• Anonym (Vahän­der)
  Tis 24 jan 10:56
  2774 visningar
  33 svar
  33
  2774

  Är min sambo svartsjuk?

  Jag, min sambo och 4 andra vänner brukar träffas och spela brädspel och ha lite skoj. På sistone har jag märkt att min sambo blir oerhört irriterad för det minsta lilla på sin vän. Han i princip små-mobbar killen, på ett smidigt sätt, men ändå inte obemärkt. Jag och den här vännen brukar snacka om saker för vi har lite gemensamma intressen som jag och min sambo inte delar. Jag är inte ett dugg attraherad av honom så det är högst vänskapligt, jag stöttar honom eftersom han e singel och är inte så nära med sin familj.

  När jag försöker ta upp med sambon att han behandlar honom dåligt så kommer han med en massa ursäkter. Typ "det är så vi snackar" och "jag ska inte lägga mig i" osv osv. Jag förstår inte riktigt varför han beter sig så mot just honom, tror ni att det kan vara svartsjuka för att vi kommer överens rätt bra och har intressanta diskussioner?

 • Svar på tråden Är min sambo svartsjuk?
 • Anonym (Vahän­der) Trådstartaren
  Tis 24 jan 11:07
  #2
  Anonym (---) skrev 2023-01-24 11:00:19 följande:

  Kan han kanske vara. Men du kan inte göra något åt detta  mer nu utan det är vännen som måste säga ifrån till din sambo. 


  Ja du har nog rätt i det avseendet. Men så jävla trist för tycker han drar ner stämningen när ha håller på så. Samtidigt tycker jag det är kul o ses med vännerna så vill inte sluta med det heller.
 • Anonym (Vahän­der) Trådstartaren
  Tis 24 jan 12:00
  #5
  Anonym (Läget) skrev 2023-01-24 11:51:08 följande:

  Min systers man har betett sig illa mot oss på ett liknande sätt under ett par års tid. Han varvar att vara trevlig och smådryg. Det är effektivt. Jag vill inte längre träffa deras familj så ofta och det är troligen vad han önskar, även om han inför min syster bedyrar att han gillar oss. Så din sambo vill nog ha bort den trevliga stämningen mellan dig och hans vän. Jag hade övervägt att lämna sambon men förstår att han har många fina sidor också. Det är bara att tänka på hur den sidan blir för dig att leva med när åren går. 


  Har du en aning om varför han betedde sig så, vad var grundorsaken ? Du kan ju inte veta med 100% säkerhet men din magkänsla kanske hintar om något?
 • Anonym (Vahän­der) Trådstartaren
  Tis 24 jan 12:01
  #6
  Anonym (.) skrev 2023-01-24 11:40:24 följande:
  Är min sambo svartsjuk?
  Reagerar de andra också, kan de säga till din sambo? 
  Njah, de kör den svenska stilen stirra ner i tallriken, om du förstår vad jag menar...
 • Anonym (Vahän­der) Trådstartaren
  Tis 24 jan 12:14
  #9
  Anonym (Hmm) skrev 2023-01-24 12:04:05 följande:

  Vill ta nu ha en sådan vänskap så får hen väl se till att sin partner känner sig trygg med det.

  Gäller oavsett kön därav som jag skrev hen*

  I det här fallet så verkar ju ts kille känna en oro vilket gör han till en orolig person och sämre när ts tjej o hans kompis umgås o klickar så bra. 

  Ts får väl visa parallellt i relation till relationerna att hon gillar umgås med kompisen (vilket alla redan vet) men samtidigt styrka sin kärlek till sig partner. 

  I övrigt tycker jag det är dåligt beteende ifrån hans håll att "mobba" någon. Men är man förälskad och inte enbart i en relation som man finner bekväm så uppstår svartsjuka. 

  Hur mycket folk försöker prata ner det och svartmåla det så existerar svartsjuka o den uppstår när någon är rädd för att förlora den man älskar. 
  Om det inte är en narcissist då, då den är rädd att förlora sin "tillgång" i form utav person. 

  Så ts kanske behöver bekräfta sin partner lite mer helt enkelt och inte bara glömma bort sin partner när hen umgås med kompisen. 

  Det kan vara en lösning, istället för att dumpa o baktala personen. Dags att man vaknar upp och inser att svartsjuka är normalt. Och inser man det faktumet så kan man även hjälpa till att förminska alt radera svartsjukan hos partnern. 

  Visst, inte till den kostanden att man mår psykiskt dåligt själv att man blir apatisk. Men man får ju se nivåerna. 

  Dom som inte förstår vad svartsjuka är eller anser det vara en dålig sak har aldrig varit riktigt, på riktigt förälskade. 


  Tror inte att ingen är bekant med svartsjuka, men du för en hel del antaganden baserade på dina upplevelser. Du antar att jag ignorerar min sambo och fokuserar all min uppmärksamhet på hans vän. Det stämmer inte. Jag är väldigt tydlig med att min sambo går före alla på det bordet. Berättar roliga anekdoter om oss och vårt liv. Det finns ingen tvivel på att vi är ett par och kära. Men vissa områden är han helt enkelt inte intresserad av, som jag och hans vän kan diskutera. Ska jag behöva lägga mitt intresse åt sidan helt för att inte göra min partner osäker? Jag tycker inte det låter rimligt.
 • Anonym (Vahän­der) Trådstartaren
  Tis 24 jan 13:14
  #11
  Anonym (stöttande?) skrev 2023-01-24 13:03:48 följande:

  Fortsätt att ha intressanta diskussioner med din partners vän om gemensamma intressen och sånt.

  Tycker dock det kanske är lite konstigt om du påtar dig att ha en stöttande roll för din partners vän bara för att han är singel och har långt till sin familj. Det är inte riktigt din uppgift att stötta din partners vän bara för att du tycker att han inte har någon annan som gör det. Går man för långt in i den rollen och har direkt kontakt med sin partners vänner, får man nog räkna med lite svartsjuka.  


  Har ingen som helst direkt kontakt med honom... Vi snackar bara när vi ses. Jag stöttar inte honom egentligen med något privat utan vi diskuterar mer hur samhället ser ut generellt, ja lite problematiken kring dejtingmarknaden osv och försöker ge honom tips o så. Lite "wingman" aktigt kanske.
 • Anonym (Vahän­der) Trådstartaren
  Ons 25 jan 08:59
  #15
  Anonym (Hmm) skrev 2023-01-24 22:49:10 följande:

  "Ditt intresse helt åt sidan"?


  Förstår du att det kan tolkas rakt av med all rätta att ditt intresse är din killes kompis? Du tog åt dig extremt mycket fast jag skrev att du får visa det parallellt i relation till era relationer. Att du sitter o kanske drar småtaskiga skämt och gör bort din kille är inte att visa att du är kär.


  Umgicks med en grupp människor förra året där en av tjejerna drog anekdoter om henne o hennes kille. Jag är väl snarare killen du pratar med i det här scenariot.


  Fanns flera pinsamma stunder och rent nervärderade i hennes anekdoter gentemot hennes kille. O med tanke på hur du tar åt dig och blir så pass sne att du måste klicka tummen ner på mitt tidigare inlägg så hare jag ju uppenbarligen träffat en öm tå hos dig.


  O att du som är i relation med en man ser dig själv som en "wingman" till hans kompis hade även gjort mig orolig i en sådant sits om jag var din kille vilket jag är glad för att jag inte är för övrigt då du verkar vara en naiv och komplicerad människa).


  Slutar ganska ofta med att "wingman" av motsatta könet hamnar i sängen med personen som de leker wingman åt. Jag förstår din killes oro.


  Sluta behandla han som skit och involvera honom och låt han få komma med samtalsämne istället för att enbart behöva sitta utanför och lyssna o se på er som sitter o fnittrar ihop. 


  Du föreställer dig en massa scenarion som inte finns där. Är du frisk mentalt? Du hittar på en massa för att de ska passa ditt narrativ. Låter som du blivit bedragen. Beklagar, men detta är någonting helt annat. 
 • Anonym (Vahän­der) Trådstartaren
  Ons 25 jan 09:00
  #16
  Anonym (Kvinna) skrev 2023-01-25 07:59:22 följande:
  Är min sambo svartsjuk?

  Ger du lika mycket engagemang åt de andra 4 vännerna eller är det mest tidsåtgång och intressanta samtal med en specifik vid varje träff? 

  Hade också reagerat om min pojkvän vid varje tillfälle man ses med vännerna tog tillfället i akt och sitta med en specifik vännina, dessutom ta på sig en omhändertagande roll och diskutera dejtingproblematik.

  Övriga vänner kanske reagerar med att stirra ner i tallriken för att det för alla blir uppenbart att ni/du ser mest till en särskild person varje gång ni ses. 

  Givetvis kan man någon kväll hamna i intressanta diskussioner och pratar mest med någon eller några, inget konstigt i sig, men som sagt blir det lite annorlunda om det sker vid varje tillfälle. 


  Ja vi alla pratar och turas om att prata med varandra. 
 • Anonym (Vahän­der) Trådstartaren
  Ons 25 jan 22:57
  #31

  Ojoj.

  Låt mig förtydliga en gång för alla. Det är inte som på någon komediserie där jag och sambons kompis börjar prata intensivt och ignorerar alla runtomkring oss ens i 10 minuter. Han pratar mycket om incel fenomenet, feminism, kändisar som är involverade i diskussionen osv


  Jag hänger en del på forum och kollar en del youtube om sånt. + En annan grej gemensamt som vi kan dra mycket referenser till men det händer typ aldrig.

  Om vi sitter tillsammans så bekräftar jag min sambo hela tiden. Jag sitter nära honom, kan pussa honom, vara kärleksfull mot honom. Inget av detta är jag mot hans vän (obviously). Om jag och hans vän börjar diskutera sånt skit som vi tycker är intressant så borde han inte bry sig ett dugg. Om han t o m är kärleksfull mot vår tjejpolare så bryr jag mig inte! Jag e trygg i vår relation. Att jag och hans vän kan hamna i hetsiga diskussioner är underhållande för oss eftersom vi är "debatt" typen. Min sambo är inte det, vilket jag tror är sunt i vårt förhållande på grund av balansen. Dessutom är jag attraherad av min sambo och vill ha barn med honom. Han ska inte behöva känna sig osäker.

  Hur som haver är jag orolig att min sambo förstör våra trevliga kvällar tillsammans..något som en socialperson som jag behöver för att må bra! Jag har inte så många vänner i staden vi bor i.
Svar på tråden Är min sambo svartsjuk?
Logga in
Bli medlem