här bör inte svenska politiker krypa igen. Det är bara att meddela dem att vi inte håller med om de flesta av deras lagar heller och att det inte har med dem att göra om någon idiot gör något dumt. Svenska regeringen har fördömt det - det räcker. Inget mer. 

  • AndreaBD
    Anonym (torka sig i röven?) skrev 2023-01-28 14:22:44 följande:
    Nej. 

    Sverige är rikt. Men islam har redan fått en stor negativ påverkan här. Vi har islamism här, vi har segregation, knäppa värderingar, shariapoliser i förorterna som håller koll på kvinnor, flickor som tvingas bära slöja och som inte får simma, hedersförtryck, könsstympning. 

    Hur många muslimska kvinnor i Sverige som bär slöja har du sett med en svenska man? Varför har de inga svenska män eller pojkvänner? Har det med islam att göra tror du? Har de frihet?   
    Tro mig - religiös extremism beror på fattigdom. Först fattigdom, sedan extremism. Precis, Sverige är rikt. Just därför har ingen extrem-religiös rörelse (oavsett från vilken religion) tagit över och orsakat ett inbördeskrig. Att några enskilda gör så - det är en helt annan sak.

    Jag pratade om att majoriteten är extremister. Det har du bara i fattiga länder.

    Tror du att jag inte har nån erfarenhet? Jag har själv haft en muslimsk pojkvän, som tonåring i Tyskland. Turk förstås. Vi var båda 18. Och så hade min äldste son en flickvän när han var 16 som var från mellanösten. Hon var bara 14, tror jag. Och jag frågade honom om hon är muslim. Han sa, hon heter Maria. Då är hon INTE muslim. Spelar ingen roll. Om han skulle ha sex med henne, så skulle hela släkten vara efter honom - det talade också hans pappa om för honom (han har varit i mellanösten lite grann). Men det höll inte särskilt länge. 

    Min iranska vännina var gift med en svensk man i över 40 år. Min mans första fru var faktiskt muslim. Han konverterade bara för syns skull, för att hennes familj föredrog det. Det var inget krav. När jag skulle gifta mig med min första man så tyckte min mormor att det inte gick för att han var protestant - alltså svenska kyrkan, när våran familj är katoliker. Tur att jag inte bryr mig. 
  • AndreaBD
    nihka skrev 2023-01-28 14:27:17 följande:
    Naturligtvis finns det gradskillnader inom alla religioner eller hur förklarar du annars att det ens existerar homosexuella muslimer som då inte kastar ner sig själva från hustaken?
    Bra sagt. Man vill ju inte heller att vanliga medlemmar i svenska kyrkan buntas ihop med Jehovas vittnen eller livets ord. 
  • AndreaBD
    Anonym (torka sig i röven?) skrev 2023-01-28 14:27:14 följande:
    Islam är en religion, men också en ideologi och ett styrelseskick. Det ena går in i det andra. Hela tanken med islam är att världen på sikt ska bara bestå av muslimer och sharia ska styra. Sedan håller självklart inte alla muslimer med om det, även om många gör det. Men så säger islam. Och så arbetar muslimska länder med makt som Saudiarabien. De finansierar bygge av moskeer världen över. De vägrar ta emot flyktingar från Syrien, Somalia och Irak. För de vill att de ska till väst för att sprida islam. Saudiarabien och Qatar har knappt tagit emot en enda flykting jämfört med Sverige. 

    Läs detta om ni inte tror mig: 
    www.etc.se/inrikes/saudiarabien-finansierar-var-fjarde-svensk-moske
    Jag VET detta. Vet du att de även finansierar skolor? Jag råkade jobba på en sån, och sa förstås upp mig när jag kunde. 
Svar på tråden Paludans koranbränning idag utanför Turkiets ambassad!