Inlägg från: Msofie |Visa alla inlägg
  • Msofie

    Orimlig ångest för att börja jobba

    Jag har en son på 7 månader och planerar att börja arbeta igen 1 november när han är 16 månader. Jag har vad jag upplever (och främst vad andra påtalat till mig) orimlig ångest inför tanken på att börja arbeta igen. Jag tänker i princip på detta varje dag och får en sån dålig känsla i min kropp. Jag vet att det är långt dit, men ångesten sitter fortfarande kvar. Att inte vara med min son hela dagarna känns som det mest onaturliga som finns för mig. Tanken på att lämna honom är fruktansvärd, fast det är så hela vårt samhälle är uppbyggt. Kan också säga att jag endast kommer arbeta 75.

    Jag har funderat på att förlänga min föräldraledighet, men frågan är om det kanske inte är på att skjuta på problemet. För en sådan dag kommer ändå att komma. Jag vet inte om det har med saken att göra att jag gick igenom infertilitet och traumatisk förlossning, men vet inte hur jag ska komma över dessa känslor. För dem börjar komma i vägen för min vardag.

  • Svar på tråden Orimlig ångest för att börja jobba
  • Msofie
    Anonym (B) skrev 2023-01-26 21:22:10 följande:

    Orimlig ångest? Konstigt uttryckt.

    Då din ångest påverkar dig i vardagen så är mitt tips att faktiskt prata med en professionell, du ska inte behöva gå varje dag och känna så❤


    Fått höra av i princip alla jag känner att den ångest jag känner nu inte är rimlig i relation till hur långt tid det är kvar på FL, därför jag uttrycker mig så 
  • Msofie
    Tow2Mater skrev 2023-01-26 21:26:16 följande:

    Pappan blir väl inte så glad om du förlänger föräldraledigheten, han ska väl ta över? Prata med honom, du litar väl på att han tar hand om barnet.


    Pappan skulle få samma tid oavsett. Dock senare, vilket han uttryckt han är okej med. Du bör kanske inte anta vad pappan känner. Det handlar inte om att jag inte litar på honom, dem har en otroligt fin relation och han är lika kompetent som jag, men tycker tanken att vara borta så mycket från min son känns jobbig ändå.
  • Msofie

    Skrev aldrig ut det, det gick förbi, men pappan kommer efter 1 nov vara föräldraledig 3 månader.

  • Msofie

    Jag är på en veckovis basis bora 1-2 timmar. 2 gånger i månaden borta 3-4 timmar (helammar), och det är inte större problem. Ångesten ligger i 7 timmar varje dag.

  • Msofie
    Anonym (Ibse) skrev 2023-01-26 21:52:08 följande:

    Ta inte ut något i förskott. Den dagen du går tillbaka till jobbet så kommer det säkert kännas jobbigt först men sedan säkert ganska skönt också.

    Din son är bara 7 månader nu och fortfarande väldigt liten så det är klart att du känner att du inte vill lämna honom nu!
    Men vid 16 månader kommer han ju vara äldre, kunna gå, busa osv, inte att man inte saknar dem då också men det kommer vara lättare att vara en längre stund ifrån. 7 h är heller inte så jättelänge och du har mycket tid med honom på em/kvällen.



    Ja men det är det jag hoppas på! Att när tiden väl är inne kommer det kännas bättre och mer naturligt. Hoppas det varje fall.
  • Msofie
    AnnaSthlm skrev 2023-01-26 22:32:18 följande:

    Byt jobb! Känns det vidrigt att tänka på jobbet så är du på fel plats. 
    Vad vill du jobba med? 


    Du har absolut en poäng. Är absolut sugen på annat. Jobbar inom myndighet och är sugen på öppenvård. Men svår marknad just nu, men kommer eventuellt söka annat.
  • Msofie
    TvillingmammaVästgöte skrev 2023-01-27 16:30:06 följande:

    Jag tycker inte att det är så konstigt att känna ångest över att lämna sitt lilla barn på förskola,  det är ju en mycket stark instinkt att ta hand om sitt lilla spädbarn, i alla fall var det så för mig.  För min del fungerade det jättebra att skjuta på förskolestarten, när barnen blev större och mognare försvann min förskoleångest helt.  Den berodde inte på att jag inte ville jobba utan på att barnen kändes för små, 


    Det är verkligen en stark instinkt! Vad skönt att höra att det kan kännas rätt där och då med tiden, när det är rätt för barnet med. 
  • Msofie

    Kan inte citera av någon anledning. 
    Jemp - intressant infallsvinkel, ska fundera över det! Utifrån vår historia hade det inte varit helt orimligt.

    Lönnsirap - Är absolut inte främmande för proffesionell hjälp, kanske behövs här, ska överväga om det är något som kvarstår.

  • Msofie

    Tyvärr träffar din illvilliga kommentar inte rätt. Har ett fantastiskt liv, med många vänner och familj, fritidsintressen och i grunden ett bra arbete. Jag är ledsen för att du har ett behov av att ge såna kommentarer till främlingar online. Hoppas vad det än är i ditt liv som driver dig till detta blir bättre för dig i framtiden.

  • Msofie
    Anonym (Nx) skrev 2023-01-27 20:07:35 följande:

    Det låter lite väl att ha ångest redan nu. 


    Tack, jag är medveten om det därav tråden.
  • Msofie

    Fint att höra att man inte är ensam i sina känslor! För mig är det en trygghet att veta att jag skulle kunna förlänga det, om det verkligen kommer till en punkt där det känns som vi inte är redo än, som familj. Tiden får utvisa!

Svar på tråden Orimlig ångest för att börja jobba