• Carolatom07

    "Fenomenet" när man träffar på en kvinna som allt verkar kännas rätt med, men som iggar en utan anledning.

    Anonym (M) skrev 2023-01-29 09:12:34 följande:

    Vad tror du händer om du föreslår sex? Att du blir dumpad?


     Ditt ex hade en diagnos, och nu tror du att alla kvinnor är likadana?

    När man läser din tråd om incels så kommer det fram tydligt vad du tycker om kvinnor. Du har väldigt svårt för att skilja på några kvinnor och alla kvinnor. 

    Ditt sätt att resonera liknar Kaffedraken. Du har minsann läst att (vissa) kvinnor gör si och tycker så. Sedan applicerar du det på alla kvinnor.


    Fast du vet ju inget i övrigt om hur mitt liv har sett ut och jag kanske väljer att inte berätta allt här heller. Man kan ha olika utgångspunkter och bevekelsegrunder för sina beteenden och livsval. Du kan inte stämpla folk som onda eller felaktiga för att de resonerar på ett sätt som du inte gillar. Vi har alla våra olika bakgrunder och referensramar, och därmed olika skäl till varför vi gör som vi gör, eller varför vi undviker att göra saker.

  • Carolatom07
    Anonym (äää) skrev 2023-01-29 07:15:38 följande:

    Jag har läst din tråd och funderat TS. Jag tror att det du undrar är fullkomligt normalt. Det är inget "fenomen" utan snarare så här det är när folk möts. Man träffar någon, man försöker känna om det finns några "vibes".

    På papperet kan det se ut som att det här borde verkligen vara världens match, men känns inte attraktionen så kanske den ena parten väljer att inte gå vidare. 
    Se bara på alla dessa dejtingprogram på tv, där det ibland t.o.m finns folk som jobbar med att matcha och försöka hitta rätt åt de som ska delta, och ändå kan det bli så att de inte känner något för varann alls. 

    Jag var på dejt med en man en gång. Vi hade snackat massor i telefonen och det kändes som att vi kände varann. Det tyckte han också. Vi såg båda verkligen fram emot att träffas. Vi umgicks en hel helg och allt flöt på som bara den. Jag hade gärna setts igen men när vi pratade i telefonen någon dag senare sa han "Det var trevligt men det kan ju inte alltid klicka".
    Jag blev på riktigt förvånad. Hur kunde han säga så när vi hade lagat mat tillsammans, pratat om typ allt, hade urmysigt sex tillsammans och när vi vaknade fortsatte allt bara så där trevligt och vi umgicks till sena em. Han hade inte bråttom att bli av med mig, om man säger så. Vi hade inget mer sex så det var inte det, utan vi såg på film och pratade massor igen. 
    Vi bodde inte i samma stad och han sa att det inte kändes "värt" att ge sig in i nåt djupare eftersom han insåg det inte skulle fungera i längden p.g.a avstånd. Han hade nog rätt i det, men jag tänkte att hade han verkligen fallit för mig så hade han nog inte gett upp så fort. Så det där: "Det kan ju inte alltid klicka" är liksom svaret på din fråga TS. 


    Tack för ett bra och nyanserat svar. Ja, det är väl så livet är för många, och man måste ha i åtanke att allt är inte guld som glimmar. Man kan gå på nitar även när allt kändes rätt. Man får förutsätta att det kan bli så, så undviker man att bli alltför besviken.

  • Carolatom07
    Anonym (M) skrev 2023-01-29 09:34:57 följande:
    Precis, jag vet bara vad du förmedlar här på FL. Och som du kan läsa i tråden så är det fler som får samma känsla som jag, att kvinnor inte blir intresserade för att du behandlar de som vänner och inte visar att du är attraherad av dom.

    Och jag har inte stämplat dig som ond, var får du det ifrån? För att jag inte stryker dig medhårs? Du som inte gillar att andra sätter etiketter på dig och andra män kanske leva som du lär, annars blir det bara hyckleri. 

    Jag trodde du ville ha feedback på varför kvinnor inte vill gå vidare med dig, men jag kanske missförstod din trådstart. 
    Det är bara det att jag börjar bli trött på att vi män som har lite dålig koll på vad kvinnor egentligen vill ha och inte vill ha, stämplas som sämre män, när det kanske bara handlar om vår osäkerhet. Efter mitt längsta förhållande, så lät min f.d. mig få veta att bristen på sex hade varit en av orsakerna till att hon lämnade mig, något jag såg lite som ett svepskäl, eftersom hon, om hon nu hade velat ha mer sex, faktiskt kunde sagt det när vi väl var tillsammans. 9 månader efter hon gick ifrån mig inledde jag en relation som varade i endast 5 månade med en annan kvinna, och hon ville ha sex minst 2 ggr per dygn, något jag tyckte verkade ovanligt, då jag tidigare varit van vid lite pryda kvinnor som tyckt att sexfixerade män är äckliga. Men jag ställde upp på det, för att hon ville. Den senare kvinnan var inte svensk, ska jag tillägga.

  • Carolatom07
    Anonym (Mellanläget) skrev 2023-01-29 11:09:55 följande:

    Jag tror du behöver jobba på att hitta mellanläget. Du har helt rätt i att män som är för på och sexfixerade går bort (bortsett från hos vissa kvinnor). Men samtidigt så kan du ju inte lämna över allt ansvar på kvinnan utan det är ju ett samspel. 

    Av det du beskriver och om det är så att du tolkat signalerna om deras intresse korrekt så måste du ju ge någon form av gensvar som de sedan kan svara tillbaka på osv i en form där man egentligen inte vet vem som tar initiativ till vad för att det är ett samspel.

    Vad gör du när du känner att du får signalerna? Väntar du på att hon ska ta initiativ till mer eller svarar du på det genom tex kroppsberöring? Inte tafsande alltså utan att tex röra axeln  i en situation där det inte alls är nödvädigt. Tex om ni ska fika och ni står i disken och kollar på sakerna och du då istället för att bara säga, åh, den där bullen ser god ut. Lägger handen på hennes axel och säger samma sak. För det gör man ju liksom inte på en kompis, men det är samtidigt inte påträngande utan skickar signalen att du gärna vill ha kroppskontakt med henne.


    Jag är ändå ganska "följsam" när detta händer, antyder hon något sexuellt så brukar jag dock antingen skämta bort det lite eller att själv inte framstå som fixerad vid sex för att visa att jag inte är en "sån" man, och därför kanske jag försöker "neutralisera" samtalet. Men absolut har jag fast ögonkontakt och är följsam på hennes gester, tar på henne gör jag dock inte om jag inte vet säkert att det är något hon skulle gilla. Det kallar jag faktiskt vanlig sund respekt. Om hon däremot tar på mig ett flertal gånger kan jag svara med någon beröring. Om hon verkligen är intresserad så visar det sig ju. Men flera gånger har jag känt att jag blivit lurad, då det för mig i början av bekantskapen verkat så uppenbart att vi haft flera gemensamma nämnare och har kunnat prata så lätt med varandra om det mesta.

  • Carolatom07
    Anonym (E) skrev 2023-01-29 11:24:50 följande:

    Finns det inte forum nuförtiden där asexuella kan hitta varandra? Det tänker jag kunde vara ett bra alternativ för dig.

    Då kan du hitta kvinnor som vill leva på det vis som känns mest naturligt för dig, där du slipper att ta initiativ till något som egentligen inte intresserar dig särskilt mycket.


    Jag är inte asexuell, jag gillar sex, men jag visar respekt och är på endast om hon sagt att hon vill ha det. Hur kan det vara fel? Dra inte förhastade slutsatser om vem jag är utan läs det jag skrivit ordentligt så du förstår helheten.

  • Carolatom07
    Anonym (Hona) skrev 2023-01-29 11:30:59 följande:
    Krävande... ja de som tjatar och inte tar ett nej, som sätter på en mot ens eg vilja etc. Det du beskriver är ju att du är sexuellt död. Men som sagt alla är olika. Jag är väldigt sexuell av mig. Det finns kvinnor som är asexuella.
    Hur vet du att jag är sexuellt död? Känner du mig personligen? Jag gillar sex, men jag har lärt mig att visa respekt. Jag går med på sex endast om hon vill och känner för det. Hur kan det vara fel? Har du dessutom inte hört talas om samtyckeslagen?

  • Carolatom07
    Anonym (Konstigt) skrev 2023-01-29 11:26:01 följande:
    Ni är inte sämre män, men det blir ju väldigt svårt att leva med någon som är så pass dålig på att tolka ens signaler att det inte finns något samspel i förhållandet. Man vill ju förstå varandra och finns ingen fingertoppskänsla hos partnern är det ju som upplagt för problem. 

    Ni måste nog söka er till kvinnor som själva har problem att läsa av andra människor. Då kan det nog fungera med en mer bokstavlig kommunikation utan att det blir jobbigt för någon av parterna. 

    Själv skulle jag inte trivas med någon som tar saker och ting för bokstavligt. Jag skulle även ha svårt för en man som tror att bara för att jag är kvinna så tänker och fungerar jag på ett särskilt sätt bara för att någon annan kvinna gör det. 
    Fast fingertoppskänsla hit och dit. Det viktigaste i ett förhållande sägs ju vara och ÄR kommunikation. Man säger vad man vill ha helt enkelt, och det borde väl kvinnor i dagens jämställda samhälle vara lika bra på som män? Det är aldrig fel att visa respekt, och det är faktiskt bara på Familjeliv jag får höra att det är fel. Kvinnor jag pratar med IRL säger att det är en bra egenskap, för många kvinnor är trötta på män som bara tänker med kuken. De vill gärna ha kärlek, omtanke och ömhet i paketet med.


  • Carolatom07
    Anonym (E) skrev 2023-01-29 11:56:07 följande:

    Att aldrig ta några initiativ själv är inte att visa respekt. Det är att visa att man är ointresserad. Det är inte ett övergrepp att tala om för sin partner att man vill ha sex.
    Nej, du tänker nog fel där.

    Det är rentav ridderligt att visa respekt och ha sex när hon vill och inte bara egoistiskt se till sina egna behov.

  • Carolatom07
    Anonym (M) skrev 2023-01-29 11:56:09 följande:

    Fast din princip (att endast ha sex när hon vill) kan du ju även tillämpa om det är du som tar initiativet. Om du frågar eller visar att du vill ha sex, så kommer hon att visa eller säga antingen ja eller nej. Säger hon nej, backar du. Dvs du visar respekt. 


    Att aldrig själv ta initiativ visar inte på respekt, det visar på ointresse.

    Kommunicerar du detta med dina dejter, att de måste ta initiativ till sex för att du inte gör det?


    Jag har gjort klart för dem att jag ser kvinnor som människor i första hand och inte som endast sexobjekt. Och det är något de tyckt varit ridderligt och hedervärt, och har fått dem att säga "Du är inte som andra killar, du tänker inte bara på sex". Och eftersom jag uppmuntrats till att vara sådan så är det sådan jag blivit. Men jag gillar sex och är på när hon vill såklart.

  • Carolatom07
    Anonym (M) skrev 2023-01-29 12:06:37 följande:
    Och om hon tänker samma sak så har ni aldrig sex.

    Berättar du detta för dina dejter?
    Om hon har sexlust, det är då det bästa sexet brukar bli. Om hon har svag sexlust eller för tillfället ingen, pga problem som tynger henne t.ex. då blir sexet inget bra.

Svar på tråden "Fenomenet" när man träffar på en kvinna som allt verkar kännas rätt med, men som iggar en utan anledning.