Inlägg från: Räkan77 |Visa alla inlägg
  • Räkan77

    SKOLAN HOTAR ATT GÖRA OROSANMÄLLAN FÖR MIN SON

    Mimosa86 skrev 2023-02-01 09:35:58 följande:

    Det är ok att man gör pojkstreck ibland men bryter man mot skolans regler (de regler man får hem på print och ska gå igenom med sina barn- krav från vår skola iaf) så blir det en anmälan.

    Det handlar inte om att man inte kan göra fel- det handlar om att skolan demonstrerar vad som gäller och inte. Så att eleven inte UPPREPAR detta beteende. och att de drabbade eleverna känner att de tas på allvar.

    Min 8 åriga dotter med vänner fick för ett tag sen en iPad med nakna tjejer upptryckt i ansiktet av en lite äldre kille på skolan. Skolan reagerade direkt. Anmälan och prat med föräldrarna till pojken samt brev ut till alla i klassen vad som hänt så vi kunde prata med våra döttrar 8. Det kommer dröja innan han upprepar detta kan jag säga.

    Jag är SÅ tacksam för detta. Att skolan demonstrerar att man tar detta på allvar. När jag var liten så var detta sånt skolan ryckte på axlarna åt. Pojkar är ju pojkar! Och vad lär sig pojkarna av detta resonemang? -jo att det är ok för dem att tänja på gränser mot flickor. För ingen bryr sig.


    Menar du att du tycker att skolan ska göra en orosanmälan till socialtjänsten när en elev bryter mot skolans regler? Det är inte vad skolan ska göra. Skolan ska göra en orosanmälan när de känner oro för ett barn. De får själva hantera regelöverträdelser. 
  • Räkan77
    Anonym (Lärare) skrev 2023-02-01 18:42:22 följande:
    Det är er skyldighet som föräldrar att informera er son om att det är olagligt att bära kniv på allmän plats, skolan ska inte behöva informera lågstadiebarn om det.
    Har TS sagt något annat? Om hon visste att sonen planerat att ta med kniven så skulle hon ha informerat om det, men nu hade hon inte en tanke på att det skulle kunna hända. Går ju inte att informera om allt i rätt tid.

    Det TS reagerat mot är att skolan hotar med att göra en orosanmälan om sonen bryter mot någon regel en gång till. Det är ett väldigt märkligt agerande från skolan då orosanmälan inte ska användas som hot för att få en elev att följa reglerna. Det är inte ett straff för varken elever eller föräldrar att bli kontaktad av socialtjänsten. 
Svar på tråden SKOLAN HOTAR ATT GÖRA OROSANMÄLLAN FÖR MIN SON