Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Paludans koranbränning idag utanför Turkiets ambassad!

    Dunderthunder skrev 2023-01-28 12:15:07 följande:
    Du verkar verkligen ha missat något under din skolgång... 
    Nej, det har jag inte, jag är faktiskt lärare och vet därför exakt vad min SO-kollega går igenom i religion på högstadiet. 
  • AndreaBD
    Anonym (torka sig i röven?) skrev 2023-01-28 10:56:17 följande:
    Finns inga vettiga muslimska länder, något enstaka kanske som är mer sekulariserat. Men de allra flesta där islam har stor makt och inflytande är katastrofala. De flesta är fattiga och outvecklade. Men även de rika länderna är kassa, exempelvis Qatar, Kuwait och Saudiarabien. Och det beror på att islam är så dåligt och så destruktivt. 

    Motiveringen att det finns folk som växt upp där och som "trivs" med det håller inte. Det fanns tyskar som trivdes under Hitler, det finns romer som bor i husvagnar och åker runt och försörjer sig på stölder/bedrägerier och som trivs med det. 

    Muslimer är människor och jag har inget att säga om någon människa. Jag pratar bara om islam som ideologi och religion. Det finns bra och dåliga muslimer, som det finns bra och dåliga svenskar eller amerikanare. 
    Jag pratar också om islam i grunden, som du inte verkar veta något om. Kunde du inte googla det där själv?  Framför allt så har ju judaism, islam och kristendomen mycket gemensamt. Allt som var före 0-talet, eller t.o.m. före 700-talet är i princip gemensamt. Adam, Moses, Noah, Abraham - dessa historier finns i alla tre religionerna. Och det är DÄR man har alla dessa hemska historier som ibland citeras - att man ska döda kvinnor som är otrogna, stena dem - det står i bibeln, det vet jag. Kanske också i koranen, det bör det ju göra, det är ju samma ursprung. Men detaljer kan ju skilja sig.

    Vilket gör att kristna och muslimer som är lite lagom religiösa har väldigt lika värderingar. Båda tror på en gud, på änglar, på himmel och helvetet. Alla tre religioner bygger på att man ska vara ödmjuk, hjälpa andra, vara rättvis, inte stjäla eller döda, fred i allmänhet, 

    Den stora skillnaden är: Vi lever inte efter dessa lagar. Framför allt inte efter dem som är flera tusen år gamla Vi har gjort det tidigare. Det är inte så länge sedan. De som lever efter det har så klart samhällen som liknar medeltiden. 
  • AndreaBD
    pyssel skrev 2023-01-27 20:09:00 följande:
    En mkt dålig idé. Den nyttiga idioten Skånbergs (KD) interpellation 2006 blev det inte så mkt med, gott så. Det genomgående temat i hans anförande är "sårade muslimer" och finns för den hugade att läsa här:
    www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/interpellation/lag-mot-religionskrankning_GT10257
    Jeez.. 
    Kanske ingen bra idé då. Man får förstås avväga där. Ibland är det ju så att något lag inte har behövts hittills och så ändras omständigheterna. Men det kan bli fel, kan göra att muslimer ökar sina krav på vad som ska anpassas till deras religion. Där måste vi stå emot. 

    Generellt hade jag tyckt att det skulle kunna vara en bra idé att förbjuda onödig respektlöshet mot sånt som är viktigt för andra. Då skulle man ta med flaggor och sånt... Men som sagt, det är inte säkert att det blir bra. 
  • AndreaBD
    Dunderthunder skrev 2023-01-27 19:30:52 följande:
    Ja det är väldigt lätt att bevisa! Du kanske ska läsa lite ur en bok om hur islam fungerar innan du uttalar dig? Exempelvis: Hur kan islam vara "ganska fredligt" när det finns noll tolerans för oliktänkande? Men du kanske definierar "fredligt" på ett helt annat sätt än själva betydelsen i sig... 
    Noll tolerans för oliktänkande? Okej..... hur pass flexibel man är där det har att göra med ens uppväxt, med den kulturen man är uppväxt i, eller bara familjen man har växt upp i. Om du hade pratat med en tysk för 100 år sedan så hade du sett att de kunde vara väldigt intoleranta. Redan före Hitler.

    Växer man upp i en familj där man inte diskuterar utan bara lyder och där man inte får ha en annan åsikt, och dessutom lite isolerat på landet - hur ska man ha utvecklat tolerans då?  Jag har tom hittat på en temavecka på skolan där jag jobbade om just tolerans, bjudit in folk som avviker för att ungarna ska lära sig att utveckla tolerans. Och självklart så är det skillnad. Även i andra generationen. Det finns de som tänker annorlunda  än sina föräldrar. Men det finns också de som inte kommer så långt. 
  • AndreaBD
    Anonym (torka sig i röven?) skrev 2023-01-27 12:11:54 följande:
    Irak, Afghanistan, Somalia, Iran, Saudiarabien, Jemen, Libyen, Syrien fungerar mycket dåligt. Den största anledningen till att de fungerar mycket dåligt ät islam. Därmed kan man dra slutsatsen att islam har en dålig påverkan på ett land. Därför är det bra om islam inte spider sig utan försvinner. Därför kan det vara bra att bränna koraner och radera alla nätupplagor och fakta om islam. Det är väldigt bra att göra det. Islam har även fått en dålig påverkan i väst senaste 10 åren med hedersförtryck, kvinnoförtryck, ojämlikhet, segregation, islamism och jihadism. Därför är det bra om man kan få bort islam. 

    Koranen och haditerna uppmanar till mycket hat. De skapar hat och förakt för andra människor och djur. De lär ut sjuka saker som folk lever efter och som gör att samhällen fungerar dåligt.    
    Jag kom på en sak! Du har en poäng där. Men det fungerar tvärtom. Länderna är fattiga FÖRST, sedan får vanligt folk (de fattiga) för sig att de ska göra en revolution och införa en islamistisk regering. Tydligast var det i Iran. De hade en rik överklass, och en fattig underklass. Överklassen var inte religiösa alls, de som har flytt hit är inte ett dugg religiösa. Har själv en iransk kompis, hon har gått med i svenska kyrkan för att hon ville "vara med". 

    Det är något som händer i dessa länder. Folk är fattiga OCH ututbildade. De känner att de har inget att säga till om och de kommer aldrig att få det bättre. Ingen är på deras sida - förutom gud! Det är inte så konstigt egentligen. Gud är då den enda som kan hjälpa dem så att de får det bättre. Fattigdom är en stor faktor när det gäller religion. När folk mår dåligt så dras de till religion. Det var det som hände i Nordirland också. Katoliker och protestanter hade aldrig dödat varandra om inte katolikerna hade varit förtryckta och andra klassens medborgare. Även i republiken Irland så har religion stort inflytande - jag har varit där en del. Jag ville inte leva där med barn heller. Jag har nämligen barn med en irländare. 
  • AndreaBD
    Dunderthunder skrev 2023-01-28 13:25:18 följande:
    När man läser ditt och AndreaDBs inlägg inser man att ni har noll koll på islam! Naiviteten är komisk! 
    Antigen så förstår du det inte eller så vill du inte ta till dig. Ingen förnekar att islamism är en av dem största hoten numera. Men man ska inte likställa en extremiströrelse med en vanlig religion. Det finns extremister i alla religioner. Du ser bara inte några kristna såna just nu i din omgivning. Vi är dock inte helt fria av dem ..... jag minns en jehovas vittne som ringde på dörren och sedan sa inför min son "vill du att din son  kommer till helvetet?"  Där är det slut med roligt, om man skrämmer mina barn. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2023-01-28 12:57:24 följande:
    Får de även lära sig att imamer i Sverige instruerar sina följare i Sverige att pojkar och flickor får inte leka med varandra, föräldrar väljer makar åt barnen, mannen är familjens överhuvud och bestämmer över familjen mfl ojämställda regler?
    Om det ingår i t.ex. en diskussion - visst. Men som jag skrev förut - det där fenomenet är inte begränsat till islam. Det blir alltmer extrema kristna utvecklingar också. Inte i Sverige visserligen, men t.ex. i USA kan man få allt sånt bland olika kristna grupper. 

    Faktiskt så är det ju bättre om barnen lär sig hur det SKA vara, så att de sen kan tycka att det är fel om de skulle träffa på såna fenomen. 
  • AndreaBD
    Anonym (Soda) skrev 2023-01-27 23:19:11 följande:
    Så går det man man har lågt IQ. Blir fel flagga.
    Det har med utbildning att göra. Inte med IQ. 
  • AndreaBD
    Anonym (torka sig i röven?) skrev 2023-01-28 10:49:51 följande:
    Nazismen är en ideologi som gör politiska anspråk. Islam är en ideologi som gör politiska anspråk. Dvs de vill båda styra över andra människor. 
    Stopp där! ISLAMISM är en ideologi. Inte islam. Du kan inte röra ihop dessa.
  • AndreaBD
    Anonym (torka sig i röven?) skrev 2023-01-28 10:49:51 följande:
    Islam anser inte att alla är lika mycket värda. Vart har du fått det ifrån? Slaveri är högt accepterat och uppmuntras. Det är accepterat att en man har 4 fruar, men inte det motsatta. En kvinna bör täcka sig, en man bör inte täcka sig. Hundar, grisar och apor är oheliga och smutsiga djur som bör försvinna från jordens yta. Ateister, judar och kristna benämns som kafirer som förkastat tron på Muhammed. Det är en nedsättande term som gör så att alla vi inte anses ha samma värde. 

    Jag kan hitta en del bra saker med precis allt, om det är vad man är ute efter, fanns bra inslag i nazityskland också som skulle kunna vara applicerbart idag. Det betyder inte att nazismen överlag är bra. Och det betyder inte att islam överlag är bra. För islam är mycket dåligt. 
    Allt du nämner i första stycket hör nog hemma i "gamla testamentet" (vad det nu heter i islam, i bibeln är det gamla testamentet). Det är ganska länge sedan jag har läst bibeln, men jag minns att det mesta - ibland lite andra varianter på det  - även står i bibeln.

    Det där är flera tusen år sedan! Det var inga moderna samhällen. Orsaken att man hade något mot grisar var av den anledningen att fläskkött blir dåligt relativt snabbt i värmen. Många av dessa gamla regler (även judarnas att inte äta kött och mjölk ihop, eller fläsk) hade praktiska skäl. Det var lättare att få folk att följa regler om man sa att gud krävde de, istället för att säga att de kunde bli sjuka av det. Du vet väl att kvinnor även i Europa brukade täcka sig? Min mormor gick aldrig ut, och framför allt inte till kyrkan utan att ha något på huvud. Kan finnas nåt i bibeln också.

    Och du vet förstås att slaveri fanns i USA? Är det så konstigt då att det också har funnits i mellanösten? Det fanns också bland romarna. Alla religiösa grupper eller andra grupper har beteckningar för de som inte hör till. Hur nedsättande det är - det förändras ständigt. När det gäller kristna så brukade det vara "hedning". På Irland tyckte man att det var väldigt nedsättande. Jag har inte upplevt det som så farligt. 
Svar på tråden Paludans koranbränning idag utanför Turkiets ambassad!