• New  Dawn

    Min fru har inga fantasier

    Så kan det vara. Jag älskar sex,  och tycker sex är viktigt, men har inga fantasier. 


    Mod är det som behövs för att ställa sig upp och tala. Mod är också det som behövs för att sitta ned och lyssna.
  • New  Dawn
    Tukt skrev 2023-01-28 10:39:48 följande:
    Tror man ska akta sig för att tro att fantasier har något med kön att göra. Det finns både män och kvinnor med bristande fantasi.
    Detta beror i regel på att de antingen har så extrema fantasier, att de inte vill berätta. Eller så har de sämre förmåga till fantasi, och lata. Vilket gör att de inte anstränger sig eller jobbar med oförmågan.
    Jag tror att man ska akta sig för att tro att fantasier behöver ha med lust att göra. 
    Du uttrycker dig som att det är en brist att inte fantisera, men det behöver inte vara så. (Givetvis kan det vara viktigt för dig personligen)
    Lite löjligt att kalla det lathet. Som om de som har mer fantasier skulle vara mindre lata. 

    Personligen agerar jag i stället för att fantisera och det fungerar utmärkt för oss.
    Har man inga fantasier, har man inte.
    Om det är så att jag inte kan agera på lusten för tillfället, njuter jag av att ha känslan i bakhuvudet, i kroppen, och längta efter tillfälle att ge efter. Jag längtar efter känslan att ge och ta emot njutning, som vi brukar. Sedan när jag gör andra saker faller lusten lite tillbaka för stunden, men jag "glömmer" det inte och det får mig att göra saker, smeka min man, ta på hans kuk, börja suga, sätta mig i knät, knäppa upp blusen, osv. 100% bättre än fantasier.
    Fantasier kan lika gärna vara negativt. Om jag hade en man med massa tråkiga fantasier, som jag varken tänder på eller tycker känns sköna (kanske tom motbjudande) , skulle min lust antagligen minska och sex skulle förvandlas till något negativt. 
    Mod är det som behövs för att ställa sig upp och tala. Mod är också det som behövs för att sitta ned och lyssna.
  • New  Dawn
    Postman skrev 2023-01-28 10:51:41 följande:

    Min fru har inga sexuella fantasier. Hon tänker aldrig på nåt sånt.


    Vad menar du mer "nåt sånt"?

    Tycker hon om sex?
    Hur är erat sexliv? 
    Mod är det som behövs för att ställa sig upp och tala. Mod är också det som behövs för att sitta ned och lyssna.
  • New  Dawn
    Anonym (Yessir) skrev 2023-01-28 10:46:46 följande:

    jag har dåligt med fantasier, men är väldigt kåt av mig. Lite för jag är dålig på fantasier överlag och väldigt realistisk i mina tankar.

    måste man ha en massa sexuella fantasier om man är nöjd med sexet? De närmsta jag kommer just nu är att jag drömmer om smekningar och massage (typ mer den ömma fysiska omtanken efter sex) men det är nog för jag saknar det med den mannen jag dejtar.


    Precis. Man kan vara väldigt kåt ändå. 
    Varför skriver du att du är "dålig"? (på fantasier) 
    Mod är det som behövs för att ställa sig upp och tala. Mod är också det som behövs för att sitta ned och lyssna.
  • New  Dawn
    Postman skrev 2023-01-28 12:25:13 följande:

    Hon tänker inte sex, erotik eller liknande. Hon säger att hon tycker om sex men hon visar det aldrig så jag är skeptisk till att det är som hon säger.
    Okej. Låter faktiskt inte som hon gillar sex om hon inte visar det!
    (Nu kan det ju iofs vara så att hon gillar sex, men inte med dig.) 

    Jag gissar att det inte skulle vara något problem med hennes ointresse för fantasier, om hon visade mycket kåthet och lust, eller?

    Alternativt kanske är ni för olika när det gäller just olikheten gällande fantasier, så att sex blir  trist för både henne och dig. 
    Mod är det som behövs för att ställa sig upp och tala. Mod är också det som behövs för att sitta ned och lyssna.
  • New  Dawn
    Anonym (hemliga rum) skrev 2023-01-28 14:31:54 följande:

    Nej det betvivlar jag, men det finns uppenbarligen kvinnor och säkert män som aldrig skulle klara eller vilja dela dem med andra. Sexualiteten kan vara djupt förträngd hos vissa och aldrig komma i ljuset.


    Eller så tycker man helt enkelt om det sex som man redan har, så mycket att man hellre har sex och njuter av det. 

    För mig är det är ofattbart att det verkar så vanligt att sex så lätt blir tråkigt, även för folk som beskriver att de gillar sex och har mycket lust.
    Jag fattar inte varför det är så konstigt att man bara älskar sex. Det är ju så makalöst skönt och så underbart att dela med den man älskar.
    Mod är det som behövs för att ställa sig upp och tala. Mod är också det som behövs för att sitta ned och lyssna.
  • New  Dawn
    Anonym (hemliga rum) skrev 2023-01-28 14:53:04 följande:

    Efter att ha läst tråden tror jag att fantasier betyder olika för människor och de som svarat. Fantasier kan ju komma till en pga en brist, ex brist på kärlek och beröring. Något så vanligt för en annan att de aldrig skulle definiera denna önskan som en fantasi. Men hade de plötsligt tvingats leva helt utan hade kanske dessa tankar a k a fantasi kommit till dem.

    Fantasier kan också vara uttryck för perversioner, sexuella böjningar som jag tycker mig se många härinne. Vi kan ta bära blöja som vuxen som exempel eller bli urinerad på och liknande. Såna fantasier gemene man troligen inte har, utan kanske mer består av otillgängliga handlingar inom normalsexet, som tex ha trekant, gangbangs, vara med någon av andra könet, leka roleplays mm, sånt som vissa kanske ägnar sig åt regelbundet.

    För egen del har jag en del tvångsfantasier som jag kallar dem som uppkommit ur egentliga trauman (tydligen vanligt förekommande att sexuella fantasier och böjningar uppkommer ut sådana). Sådana som jag aldrig nånsin skulle vilja göra i verkligheten eller våga dela med andra eftersom de känns skamliga. Sen har jag fantasier om vissa väldigt otillgängliga och attraktiva människor ofta kända, som jag drömmer om att ha sex med och en del saker jag skulle vilja våga uppleva om tillfälle gavs. Sånt jag kanske hoppas på att få uppleva en dag.

    Så det där med fantasier är väldigt omfattade och svåra att förstår sig på alla gånger. Vissa singlar drömmer ju intensivt om kärlek och vaniljsex, men fort de har förverkligats kanske deras fantasier skiftar fokus och istället blir att vilja ha sex med grannens dotter eller förföra hantverkaren. Intressant ämne är det onekligen!


    Det är klart att fantasier och längtan hör ihop. Alltså, att man drömmer om det man längtar efter. När min man och jag bara träffades ibland längtade jag efter honom och att ha sex med honom. Då "fantiserade" jag om det.

    Om man längtar efter att ha sex med sin partner på det sätt man ofta har, skulle jag inte kalla det "att ha fantasier" men det är säkert olika vad man menar 

    Jag tror det du skriver fortsättningsvis i inlägget är mer det folk menar med fantasier, och det behöver man inte ha för att tycka om sex och ha lust.
    Mod är det som behövs för att ställa sig upp och tala. Mod är också det som behövs för att sitta ned och lyssna.
  • New  Dawn
    Anonym (hemliga rum) skrev 2023-01-28 15:32:57 följande:
    Man kan väl både njuta av sex och samtidigt fantisera och ha en kreativ hjärna uppenbarligen. Fantasier är ju hjärnans egna mekanismer som sker både undermedvetet och är ofta svåra att kontrollera eller avstyra.

    Personligen så tycker jag om sex; men eftersom det är en sån ytterst intim och varierande handling som styrs så mycket av yttre faktorer som attraktion, känslor, sinnesintryck, handlingar, sinnesstämningar osv så kan jag inte säga att jag så okomplicerat enbart "älskar sex". Jag älskar BRA SEX, men sex är inte bara bra, långt ifrån!  Det varierar som sagt i både känsla och upplevelse. Hade sex varit samma varje gång och det alltid var skönt så hade jag kunnat instämma i din upplevelse. Men som jag har förstått är sex väldig komplicerat för väldigt många människor. Kanske beror såna faktorer på hjärnans sätt att hantera intryck, känslighet i kroppen, förmåga att slappna av, trivas i sin kropp, känna trygghet osv. Människor som fungerar så som du beskriver, framstår som nästan robotaktiga eller med nån overklig förmåga att stänga av andra intryck på ett nästan mekaniskt sätt. Beundransvärt att ha en sån okomplicerad och simpel sexualitet. Jag menar inte att förminska utan att belysa enkelheten i ett sådant varande.

    Fantasier för mig är något jag välkomnar och ser som kreativitet och en rikedom, iallafall de som inte är kompulsiva och de finns ju till för att hjälpa mig exempelvis i situationer då jag tröttnar på saker. När allting går på rundgång, slentrianmässigt, för jag tröttnar lätt på det allra mesta. Behöver variation i mina intryck. Har svårt med det förutsägbara och människor är ganska förutsägbara och håller sig till rutiner och invanda mönster även sexuellt.
    De kysser, smeker, slickar, penetrerar i ungefär samma ordning och gör ungefär likadant nästa gång, smakar likadant, luktar ungefär samma osv. Efter si och så många gånger blir det vana och lite tråkigt. Nästa gång man har sex med nån ny vet man inte vad som kommer att hända eller vad som förväntas, varför många söker sig till otrohet.
    Självklart kan man njuta av att ha sex även om man har fantasier. Det jag reagerar på är att folk uttrycker det som att man inte bara kan vara kåt och gilla sex. Att det är onormalt att inte ha fantasier.

    Återigen kommer uttryck som anspelar på att man är mer kreativ om man har fantasier, men det är dina preferenser. Många får sina fantasier från porr och jag tycker inte det behöver ha ett skit med kreativitet att göra. Inte tycker jag det är mer kreativt med en man som vill spruta mig i ansiktet och tänder på höga klackar, bara för att det är hans fantasi. Inte heller ser jag det som något kreativt om någon vill kissa på mig, mm. Andra kanske ser det som ett tecken. på kreativitet, men jag ser inget samband. 

    Återigen, detta negativa, när du tex föreställer dig mig som robotaktig. Du tror alltså inte att man kan ha jättemycket ömhet, lekfullhet och humor bara för att man inte har några fantasier? 
    En robot har ju inga känslor, men vårat sex är jättefullt av känslor.

    Jag håller med om att allt sex inte är positivt. Har i mitt förra äktenskap haft sex utan känslor och det var väl mot slutet lite mer robotaktigt. Det hade inte hjälpt om vi försökt piffa upp sexet på något sätt, för det var känslorna som var för låga.

    Du måste förstå att man är olika. Jag tröttnar inte på sex när det är så enormt skönt som det är, och ja, sex är alltid väldigt skönt. Om det inte skulle vara det väntar vi helt enkelt. Jag tycker inte att sex är komplicerat alls. Inte på något sätt. Jag förstår att det kan vara så, men så är det inte för oss och vi har inte tröttnat alls. Vårat sexliv består av smeksex, oralsex och samlag, samt vissa inslag av anal stimulans.(som visserligen har minskat då det blir skönast om det bara är en lite stimulans) Att vi kan börja i olika rum handlar ju bara om att vi befinner oss på olika platser. 
    Vi har varit ett par i 9 år.  

    Något som verkligen skulle döda min lust är om jag hade en man med massa lustdödande fantasier, men jag förstår att det är tändande för andra. 

    Vad är det som du vill göra om du har oralsex, smeksex och samlag som grund? Vilken fantasi skulle göra sexlivet mer kreativt för dig? 

    Jag har för övrigt testat lite olika grejer, som bondage, smisk, olika leksaker mm, men det ökade inte min lust eller njutning. Tvärtom. Leksakerna samlar mest damm. 
    Mod är det som behövs för att ställa sig upp och tala. Mod är också det som behövs för att sitta ned och lyssna.
  • New  Dawn
    Tukt skrev 2023-01-28 15:47:02 följande:
    Lever man ensam eller i en mer platonisk relation så spelar såklart inget någon roll.
    Men finns det en partner, vars behov av sex är påtaglig, så finns det i mitt tycke en överenskommelse. 
    Alltså.... en kärleksrelation med någon förväntas innehålla vissa saker som allt från ömsesidig respekt, att ta hand om varandra, till att viska kärlek och ha åtrå och sex till varandra. Tar en bort det, så är det "bara" vänskap. Sedan är det såklart fritt fram att "avtala" bort delar av det också. Men som grund är det jut de faktorerna som definierar en kärleksrelation.
    Om den ena låter bli att jobba på något av de här områdena, bara för att den tycker det är svårt eller jobbigt. Ja då är man i mitt tycket "lat" eller bekväm.
    Fast nu blandar du ihop, och byter ämne. 
    Du skrev att det är lathet att inte ha fantasier. 
    Man kan ha jättemycket sex, åtrå och kärlek utan fantasier.

    Den utan fantasier kan ju tom vara kåtare än den med massa trista fantasier. Det är ju en smaksak, olika preferenser bara. 

    En person som måste krångla till sex med diverse fantasier, är ju ett hinder för den kåta partnern som bara vill ha sex, närhet och njutning utan speciella fantasier. 
    Mod är det som behövs för att ställa sig upp och tala. Mod är också det som behövs för att sitta ned och lyssna.
  • New  Dawn
    Tukt skrev 2023-01-28 17:25:47 följande:
    Det har jag i ärligheten svårt att tro. Fantasin är kreativitetens moder. Utan kreativitet blir saker mest statiska. Sedan kan man såklart rent fysiskt känna kåthet. Men leklustan bygger på kreativitet. 
    Det är tråkigt med människor som inte kan acceptera olikheter, och tror att det finns någon typ av mall för hur sex fungerar. 

    Du kanske inte kan ha skönt och värdefullt sex utan fantasier. Du kanske har lätt att bli statisk, eftersom du tror att det är så det fungerar, men om du fick se en glimt av vårat sexliv skulle du definitivt inte skrivit som du gör. 

    Vad är det för något som är statiskt i att njuta av varandras kroppar?

    Nu byter du ämne igen och börjar prata om kreativitet och lekfullhet. Det behöver inte ha med fantasier att göra. 

    Jag ger några exempel. När jag håller om min man i köket brukar jag stoppa handen under tröjan och smeka hans vackra bröstkorg. Rätt ofta brukar jag dessutom "busa" lite och skicka på hans bröstvårtor.  Ibland när han står och gör något stoppar jag in handen mellan benen bakifrån och känner på hans kuk. När vi sitter i soffan brukar jag sätta mig gränsle i hans knä, dra av tröjan och blotta brösten framför honom. Ofta går jag och sätter mig gränsle i hans knä när han sitter på en stol. Jag börjar suga honom i sängen, vid köksbordet, och när jag gör det tar jag tag i hans hand och för den mellan mina ben och säger "känner du vad du gör med mig". Inga märkvärdiga saker alls och troligen värdelöst för dem som tycker att sex ska bygga på fantasier. Även om du och andra skulle dömma ut det vi gör som statiskt och trist, så känns det lättsamt och lekfullt för oss. Att sexet är oemotståndligt skönt gör det väldigt, väldigt, väldigt svårt att uppfatta som statiskt. Inget av det jag skriver om här har jag fantiserat om. Jag bara får olika infall och agerar på min kärlek, åtrå och kåthet.

    Det finns, i mina ögon, många supertrista män som har många fantasier från porr och annat, som jag absolut inte kopplar ihop med kreativitet och som bara är avtändande och trist(för mig) . Vad finns det för kreativt att vilja göra sådant man sett på 1000 tals gånger. Det är ju ofta inget alls de kommit på själv.
    Mod är det som behövs för att ställa sig upp och tala. Mod är också det som behövs för att sitta ned och lyssna.
Svar på tråden Min fru har inga fantasier