• Anonym (Hona)

    "Fenomenet" när man träffar på en kvinna som allt verkar kännas rätt med, men som iggar en utan anledning.

    Carolatom07 skrev 2023-01-29 06:23:50 följande:
    Jo, jag gillar sex, men ser inte det som allra viktigast i ett förhållande. För mig är kärleken ocn ömheten det viktigaste, Sex är en förlängning av kärleken, och jag accepterade sex när hon föreslog det, hade hon bett om det oftare hade det inte varit några problem.
    Detta skulle gå helt bort för mig. När jag hittat min hane vill jag bli passionerat förförd, vill att han åtrår mig, djuriskt vilt sex, blandat med relationens andra viktiga delar - humor, djupa samtal, lekfullhet, varandras stöttepelare etc. 

    En man som aldrig tog initiativ skulle snabbt ta död på min attraktion och lust och hamna i friendzoonen direkt.

    MEN vi är alla olika, det finns kvinnor av den mer asexuella typen där din sexualitet skulle vara drömmen, så du behöver nog bara hitta rätt helt enkelt.
  • Anonym (Hona)
    Carolatom07 skrev 2023-01-29 08:57:58 följande:
    Märkligt. Jag har ofta fått höra att män som är krävande när det gäller sex brukar gå bort. Att dessa män är svin som bara är ute efter en sak. Och jag har ju egentligen bara gått efter den regelbok jag fått s.a.s. Men där ser man.
    Krävande... ja de som tjatar och inte tar ett nej, som sätter på en mot ens eg vilja etc. Det du beskriver är ju att du är sexuellt död. Men som sagt alla är olika. Jag är väldigt sexuell av mig. Det finns kvinnor som är asexuella.
  • Anonym (Hona)
    Carolatom07 skrev 2023-01-29 11:32:45 följande:
    Hur vet du att jag är sexuellt död? Känner du mig personligen? Jag gillar sex, men jag har lärt mig att visa respekt. Jag går med på sex endast om hon vill och känner för det. Hur kan det vara fel? Har du dessutom inte hört talas om samtyckeslagen?
    Jag skrev "det du beskriver" - att ALDRIG ta initiativ till sex och att "acceptera" invit till sex när du får en, att endast ha sex 20 ggr i ett långt förhållande låter inte som att du prioriterar ett sexuellt samliv. För mig som sexuell varelse som helst har sex varje dag, som vill leva med en man som åtrår mig passionerat - som visar att han vill ha mig sexuellt, där sexet är det som skiljer relationen fr en vänskapsrelation är det du beskriver som sexuellt dött.

    Och nej jag vill inte gå runt och ses som ett sexobjekt av alla män, jag vill att min man ska kunna läsa av om det inte passar och kunna ta ett nej men att aldrig ens försöka.

    Det kanske är därför kvinnorna är så avslappnade i ditt sällskap för att det är noll sexual tension så du hamnar direkt i kompisfacket vilket gör samtalet flytande utan att man blir nervös o fumlig som man blir när man är lite pirrigt förälskad typ.

    Kanske du behöver proffesionell hjälp som kan hjälpa dig sortera i det här, hur mkt spärrar du fått med dig i din regelbok, vad olika signaler innebär etc?

    Det låter endå som du är en fin man som vill väl men där det blir missförstånd och fel.
  • Anonym (Hona)
    Carolatom07 skrev 2023-01-30 07:38:24 följande:
    För min del är jag uppfostrad med att det är gentlemannamässigt att inte gå över gränsen förrän det klart finns ett samtycke från hennes sida.I min värld har det varit det normala. Jag har sett män som varit väldigt på i början och kanske lyckats, men efter ett tag har då kvinnorna ifråga ångrat sig och känt att de kanske blivit pådyvlade en man de egentligen inte ville ha, och då spricker det helt.

    Om det finns ett klart samtycke från hennes sida så kan man ju vara säker på att hon gillar en s.a.s  Man kan inte tvinga till sig kärlek, den måste komma naturligt från bägge parter.
    Att respektera sin kvinna och att vara gentlemannamässig innebär INTE sexuell total passivitet. 

    Eftersom du låter kvinnan ta alla sexuella initiativ, menar su att hon är respektlös mot dig när hon visar dig sexuellt intresse?
  • Anonym (Hona)
    Carolatom07 skrev 2023-01-30 07:54:44 följande:
    Jag pratar inte om total passivitet. Jag talar om att vara respektfull och invänta klartecken. I dagens Sverige med Metoo och nya samtyckeslagen borde det väl ändå vara helt i sin ordning? Jag går helt efter regelboken, men inte bara för att det är så en man förväntas bete sig, utan för att det visar att man är en människa som respekterar andra människor. Svårare än så är det inte.
    Vilka klartecken väntar du på? Och när du är i en relation, hur tar du sexuella initiativ?

    Metoo och samtycke handlar om att man inte ska sexuellt antasta sina medmänniskor mot deras vilja, det handlar inte om att man aldrig ska ta första steget med sin partner/med den man dejtar. Dom här lagarna gäller även kvinnor, om kvinnor tolkade den som du skulle folk alltså aldrig få till sexuellt umgänge då båda går o väntar på den andres klartecken?

    Kroppsspråket fungerar också - om ni är på en restaurang/bio - lägg armen om henne, stelnar hon till/ drar sig undan = NEJ tack och ta bort armen. Men mjuknar hon, flyttar sig närmre dig = att hon är öppen för viss typ av fysisk närhet. Och då tar man det så, steg för steg i lagom takt och kollar läget.
Svar på tråden "Fenomenet" när man träffar på en kvinna som allt verkar kännas rätt med, men som iggar en utan anledning.