Inlägg från: Anonym (qwerty) |Visa alla inlägg
  • Anonym (qwerty)

    Kommer vi i Sverige ge upp vår yttrandefrihet?

    Ja du vi skulle göra en tillbakagång till ett samhälle som vi växte ifrån för flera hundra år sedan... det kallas "utveckling" i dag. Att miljarder människor ska anpassa sig bara för att någon blir upprörd för att man inte gillar deras sagobok lika mycket som de gör.

  • Anonym (qwerty)
    Gullvivor skrev 2023-01-29 22:19:46 följande:

    Det är en stor skillnad mellan att kritisera en religion eller delar av den som man själv inte gillar och att välja ut specifika områden för att bränna Koranen med syfte att provocera andra människor. 

    Att göra det olagligt att bränna heliga skrifter offentligt är inte att anpassa sig efter extremister, utan att visa respekt för religiösa och deras tro och lära sig att sätta sig in i andras situationer, försöka förstå hur andra upplever det när man bränner Guds ord.

    Det som jag finner väldigt märkligt är hur man menar att detta skulle hota yttrandefriheten, men yttrandefriheten vi har idag är ju inte ens absolut. Vi har inte rätt att säga exakt vad vi vill så vad är så farligt med att begränsa den lite till för att religiösa inte ska bli förolämpade? 


    För att religion inte bör ha ett frikort i ett modernt samhälle.
    Om människor vill tillhöra en religion så är det deras ensak.
    Om människor vill utöva sin religion så är det deras ensak.
    Om det vill att ANDRA ska rätta sig efter deras religion kan de fara åt helvite.

    Det finns ingen logik i att ett modernt jämställt samhälle ska rätta sig efter den mentala folksjukdom som fundamentalistisk religion innebär. Och tar man sedan till våld och hot så har man klart och tydligt visat att ens sagobok inte är förenlig med verkligheten idag.
Svar på tråden Kommer vi i Sverige ge upp vår yttrandefrihet?